Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Softwares, Applications

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-05-2008, 02:21 PM
khairi78 khairi78 is offline
Active Member

khairi78's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,084
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default Macam mana nak burn Windows XP Dark ke CD

Sapa2 kat sini yang boleh tolong ajar mcm mana nak burn windows XP dark yang saya download dari internet ke CD. Kat bawah ni senarai file yg saya download. Saya nak burn ke cd dan jd kan Cd tu bootable, boleh ker? Harap2 ada otai sudi membantu, penat lee download semua nii....

__________________
Ya Allah ampunilah dosaku dan kurnikanlah padaku keluasan tempat tinggalku, berkatilah rezeki yang Engkau kurniakan kepadaku...Ya Allah cukupkanlah aku dengan rezeki-Mu yang halal hingga aku terhindar daripada rezeki yang haram. Ya Allah kayakanlah aku dengan anugerah-Mu sehingga aku tidak meminta kepada selain daripada-Mu...

Last edited by khairi78; 13-05-2008 at 02:24 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-05-2008, 02:25 PM
zattara zattara is offline
Active Member

zattara's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: d:\FELDA\room\in front of pc\me.html
Posts: 1,514
Blog Entries: 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khairi78 View Post
Sapa2 kat sini yang boleh tolong ajar mcm mana nak burn windows XP dark yang saya download dari internet ke CD. Kat bawah ni senarai file yg saya download. Saya nak burn ke cd dan jd kan Cd tu bootable, boleh ker? Harap2 ada otai sudi membantu, penat lee download semua nii....

[IMG][/IMG]


just nak bagi opinion la..huhuh..tp wa pon tak sure jgk...nak menyelit sikit..sbb member aku pernah jgk wat cmni...dia wat image file dlu, pastu baru dia mount kat dalam pc,then,baru burn..
__________________
Siapa yg menyaksikan syahadah kita??
Reply With Quote
  #3  
Old 13-05-2008, 02:28 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,356
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.

ni ade tuto nak burn klu ko guna nero
http://wizardskeep.org/mainhall/tutor/neroiso.html

ni lak klu nak guna windows xp punye
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm

Last edited by anbusan; 13-05-2008 at 02:30 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 13-05-2008, 02:31 PM
zattara zattara is offline
Active Member

zattara's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: d:\FELDA\room\in front of pc\me.html
Posts: 1,514
Blog Entries: 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.
huhu...guna magic iso lagi senang kan anbusan?daripada power iso kan?
__________________
Siapa yg menyaksikan syahadah kita??
Reply With Quote
  #5  
Old 13-05-2008, 02:36 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,356
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zattara View Post
huhu...guna magic iso lagi senang kan anbusan?daripada power iso kan?
klu cuma nak burn pastu ko da ade nero ke pakai nero je la senang pun senang. tp klu nak compress ke nak edit ke nak create file iso ke leh pakai magic atau power iso tp x pasti mane satu yg senang sbb aku x pernah guna mende 2 tu
Reply With Quote
  #6  
Old 13-05-2008, 02:39 PM
zattara zattara is offline
Active Member

zattara's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: d:\FELDA\room\in front of pc\me.html
Posts: 1,514
Blog Entries: 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
klu cuma nak burn pastu ko da ade nero ke pakai nero je la senang pun senang. tp klu nak compress ke nak edit ke nak create file iso ke leh pakai magic atau power iso tp x pasti mane satu yg senang sbb aku x pernah guna mende 2 tu


owh...tq2...sbb biase klau aku burn pon aku guna iso jer...nero aku punya sengal2 ubi sikit...tak biase ngan interface dia...ko pakai nero version per anbusan?aku tak suka interface 8 ni..tah..laa..sodap guna yang dlu...
__________________
Siapa yg menyaksikan syahadah kita??
Reply With Quote
  #7  
Old 13-05-2008, 02:43 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,356
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai nero 7 lai hehe mase beli dvd-rw ni dpt version tu x pernah tuko huhu guna wat burn je malas nak tuko2 ahaha
Reply With Quote
  #8  
Old 13-05-2008, 02:45 PM
maliq7776 maliq7776 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,840
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

sori la kawan2..nak tanya soalan paling ***** sekali,

natang apa nero ni?ada sapa2 ada installer?

ISO tu macam ISO tempat keje ke?kalau tak, share sikit installer dgn aku

malunye

peace
Reply With Quote
  #9  
Old 13-05-2008, 02:46 PM
khairi78 khairi78 is offline
Active Member

khairi78's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,084
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
file ni kene extract dulu guna winrar nanti ko dapat satu file selalu file .iso then kene burn as image ke cd pastu da leh gune.

ni ade tuto nak burn klu ko guna nero
http://wizardskeep.org/mainhall/tutor/neroiso.html

ni lak klu nak guna windows xp punye
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm
Thanks bro atas info yg berguna ni, tp aku ada satu lg masalah ni, bila aku nak extract file ni, semua file dalam ke tujuh2 win rar tu nama dia sama, bila aku extract 2nd file dia tanya nak overwrite ke tak? Mcm mana nak buat bro?
__________________
Ya Allah ampunilah dosaku dan kurnikanlah padaku keluasan tempat tinggalku, berkatilah rezeki yang Engkau kurniakan kepadaku...Ya Allah cukupkanlah aku dengan rezeki-Mu yang halal hingga aku terhindar daripada rezeki yang haram. Ya Allah kayakanlah aku dengan anugerah-Mu sehingga aku tidak meminta kepada selain daripada-Mu...
Reply With Quote
  #10  
Old 13-05-2008, 02:48 PM
diablo diablo is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (23)
Join Date: May 2007
Posts: 3,608
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khairi78 View Post
Thanks bro atas info yg berguna ni, tp aku ada satu lg masalah ni, bila aku nak extract file ni, semua file dalam ke tujuh2 win rar tu nama dia sama, bila aku extract 2nd file dia tanya nak overwrite ke tak? Mcm mana nak buat bro?
Extract part 1 je , x yh extract satu2 .

bila extract part 1 , dia akan unrar kan auto kesemua part tu , n combine menjadi 1 file .
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold