Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Telco Mana Jadi Pilihan??
Maxis Postpaid 18 16.07%
Celcom Postpaid 29 25.89%
Digi Postpaid 10 8.93%
U Mobile Postpaid 6 5.36%
Tune Talk Postpaid 0 0%
Hotlink 16 14.29%
Celcom Prepaid 19 16.96%
Digi Prepaid 4 3.57%
U Mobile Prepaid 6 5.36%
Tune Talk Prepaid 4 3.57%
Voters: 112. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-10-2012, 02:27 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 19,116
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Pakai Telco Mana?? Postpaid @ Prepaid

Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..
__________________
AMAZY The Most Wanted Crispy ~~ Resto Keluarga Anda
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-10-2012, 02:29 PM
butterfingers butterfingers is offline
Super Active

butterfingers's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Aug 2010
Location: terengganu⇒kerteh
Posts: 5,324
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bkn ada yg offer maxis rm68/month unlimited 2 tahun kontrak ke kat sini..
__________________
6+3 = 9 but so does 5+4.
The way you do things isnít always the only way to do them. Respect other peopleís way of thinking.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2012, 02:31 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 19,116
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by butterfingers View Post
bkn ada yg offer maxis rm68/month unlimited 2 tahun kontrak ke kat sini..
offer kat sini tu valid ke dengan maxis??
ke offer tu special pack??
__________________
AMAZY The Most Wanted Crispy ~~ Resto Keluarga Anda
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2012, 02:35 PM
butterfingers butterfingers is offline
Super Active

butterfingers's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Aug 2010
Location: terengganu⇒kerteh
Posts: 5,324
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by clorox_bersih View Post
offer kat sini tu valid ke dengan maxis??
ke offer tu special pack??
xpasti la..ada kat thread prepaid agent tu..
__________________
6+3 = 9 but so does 5+4.
The way you do things isnít always the only way to do them. Respect other peopleís way of thinking.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-10-2012, 02:44 PM
feer6452 feer6452 is offline
Super Active

feer6452's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,849
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 3
Active Level
Default

hehe. aku pakai wifi je..
Reply With Quote
  #6  
Old 05-10-2012, 02:48 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 19,116
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by butterfingers View Post
xpasti la..ada kat thread prepaid agent tu..
sbb tadi masuk web u mobile..
so pakej yang di tawarkan memang jauh lebih murah.
Jimat RM 50..
sebab aku ada service tambahan dengan maxis, +- RM 20 jugak lah..
__________________
AMAZY The Most Wanted Crispy ~~ Resto Keluarga Anda
Reply With Quote
  #7  
Old 05-10-2012, 02:48 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 29,859
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 8
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

pakai postpaid lagi bagus.
__________________
siggy utk disewa
siggy utk disewa
azrulazman.com
Reply With Quote
  #8  
Old 05-10-2012, 02:49 PM
mygol mygol is offline
Super Active

mygol's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 5,748
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku pakai company paid..
__________________
Kedai Aku
Reply With Quote
  #9  
Old 05-10-2012, 02:55 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 28,011
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Dulu pakai postpaid
tp sebab jarang sangat guna untuk call/sms
pakai prepaid Hotlink Youth balik,sib baik tak buang sim ni
topup rm30 je sebulan,sebab aku pakai bb,banyak bbm,whatsapp je
Reply With Quote
  #10  
Old 05-10-2012, 02:58 PM
viper21my viper21my is offline
Super Active

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 7,448
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by clorox_bersih View Post
Sekarang ni aku pakai Maxis Value Plan RM 50.
Then tambah data RM 68/bulan utk 3 GB..

Tapi tadi aku tengok U Mobile,
RM 88, siap ada 3 GB data, 200 min call free, 200 sms free..
kalau one off sekalipun, RM 88 tu masih murah berbanding aku pakai sekarang..

Tapi dari segi coverage, macam mana eh??
Tapi aku banyak ada kat KL je..
Haha.. Semenjak kejayaan thread pool hp hang... Hang asyik buat pool jer... Kebetulan aku pakai s2, minggu lepas 24/9/2012 br port in dr celcom ke umobile. Dulu kat celcom aku amik minutes 250 + data 68/5gb.. Total RM sebulan RM118 tp biasa lebih sampai RM132. Aku tukar umobile no sama amik yg pakej RM28 je free 1gb n sms200. Ok ler.. Aku pikir2 aku jrg wat call.. Tak sampai 100 minit sebulan... Sms lg byk.. Data pulak guna dat s2 je.. Abis quote dia trottle.. Boleh guna cuma slow jer.. Nak beli data tambahan pun murah, 1.5gb tuk RM10 valid 3 hari ok ler..

Coverage.. Aku tanya sabah sarawak ade ker.. Diorg kata ada even 3G sebab diorg skrg ni tengah beralih dari celcom ke maxis tuk roaming kawasan yg fiorg takde pemancar sendiri.. Dulu msa celcom diorg bg 2G jer.. Kata staff tu la
__________________
Manfaat Untuk Anda dan Keluarga Muamalah To Muslim
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump