Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 91
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,374
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,636
More...
Thanks Thanks:  142
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Closed Thread
 
Thread Tools
  #191  
Old 18-10-2012, 10:31 AM
mr_h mr_h is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Poster Rank: #81447
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pudins70 View Post
Terbaik bro...
betul2.....
Paid Advertisement
  #192  
Old 18-10-2012, 11:50 AM
capiten capiten is offline
Active Member

capiten's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,025
Poster Rank: #3770
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 21
Thanks (Received): 9
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 9 Times
Active Level
Default

Biasanya org yg nk tunjuk hero ni berani dpn keyboard jer.....
Bila tunjuk fakta xder.....
Kalo hebat sangat pg jer saman ajuwah tu.....
Xpayah nk buat spekulasi liar....
Siasat dgn cara yg berhemah....
Dptkn info yg betul....
Patut kita org melayu ni merebut peluang....
Cari peluang...ni xabis2 dgn perasaan hasad dengki...
Erm.....tu la bangsa melayu...xabis2 dgn dengki.....
__________________
http://www.harimaumalaya.com
Kelab Penyokong Bola Sepak Malaysia
The Following 2 Users Say Thank You to capiten For This Useful Post:
Bionik (18-10-2012), D.Luffy (18-10-2012)
Post Thanks / Like - 2 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes
Thanks Bionik, D.Luffy thanked for this post
  #193  
Old 18-10-2012, 12:30 PM
D.Luffy D.Luffy is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Poster Rank: #54212
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

slm sejahtera, capt or sesiapa yg dh penah joint & blh terus jelaskan, cuma nk tnye kalu joint ngn ajuwah ni polisi insuransnyek dpt dalam berapa lama yer....ada X org insurans or agent akan call kter or sbgainye utk bg tahu yg polisi kter dh siap or blm??? jst wana know coz i'm interested about it! TQ
  #194  
Old 18-10-2012, 12:33 PM
D.Luffy D.Luffy is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Poster Rank: #54212
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

slm sejahtera, capitan or sesiapa yg dh penah joint, sy ada pertanyaan ; kalau joint ngn ajuwah ni polisi insuransnyek dpt dalam berapa lama yer....ada X org insurans or agent akan call kter or sbgainye utk bg tahu yg polisi kter dh siap or blm??? jst wana know coz i'm interested about it! TQ
  #195  
Old 18-10-2012, 04:07 PM
aduka01 aduka01 is offline
Active Member

aduka01's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2006
Location: KL ~ JB ~ KCH
Posts: 1,101
Poster Rank: #3577
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 2
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by D.Luffy View Post
slm sejahtera, capitan or sesiapa yg dh penah joint, sy ada pertanyaan ; kalau joint ngn ajuwah ni polisi insuransnyek dpt dalam berapa lama yer....ada X org insurans or agent akan call kter or sbgainye utk bg tahu yg polisi kter dh siap or blm??? jst wana know coz i'm interested about it! TQ
mengikut pengalaman dan maklumat dari cikgu jaket..
polisi akan smpi ke tangan po(polisi owner) adalah dalam masa 2 bln..insyllh...


p/s : minta btolkn jika silap..
__________________
.....Mencari KETENANGAN JIWA.....
  #196  
Old 18-10-2012, 05:35 PM
mr achik mr achik is offline
Regular

mr achik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 928
Poster Rank: #4065
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 213
Thanks (Received): 211
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 211 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by D.Luffy View Post
slm sejahtera, capt or sesiapa yg dh penah joint & blh terus jelaskan, cuma nk tnye kalu joint ngn ajuwah ni polisi insuransnyek dpt dalam berapa lama yer....ada X org insurans or agent akan call kter or sbgainye utk bg tahu yg polisi kter dh siap or blm??? jst wana know coz i'm interested about it! TQ
Kalau interested, lebih baik hubungi mana2 sales service Ajuwah Realty. Buat appointment, dengar dulu segala bagai penerangan tentang pakej yang ditawarkan. Fikir masak2 sebelum buat keputusan. Kalau betul berminat, sila sertai dengan rela hati. Tiada sebarang paksaan utk kita sertai atau halangan utk kita pergi.
  #197  
Old 18-10-2012, 06:18 PM
jaketworld jaketworld is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 552
Poster Rank: #5806
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 30
Thanks (Received): 208
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 209 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by capiten View Post
Sabar semua....jng gaduh2......xdpt apa pn....
Sapa yg berminat nk membeli polisi insuran tersebut boleh terus call PIC yg tuan jakethitam bg tau...tiada paksaan pn nk beli polisi tu.....
Sya ada pergi talk bersama owner ajuah tu....
Dn dia pn xsebut pn pasal pemberian komisen.....lagi sekali sya sebut tiada pn perkara tentang pemberian komisen....harap maklum....
Cuma owner tu ckp adalah agihan xxxxxxxx. (yg x tu pkir sendiri)
Yg agensi lain xbg....tp dia buat.....
Kalo beli pn xrugi...polisi korang pegang...nk takut apa......
Berkenaan surat perjanjian tu,sudah termaktub segala2 aturan..
So benda ni memang xboleh di sebarkn sewenangnya2..
Kalo nk jugak surat tu,kena la beli polisi....
Kenapa,sebab kalo korang semua nk beli kereta atau rumah,boleh tak
Korang minta surat perjanjian jual beli tanpa membayar apa2????
So xpayah la nk buat spekulasi liar tanpa fakta2 yg kukuh....buang masa...
Baik pikir mcm mana nk memajukn diri sendiri...
Apa yg boleh aku bg tau,konsep yg ajuwah ni perkenal kn adalah lain dr yg lain...
Yg belum tentu ada lain punya agensi nk buat.....
Sekurangnya aku beli polisi insuran dgn org yg dh ada pengalaman n berjaya dn sanggup berkongsi....
Owner ni dh banyak kali pegang TOT,MDRT dn lain2 anugerah...
ajuwah tidak memberi apa2 komisen,dividen,imbuhan kepada pemegang polisi..
Menjadi satu kesalahan di dlm industri insuran jika perkara ini terjadi..
So,nk tau detail jumpa sendiri dgn wakil agensi tersebut....
statement nie yang paling terbaekkk... Terima kasih dan tahniah di atas penerangan yang jelas dan tepat. jakethitam pun cuma berkongsi peluang yang ada...leh daftar kelas cikgu jakethitam di threat sebelah untuk lebih maklumat dan info agar tiada lagi kekeliruan.
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Blue"]Manager Takaful Consultant[/COLOR],[COLOR="SeaGreen"]profesional Consultant Manager local & International[/COLOR],[COLOR="Sienna"] Head Business loan ( Lembah Klang)[/COLOR]. [COLOR="Magenta"]Call /WhatsApp me 017-3041918[/COLOR] or email to [COLOR="Black"][email protected][/COLOR][/SIZE][/B][B].[COLOR="Red"] [url]http://jaketworldkomuniti.blogspot.com[/url][/COLOR][COLOR="Red"][/COLOR][/B]
  #198  
Old 18-10-2012, 06:39 PM
jaketworld jaketworld is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 552
Poster Rank: #5806
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 30
Thanks (Received): 208
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 209 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aduka01 View Post
mengikut pengalaman dan maklumat dari cikgu jaket..
polisi akan smpi ke tangan po(polisi owner) adalah dalam masa 2 bln..insyllh...


p/s : minta btolkn jika silap..
betul..betul..betul... ( pandai dah anak murid cikgu jakethitam)
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Blue"]Manager Takaful Consultant[/COLOR],[COLOR="SeaGreen"]profesional Consultant Manager local & International[/COLOR],[COLOR="Sienna"] Head Business loan ( Lembah Klang)[/COLOR]. [COLOR="Magenta"]Call /WhatsApp me 017-3041918[/COLOR] or email to [COLOR="Black"][email protected][/COLOR][/SIZE][/B][B].[COLOR="Red"] [url]http://jaketworldkomuniti.blogspot.com[/url][/COLOR][COLOR="Red"][/COLOR][/B]
The Following User Says Thank You to jaketworld For This Useful Post:
D.Luffy (19-10-2012)
Post Thanks / Like - 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes
Thanks D.Luffy thanked for this post
  #199  
Old 18-10-2012, 06:42 PM
jaketworld jaketworld is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 552
Poster Rank: #5806
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 30
Thanks (Received): 208
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 209 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by capiten View Post
Biasanya org yg nk tunjuk hero ni berani dpn keyboard jer.....
Bila tunjuk fakta xder.....
Kalo hebat sangat pg jer saman ajuwah tu.....
Xpayah nk buat spekulasi liar....
Siasat dgn cara yg berhemah....
Dptkn info yg betul....
Patut kita org melayu ni merebut peluang....
Cari peluang...ni xabis2 dgn perasaan hasad dengki...
Erm.....tu la bangsa melayu...xabis2 dgn dengki.....
hehehehe... betul tu. jakethitam sokong 200%.
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Blue"]Manager Takaful Consultant[/COLOR],[COLOR="SeaGreen"]profesional Consultant Manager local & International[/COLOR],[COLOR="Sienna"] Head Business loan ( Lembah Klang)[/COLOR]. [COLOR="Magenta"]Call /WhatsApp me 017-3041918[/COLOR] or email to [COLOR="Black"][email protected][/COLOR][/SIZE][/B][B].[COLOR="Red"] [url]http://jaketworldkomuniti.blogspot.com[/url][/COLOR][COLOR="Red"][/COLOR][/B]
  #200  
Old 18-10-2012, 07:00 PM
yustaiping2 yustaiping2 is offline
Active Plus

yustaiping2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,619
Poster Rank: #1695
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 95
Thanks (Received): 39
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 39 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by capiten View Post
Sabar semua....jng gaduh2......xdpt apa pn....
Sapa yg berminat nk membeli polisi insuran tersebut boleh terus call PIC yg tuan jakethitam bg tau...tiada paksaan pn nk beli polisi tu.....
Sya ada pergi talk bersama owner ajuah tu....
Dn dia pn xsebut pn pasal pemberian komisen.....lagi sekali sya sebut tiada pn perkara tentang pemberian komisen....harap maklum....
Cuma owner tu ckp adalah agihan xxxxxxxx. (yg x tu pkir sendiri)
Yg agensi lain xbg....tp dia buat.....
Kalo beli pn xrugi...polisi korang pegang...nk takut apa......
Berkenaan surat perjanjian tu,sudah termaktub segala2 aturan..
So benda ni memang xboleh di sebarkn sewenangnya2..
Kalo nk jugak surat tu,kena la beli polisi
....
Kenapa,sebab kalo korang semua nk beli kereta atau rumah,boleh tak
Korang minta surat perjanjian jual beli tanpa membayar apa2????
So xpayah la nk buat spekulasi liar tanpa fakta2 yg kukuh....buang masa...
Baik pikir mcm mana nk memajukn diri sendiri...
Apa yg boleh aku bg tau,konsep yg ajuwah ni perkenal kn adalah lain dr yg lain...
Yg belum tentu ada lain punya agensi nk buat.....
Sekurangnya aku beli polisi insuran dgn org yg dh ada pengalaman n berjaya dn sanggup berkongsi....
Owner ni dh banyak kali pegang TOT,MDRT dn lain2 anugerah...
ajuwah tidak memberi apa2 komisen,dividen,imbuhan kepada pemegang polisi..

Menjadi satu kesalahan di dlm industri insuran jika perkara ini terjadi..
So,nk tau detail jumpa sendiri dgn wakil agensi tersebut....
yang ditanda merah dan biru itu yang perlu dibincangkan dalam forum ini.....

yang hijau tue hanya iklan semata-mata

FORUM ADALAH TEMPAT UNTUK PERBINCANGAN.... BUKAN UNTUK IKLAN UNTUK 1-to-1 or 1-to-many....
__________________
..AKU AMAT BERHARAP SUPAYA ISRAEL DIHAPUS DARI DUNIA..
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:49 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you