Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-09-2012, 05:50 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 36,229
Thanks (Received): 137
Likes (Received): 665
Active Level
My Mood:
Default Dish /decoder ASTRO - Ada kegunaan lain?

(Salam)

Dish ASTRO tu kan...ada fungsi lain tak?
Katalah dah tak pakai ASTRO.
Tersadai jer dish tu.

Jadikan arial tv ke.
Cucuk wayar putih tu kat mana2...tv ke etc.

Ikut logik la kan.
Arial tv kan kena adjust untuk dapat siaran tv.

Faham kan?

Wayar putih dari dish tu kan dicucuk ke decoder.

Mungkin wayar putih tu leh dicucuk kat tv ke, indoor arial ke etc.

Kat belakang decoder tu lak ada socket untuk TV/Arial.

Maaf kalau terlalu noobish soalan ^^


__________________

Last edited by Jedi; 20-09-2012 at 06:38 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-09-2012, 06:11 AM
Taroneey Taroneey is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 704
Thanks (Received): 209
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

parking .. aku pun nk tanye soklan yg same....
Reply With Quote
  #3  
Old 20-09-2012, 08:17 AM
bgong bgong is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2012
Posts: 626
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Beli kotak terbuka atau kotak awan dan explore hidden potential dish assteruk tu. Memacam boleh buat sebenarnya... hehe..

Dish assteruk mmg x boleh buat untuk terima signal VHF/UHF...

Dan port antenna kat belakang decoder tu sebenarnya untuk TV lama (org panggil RF port).. yg takde AV port (port kuning+merah+putih tu)... Kalau kita tgk, dekoder skrg mmg dah xde port tu... Tapi some time, berguna jugak RF port tu, org selalu pakai untuk secondary TV..

Last edited by bgong; 20-09-2012 at 08:20 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 20-09-2012, 08:38 AM
NEOBALANOCARPUS_H NEOBALANOCARPUS_H is offline
Active Member

NEOBALANOCARPUS_H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,260
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ezee View Post
boleh jual kat saya... kalau nak jual laaaaaa
olih


..dish tu buat tudung gulai kawah. manakala decoder pula bolih jual besi besi burok, kabel pun bolih jual. ramai pembeli tu...OFFER cepat..
__________________
ok.
Reply With Quote
  #5  
Old 20-09-2012, 08:45 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,978
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

hehe aku pn nk tahu kegunaan lain dish tu.......
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #6  
Old 20-09-2012, 08:47 AM
ezee ezee is offline
Regular

ezee's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2007
Posts: 436
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skYnEt-gEnIUs View Post
hehe aku pn nk tahu kegunaan lain dish tu.......
kegunaanna.. korang leh dpt duit dengan menjual dish astro tersebut.. hahahaha.. meh jual kat saya.. murah murah sudahhhhh
Reply With Quote
  #7  
Old 20-09-2012, 09:47 AM
zz12 zz12 is offline
Regular

zz12's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Location: Somewhere in KL.
Posts: 340
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku punye dish ade stay tembak xsto...lepas terminate decoder yongg ngan kat ade lg..tak tahu nak buat pe..nk eksperimen tak pandai..:-)
Reply With Quote
  #8  
Old 20-09-2012, 10:01 AM
eci4ever eci4ever is offline
Regular

eci4ever's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 212
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku pon tgh mencari jugak ni dish murah2.. nak tembak indomiee.. hehe
__________________
Jom kita manafaatkan CPU yang ada kat rumah.
Biarkan CPU bekerja untuk kita.

Monero Mining Malaysia
Reply With Quote
  #9  
Old 20-09-2012, 03:56 PM
GPK1 GPK1 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,839
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

mungkin tt bermaksud kegunaan lain selain mencari signal satelit.

kegunaan lain dish byond ialah utk download movie, dokumen dll...secara sehala....yg dipanggil grabbing....
Reply With Quote
  #10  
Old 20-09-2012, 05:44 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,978
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GPK1 View Post
mungkin tt bermaksud kegunaan lain selain mencari signal satelit.

kegunaan lain dish byond ialah utk download movie, dokumen dll...secara sehala....yg dipanggil grabbing....
ape kaedah dipakai tu?
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump