Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-09-2012, 02:06 PM
sinaranbulan sinaranbulan is offline
Regular

sinaranbulan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 500
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default Penyewa nak keluar, berbaloi ke buat homestay..

Assalamualaikum,

Tadi baru dapat call dari penyewa, nak keluar awal Nov ni sebab nak berpindah masuk kerumah barunya yang baru siap.

Saya dalam dilema samada nak sewakan rumah tu pada penyewa lain atau nak buat HOMESTAY sahaja.

Butiran rumah :

i) Rumah teres dua tingkat di Tmn Universiti Bangi (berdekatan GMI) lot tepi.

ii) Kadar sewa sekarang RM900 sebulan.

Harap dapat pandangan dari rakan2 cg yang berpengalaman.

Terima kasih atas pandangan rakan-rakan semua.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-09-2012, 02:08 PM
frivo frivo is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

buat HOMESTAY aje.
boleh dapat dalam 1.2k-1.5k dalam sebulan.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2012, 02:12 PM
sinaranbulan sinaranbulan is offline
Regular

sinaranbulan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 500
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tak tau lah kawasan ni ada sambutan ke untuk homestay.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2012, 02:15 PM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,742
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 22
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kena tgk area tu jugak... kalau x sesuai, baik maintain cari penyewa je
__________________
. . . . . . . . .
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2012, 02:15 PM
skyside skyside is offline
Active Plus

skyside's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,698
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

RUmah kosong ke fully furnished?
Kalo kosong, mau kena ada at least RM5K utk buat homestay yg mantap
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2012, 02:15 PM
sinaranbulan sinaranbulan is offline
Regular

sinaranbulan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 500
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by frivo View Post
buat HOMESTAY aje.
boleh dapat dalam 1.2k-1.5k dalam sebulan.
Memang saya dengar2 yang buat homestay ni senang-senang je dapat banyak tu sebulan. Cth dalam sebulan ada 4 minggu (2 hari) kalau weekend je orang sewa ada 8 hari. Sehari katalah RM200.00 , dah dapat RM1600 tu.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-09-2012, 02:16 PM
pressuresprayer pressuresprayer is offline
Active Plus

pressuresprayer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,004
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

letak la gambar rumah.....
Reply With Quote
  #8  
Old 09-09-2012, 02:16 PM
syukranjz syukranjz is offline
Active Plus

syukranjz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,769
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tgk saingn byk x? nek kan sewa 1k pun ok..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-09-2012, 02:21 PM
sinaranbulan sinaranbulan is offline
Regular

sinaranbulan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 500
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
kena tgk area tu jugak... kalau x sesuai, baik maintain cari penyewa je
Saya sekarang ni duduk di Sabah (mgkin 3 tahun lagi).

Harap harap ada cgrian yang duduk area sini yang tau potential . Selalunya yang ambil homestay ni bila ada keluarga belah pengantin yang datang dari jauh. Kalau ramai berbaloi duduk di homestay dari duduk di hotel.

Lagi satu , student GMI ni kut2 masa pendaftaran family dia orang nak cari penginapan. Bersebelajhan je

Sama juga dengan pelajar UKM, kemungkinan masa pendaftaran atau konvokesyen . Berhampirean juga ni.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-09-2012, 02:23 PM
sinaranbulan sinaranbulan is offline
Regular

sinaranbulan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 500
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skyside View Post
RUmah kosong ke fully furnished?
Kalo kosong, mau kena ada at least RM5K utk buat homestay yg mantap
Rumah kosong. Tu lah nak cari modal juga nak buat homestay ni.

Moga Allah beri rezeki dan bukakan hati orang-orang yang berhutang dengan kami bayar balik, memang lebih dari cukup
Reply With Quote
Thanks mfadhlan thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump