Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-09-2012, 12:40 PM
akuna_matata akuna_matata is offline
Active Member

akuna_matata's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,278
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default Pinjaman Peribadi MBSB (why always me!!!) NEW TESTIMONI MESTI TENGOK PAGE 1!!!

Salam warga CG semua. Thread ni dibuka khas utk penggemar2 loan peribadi terutamanya kakitangan kerajaan & badan berkanun.
Walaupun dah byk thread MBSB seumpama ini tp at least boleh memberi kelebihan kpd warga CG
utk membuat permohonan dan juga memberi saingan sihat dari segi servis kpd customer

Kenapa MBSB (MBSB vs bank/koperasi)
sila klik link attachment kat bwh skali


KELEMAHAN MBSB DAN YANG TELAH CUBA DIPERBAIKI
  1. Kelemahan yang paling ketara ialah proses yang lambat. Namun telah diperbaiki kini.
  2. Akad telah dilakukan melalu SMS sahaja berbanding sblm ni melalui telefon
  3. Sebelum ni bahagian processing bertempat di leboh ampang tp kini telah dihandle sepenuhnya di HQ iaitu di damansara
  4. Kebanyakan kes yg lambat adalah kes pending.
  5. Cthnya kes kena amik penyata redemption kali kedua, payslip gaji kena amik yg baru.
  6. Jd anda kena tau cara utk elak kes pending dari berlaku

KELEBIHAN MBSB
  1. Tiada caj tambahan. Cth nya loan 100k bayaran bulanan selama 20 thn adalah rm775.
  2. Anda hanya perlu byr rm775 shj tanpa sebarang tambahan lain. Tiada caj dari biro
  3. Bole buat potongan payslip sehingga 75%-80% dgn pakej waslah
  4. Bole buat loan maksima sehingga 300k dan juga tempoh maksima loan sehingga 25 thn
  5. Sekiranya ada blacklist boleh pohon walaupun blacklist lebih dari 30K
  6. Akad dgn sms tidak perlu dtg ke opis MBSB. Duit terus masuk akaun selepas akad.



WHY ALWAYS ME!!!
  1. Kami merupakan direct master agent yg berdaftar secara sah dgn MBSB. 1 malaysia lebih kurang 30 company shj yg berdaftar.
  2. Kami merupakan 100% company bumiputera yg aktif dgn sale & marketing dlm dan luar kl.
  3. Utk normal kes jangkamasa loan lulus & dpt duit dlm tempoh 5-7 hari bekerja.
  4. Special servis dari kami ialah kami akan tolong ambil penyata redemption dari bank2 & koperasi. Khas utk yg berada area lembah klang sahaja
  5. Utk kes luar kl kami akan pos borang kpd anda melalui pos laju
  6. Kami akan submit kes anda dan elak borang anda pending di MBSB dgn cara tertentu
  7. Update dan follow up terus dilakukan dgn pihak processing di MBSB HQ
  8. Kami x ambil sebarang processing fees dari customer

Di sini saya pecah kan loan MBSB kepada beberapa pakej utk memberi pemahaman secara jelas kepada anda


PAKEJ BARU MBSB RATE 3.99% X-CHANGE 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB
Loan dari 3k-250k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 96% dari loan amount
Target customer:
  • Customer yang dah ada loan di bank lain yang ingin re-structure balik pinjaman dengan bayaran bulanan lebih rendah
  • Customer yang nak dapatkan cash dengan setelkan baki pinjaman asal
  • New customer yang baru nak buat fresh loan untuk dapatkan rate rendah
  • Customer yang dah capai had kelayakan 60% potongan gaji masih layak memohon
  • Customer blacklist/CTOS juga layak memohon


PAKEJ BARU MBSB RATE 4.77% MAX-I 2

Fresh atau overlap loan selain MBSB dan loan MBSB
Loan dari 3k-300k selama 25 tahun
Had kelayakan sehingga 70% potongan gaji
Payout 100% dari loan amount
Target customer:
  • Khas untuk customer MBSB yang dah ada acc WASLAH amat dialu-alu kan
  • Customer MBSB yang dah ada acc dengan MBSB yang ingin re-structre balik tempoh pinjaman sehingga 25 tahun untuk merendahkan bayaran bulanan
  • Mana2 customer yang ingin dapatkan cash 100% dari jumlah pinjaman. Contohnya pinjam 100k nak dapat payout 100k

Utk semakan loan sila masuk ke blog saya.
Akhir kata jika berminat nak apply mana2 pakej atau ingin bertanyakan mengenai loan MBSB bole reply di thread ni.
Atau sms/kol di talian hayat 013 200 1973 (ayie).

UTK PENCERAHAN BOLEH CUBA MASUK KE

WWW.MBSBCENTRE.COM

UPDATE!!! UPDATE!!1 UPDATE!!1


TESTIMONI TERKINI CUSTOMER YANG APPLY DGN SAYA





apply pada 17jun 2013
approve 21jun 2013
disburst pada 21jun 2013





apply pada 6jun 2013
approve pada 13jun 2013
disburst pada 14jun 2013





apply pada 10jun 2013
approve pada 13jun 2013
disburst pada 17jun 2013





apply pada 5jun 2013
approve pada 12jun 2013
disburst pada 14jun 2013



pada kawan2 yang berminat utk apply diluar sana boleh terus
menghubungi saya dgn segera...buat makluman bank negara telah
menguatkuasakan arahan pinjaman utk personal loan sehingga
10 tahun sahaja..buat masa sekarang kita belum mendapat memo
dari mbsb lagi berkenaan dgn penguatkuasaan ini..
jadi rebut lah peluang yang masih ada sebelum terlambat!!


kol sekarang talian hotline 013 200 1973!!!


Attached Files
File Type: pdf MBSB vs bank2.pdf (170.3 KB, 543 views)
File Type: pdf TABLE MBSB NEW YEAR 2013 3.99%.pdf (44.3 KB, 218 views)

Last edited by akuna_matata; 07-07-2013 at 03:41 PM.. Reason: edit content
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-09-2012, 10:45 PM
akuna_matata akuna_matata is offline
Active Member

akuna_matata's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,278
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ramai menghadapi masalah bila doc pending...
bila doc pending akan menyebabkan masa yg agak lama utk approval..
dapatkan nasihat dari saya macam mana utk elak masalah ini..
yang pasti nya kita process terus ke mbsb hq di damansara..

Reply With Quote
  #3  
Old 28-09-2012, 01:07 AM
robert222 robert222 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

memang handal ni offer.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-09-2012, 11:48 AM
akuna_matata akuna_matata is offline
Active Member

akuna_matata's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,278
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kepada para2 pemegang kerakyatan malaysia yg bekerja gomen mahupun
badan berkanun meh jenguk2 dulu thread ni.
mana tau niat nak apply loan tu dah ada cuma masih was2 lagi
so jangan risau,
saya boleh membantu dari segi nasihat dan bimbingan.
cuba tgk dulu beza antara MBSB vs Bank/koperasi
Attached Files
File Type: pdf MBSB vs bank2.pdf (170.3 KB, 115 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 28-09-2012, 09:52 PM
robert222 robert222 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mbsb style.
Reply With Quote
  #6  
Old 28-09-2012, 09:53 PM
akuna_matata akuna_matata is offline
Active Member

akuna_matata's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,278
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bukan gangnam style...hehehe
Reply With Quote
  #7  
Old 29-09-2012, 02:21 AM
stacker stacker is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 300
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau utk cc kena ambil surat redemption jugak ke?
Reply With Quote
  #8  
Old 29-09-2012, 10:09 AM
akuna_matata akuna_matata is offline
Active Member

akuna_matata's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,278
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by stacker View Post
kalau utk cc kena ambil surat redemption jugak ke?
check pm bro..
Reply With Quote
  #9  
Old 29-09-2012, 10:19 AM
robert222 robert222 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

up for bro.
Reply With Quote
  #10  
Old 29-09-2012, 09:41 PM
robert222 robert222 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

why always you bro?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump