Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-09-2012, 08:03 AM
johan_zafuan johan_zafuan is offline
Active Member

johan_zafuan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,533
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Active Level
Default touch n go aku kena sedut RM 40.00 kat toll highway besraya..

aku ni pekerja yang rajin.hari-hari pegi keje naik LRT,maklum la nak support kempen naik kenderaan awam.emm, semalam aku beli kad touch n go dan topup kad touch n go rm50 kat stesen LRT cheras sebelum amik wife aku yang tengah belajar kat maktab perguruan khas area cheras tu.

aku check balance dalam touch n go tu ada rm59.99. dengan senang hati aku pun bawak kete laju2 kat highway besraya. bila sampai kat toll aku masuk le lorong touch n go. wow,senangnya ade touch n go...

ku sangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan ditengah hari. masa aku nak pegi keje pagi tadi kat toll besraya, aku masuk lorong touch n go pastu aku amat2 la terkejut bila kat skrin tu ia tunjuk balance dalam kad touch n go aku cuma ade rm19.99...

aku hon kete aku kuat2 nak pastikan yang aku tak bermimpi di pagi hari. memang betul la kredit touch n go aku kena sedut kat toll highway besraya.. hampir rm 40.00 kena sedut tuh...dah la aku baru nak mula berjinak-jinak guna touch n go..pasni tak nak la pakai lg dah..

yang aku pelik sekarang ni saper yg sedut duit tu..?kompeni touch n go ke skuad toll highway besraya..? korang penah kena tak jadi kes camni bila pakai touch n go...?
__________________
johan_Zafuan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-09-2012, 08:07 AM
Cuppy Cakes Cuppy Cakes is offline
Legendary Member

Cuppy Cakes's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: The Cascade, Bandung
Posts: 12,141
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

resit ade lg kan? ko pegi bwk resit top up tu ke ofis tng, pastu nt dia bg ko borang utk isi..ko cite la sket dlm borang tu.. nt dia akan refund duit ko yg hilang dlm tng tu...
__________________
If you're keen to know more about Mortgage Reducing Term Assurance (MRTA), Mortgage Reducing Term Takaful (MRTT), Mortgage Level Term Assurance (MLTA) and/or Mortgage Level Term Takaful (MLTT), please pm/call/sms/whatsapp me for free consultation - o12-259 525tujuh.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2012, 08:11 AM
XDERNAMA XDERNAMA is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Posts: 142
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

member aku pun pernah kena sedut juga touch n go dia....dia gi report balik...dlm masa kurang 2 minggu dah topup semula...
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2012, 08:12 AM
Scorpions10 Scorpions10 is offline
Legendary Member

Scorpions10's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Location: Subang Jaya
Posts: 16,347
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sbb tu sampai skrg aku dh serik guna TnG nih..byr cash je senang kena beratur skit pun xpe..aku pun dh pnh kena..bkn masalah blh minta refund blk tp masalah menyusahkan aku dan pengguna lain.x pasal2 kena revers blk kete.
__________________
DAPATKAN SIMKAD ATAU DAFTAR SUBDEALER ONEXOX DISINI
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2012, 08:17 AM
hermanez hermanez is offline
Regular

hermanez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 387
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Scorpions10 View Post
sbb tu sampai skrg aku dh serik guna TnG nih..byr cash je senang kena beratur skit pun xpe..aku pun dh pnh kena..bkn masalah blh minta refund blk tp masalah menyusahkan aku dan pengguna lain.x pasal2 kena revers blk kete.
betul2..aku pun penah kena camni..segan woo kena bagi double signal pastu reverse pelan..kalau kita kat belakang nampak driver cmtu sure kita maki hamun punyala..
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2012, 08:19 AM
Bionik Bionik is offline
Super Active

Bionik's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Mars
Posts: 8,161
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 15
Active Level
Default

balance ada rm19.99 takpe lagi...dibuatnya balance rm0.00, tak ke haru nak reverse balik atau panggil staff toll utk settle.
__________________
~~0ut of™
"It's work like mAgic. You want more money, you need to give more", Robert Kiyosaki.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-09-2012, 08:21 AM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,353
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku penah kena

aku jenis ltk kad dlm wallet. ada 1 hari tu kreadit aku kena sedut lebih dr yg sepatutnya. aku tanya ofis plus dia ckp maybe sensor TNG tu pening sbb dlm wallet ada byk kad yg boleh di scan.(ic bole jadi platform TNG)
Reply With Quote
  #8  
Old 07-09-2012, 08:23 AM
analyzer_mike analyzer_mike is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,691
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yup...ko boleh pegi kat pejabat die and check rekod transaksi ko..aku dulu penah kene sedut 40 hengget sbb die tak detect...pastu dapat rebate balik...
Reply With Quote
  #9  
Old 07-09-2012, 08:29 AM
saxsor saxsor is offline
Super Active

saxsor's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 8,438
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 2
Active Level
Default

aku selalunya lupa baper belen dlm tu sebelumnya....
Reply With Quote
  #10  
Old 07-09-2012, 08:38 AM
kaleck kaleck is offline
Active Plus

kaleck's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam & Kuching & Miri
Posts: 2,793
Thanks (Received): 197
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Macam2 touch and go ni.. Sepatut nya menyenangkan, tp kalau kena sedut, tak ke huru hara jadinya..

Nasib baik kat kuching ni tak ada tol..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold