Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,259
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,992
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,155
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-10-2012, 05:12 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 28,190
Poster Rank: #42
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default Zaiton Sameon Kurang Senang Adegan Tidak Siuman

PETALING JAYA: Penyanyi popular era 80-an, Zaiton Sameon secara peribadi berasa kurang senang dengan jalan cerita yang dipaparkan menerusi filem biografi yang memaparkan kisahnya iaitu Zaiton Ceritaku.

Zaiton, 55, berkata, ada beberapa perkara dalam filem itu tidak ditapis seperti adegan yang menunjukkan dia kurang siuman termasuklah babak ketika dia berada di tempat kejadian ketika kematian ibu serta yang berkaitan keluarga.

“Semuanya sudah selesai (filem sudah siap), jadi tak ada apa yang boleh saya katakan lagi walaupun ada beberapa perkara dalam filem itu yang kurang saya gemari,” katanya.

Zaiton berkata demikian kepada mStar Online sewaktu ditemui selepas tayangan media filem Zaiton Ceritaku di sini pada Selasa.

Penyanyi yang popular dengan lagu Menaruh Harapan itu menjelaskan pihak produksi filem berkenaan tidak berjumpa dengannya ketika proses penulisan skrip sehinggalah dia diminta menandatangani satu kontrak perjanjian.

Katanya, faktor ingatan yang begitu lemah ketika itu telah mendorongnya untuk menandatangani perjanjian berkenaan dan seterusnya bersetuju untuk filem tersebut dihasilkan.

Bagaimanapun jelas Zaiton, secara keseluruhan dia berpuas hati dengan penghasilan filem tersebut walaupun ia tidak semua menepati jangkaannya.

Filem tersebut merupakan arahan pertama pelakon Esma Daniel dan akan ditayangkan bermula 1 November depan. Ia diterbitkan oleh Bruang Filem Sdn Bhd.

Antara pelakon yang terlibat dalam karya tersebut ialah Nadia Aqilah, Sahronizam Noor, Karl Shafek, Arash Mohamad, Norlia Ghani dan Fazlina Ahmad Daud.

Sementara itu dalam perkembangan berkaitan Zaiton mengakui tersentuh hati dan berasa sebak selepas menyaksikan babak-babak yang memaparkan watak Allahyarham anak lelakinya Azirwan Abu Bakar.

Katanya, adegan berkenaan mengingatkan semula kepada kemalangan ngeri yang menimpanya pada 21 Februari 1990 sehingga meragut nyawa anak tunggalnya yang berusia 13 tahun ketika itu.

“Saya sebak apabila mengimbas kembali detik-detik kemalangan sehingga mengorbankan nyawa anak saya,” katanya.

Zaiton ditimpa kemalangan ngeri di Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Batang Kali dekat sini, ketika dalam perjalanan pulang dari Kuala Ketil, Kedah menuju ke Kuala Lumpur selepas mengadakan persembahan.

Selain kehilangan anaknya, Zaiton yang cedera teruk pada leher dan kaki terlantar koma selama enam bulan. Turut terkorban dalam kemalangan itu adalah pemuzik pengiringnya, Ismail Shaari, 20.


Nadia Aqilah memegang watak Zaiton Sameon.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-10-2012, 05:58 PM
AureLia AureLia is offline
Well-Known
Member

AureLia's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,696
Poster Rank: #415
Thanked 313 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrulazman View Post
PETALING JAYA: Penyanyi popular era 80-an, Zaiton Sameon secara peribadi berasa kurang senang dengan jalan cerita yang dipaparkan menerusi filem biografi yang memaparkan kisahnya iaitu Zaiton Ceritaku.

Zaiton, 55, berkata, ada beberapa perkara dalam filem itu tidak ditapis seperti adegan yang menunjukkan dia kurang siuman termasuklah babak ketika dia berada di tempat kejadian ketika kematian ibu serta yang berkaitan keluarga.

“Semuanya sudah selesai (filem sudah siap), jadi tak ada apa yang boleh saya katakan lagi walaupun ada beberapa perkara dalam filem itu yang kurang saya gemari,” katanya.

Zaiton berkata demikian kepada mStar Online sewaktu ditemui selepas tayangan media filem Zaiton Ceritaku di sini pada Selasa.

Penyanyi yang popular dengan lagu Menaruh Harapan itu menjelaskan pihak produksi filem berkenaan tidak berjumpa dengannya ketika proses penulisan skrip sehinggalah dia diminta menandatangani satu kontrak perjanjian.

Katanya, faktor ingatan yang begitu lemah ketika itu telah mendorongnya untuk menandatangani perjanjian berkenaan dan seterusnya bersetuju untuk filem tersebut dihasilkan.

Bagaimanapun jelas Zaiton, secara keseluruhan dia berpuas hati dengan penghasilan filem tersebut walaupun ia tidak semua menepati jangkaannya.

Filem tersebut merupakan arahan pertama pelakon Esma Daniel dan akan ditayangkan bermula 1 November depan. Ia diterbitkan oleh Bruang Filem Sdn Bhd.

Antara pelakon yang terlibat dalam karya tersebut ialah Nadia Aqilah, Sahronizam Noor, Karl Shafek, Arash Mohamad, Norlia Ghani dan Fazlina Ahmad Daud.

Sementara itu dalam perkembangan berkaitan Zaiton mengakui tersentuh hati dan berasa sebak selepas menyaksikan babak-babak yang memaparkan watak Allahyarham anak lelakinya Azirwan Abu Bakar.

Katanya, adegan berkenaan mengingatkan semula kepada kemalangan ngeri yang menimpanya pada 21 Februari 1990 sehingga meragut nyawa anak tunggalnya yang berusia 13 tahun ketika itu.

“Saya sebak apabila mengimbas kembali detik-detik kemalangan sehingga mengorbankan nyawa anak saya,” katanya.

Zaiton ditimpa kemalangan ngeri di Jalan Kuala Lumpur-Ipoh dekat Batang Kali dekat sini, ketika dalam perjalanan pulang dari Kuala Ketil, Kedah menuju ke Kuala Lumpur selepas mengadakan persembahan.

Selain kehilangan anaknya, Zaiton yang cedera teruk pada leher dan kaki terlantar koma selama enam bulan. Turut terkorban dalam kemalangan itu adalah pemuzik pengiringnya, Ismail Shaari, 20.


Nadia Aqilah memegang watak Zaiton Sameon.

Apa jadi pula dengan filem ASAL yg diarahkan oleh Fauziah Nawi dan dibintangi oleh Mislina Mustafa? Mislina adalah calon terbaik utk pegang watak Zaiton. Dah la muka pun hampir sama. Bakat jgn cakaplah. Rugi jer buat filem tu tapi terperap.
__________________
~ If you are depressed, you are living in the past. If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace, you are living in the present. ~
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2012, 07:28 PM
mustafah hamid mustafah hamid is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
Poster Rank: #26974
Thanked 0 Times
Active Level
Default

emmmmmm biasala......
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2012, 07:31 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -S.Bridge
Posts: 28,506
Poster Rank: #40
Thanked 496 Times
Active Level
My Mood:
Default

Nk jgk tau kisah kakton legend ni waktu dia tgh fofular
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2012, 07:34 PM
honeydew honeydew is offline
Well-Known
Member

honeydew's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,471
Poster Rank: #438
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kesian anak dia terkorban dalam kemalangan tu..innalillah
Reply With Quote
  #6  
Old 10-10-2012, 07:38 PM
yan_advert yan_advert is offline
Active Member

yan_advert's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Location: Bumi ALLAH SWT
Posts: 560
Poster Rank: #5361
Thanked 24 Times
Active Level
My Mood:
Default

anak dia satu sekolah ngan aku..arwah tu budak pendiam walaupun maknya glamour..alfatihah utk arwah iwan
__________________
LAQQAD JAAKUM RASULLUM MINANFUSIKUM AZEEZUN ALAIHI MA ANITTUM HARISUN ALAIKUM BIL MUKMININA RAUUFURRAHIMM FAINNTAWWALLAU FAQULHASBIALLAH LAILLAHAILA HUWAALAIHI TAWAKALLAH WAHUWAROBBUR ARSYIL AZEEM
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2012, 07:47 PM
Lancelot Lancelot is offline
Well-Known
Member

Lancelot's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,449
Poster Rank: #565
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

lagu menaruh harapan zaiton sameon memang tacing
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2012, 07:49 PM
peija06 peija06 is offline
Well-Known
Member

peija06's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2007
Posts: 6,401
Poster Rank: #569
Thanked 77 Times
Active Level
My Mood:
Default

al fatihah..kesian kak ton ni.
dari apa yg aku agak, dia idop mcm sebatang kara lpas eksiden tu..
semoga terus tabah dgn ujianNya yg mungkin kafarah semasa kak ton tgh popular..
Reply With Quote
  #9  
Old 10-10-2012, 09:28 PM
fazu fazu is offline
Active Member

fazu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,094
Poster Rank: #1889
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

dpt royalti nnti 'diam' la tuu..
Reply With Quote
  #10  
Old 10-10-2012, 09:32 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,730
Poster Rank: #60
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by fazu View Post
dpt royalti nnti 'diam' la tuu..
ayoyoyoooo camne ler hang blh terpikir camtu
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:24 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE