Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,665
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,720
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,104
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-07-2012, 12:45 PM
lpfan182 lpfan182 is online now
Active Member

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 676
Poster Rank: #4519
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default Kisah benar dukun ahmad suradji-misteri kebun tebu

Assalamualaikum warga CG sekalian,

Hari ini aku bosan2..tertengok lak video Mona Fendi kat Youtube..hehe tengah2 dok layan dokumentari Mona Fendi tu..aku sengaja google Mona Fendi pasal citer dia mmg hot giler masa aku darjah 3..aku tak paham ape yg berlaku time tu..tp yang aku ingat,aku mmg takut habis dengan Mona Fendi ni..bila tgok kat tv..tp kat thread ni aku tak minat dah nak citer pasal Mona Fendi..biarlah kisahnya berlalu..

tp aku bminat nak bukak thread ni,utk memperkenalkan, satu lagi dukun yg lagi power dari Mona Fendi..dia sezaman ngan Mona Fendi..time aku kecik aku terbaca kisah dukun ni kat satu majalah..dan aku bgitu ngeri dengan perbuatannya..dia blaja ilmu hitam yg tahap dewa..memerlukan beliau membunuh 72 org wanita utk dihisap air liurnya...tp beliau hnya sempat membunuh 42 org... fulamak...sume dia tanam belakang umah dia,ladang tebu..kareer pembunuhan nya bermula seawal 1986 sehingga beliau ditangkap pada tahun 1996 kalau xsilap..dan dijatuhi hukuman tembak sampai mati pada tahun 2008..dengan tiga tembakan di dada..


ni info dari wikipedia

Quote:
Ahmad Suradji (populer dipanggil Dukun AS; juga dikenal dengan nama Nasib Kelewang, Datuk; 10 Januari 1949 10 Juli 2008) adalah seorang pelaku pembunuhan terhadap 42 orang wanita yang mayatnya dikuburkan di perkebunan tebu di Desa Sei Semayang, Kabupaten Deli Serdang, Sumatera Utara dari tahun 1986 hingga 1997.

Nama aslinya adalah Nasib. Karena sering menggunakan kelewang saat melakukan pencurian lembu di kawasan Stabat, ia pun dipanggil "Nasib Kelewang" oleh teman-temannya.[1] Nama "Ahmad Suradji" disandangnya setelah keluar dari penjara karena tersandung kasus pencurian lembu, sedangkan nama Datuk diberikan teman-temannya karena ia menikahi tiga kakak beradik kandung dan tinggal serumah.


Sehari-hari Suradji bekerja sebagai petani. Ia hanya lulus SD dan mempunyai tiga orang istri dan sembilan anak. Pihak kepolisian pertama kali menemukan mayat salah seorang korban pada 27 April 1997, seorang wanita berusia 21 tahun bernama Sri Kemala Dewi. Seminggu kemudian, seorang saksi mengatakan bahwa pada hari Dewi menghilang, ia telah mengantarkan Dewi ke tempat tinggal Suradji. Polisi kemudian menemukan setumpuk pakaian dan perhiasan wanita di situ, di antaranya barang-barang milik Dewi. Suradjipun ditangkap.


Apakah Suradji sendiri mengaku bersalah tidak diketahui jelas. Ada sumber-sumber yang menyebut bahwa ia tidak mau mengaku, namun ada pula yang menyatakan bahwa ia telah mengakui perbuatannya. Dalam sebuah laporan, Suradji mengaku membunuh karena hendak menyempurnakan ilmu yang sedang dipelajarinya. Agar ilmunya sempurna, ia harus membunuh 70 orang wanita dan mengisap air liur korban. Ilmu ini sendiri ia dapati dari ayahnya saat ia masih berusia 12 tahun, meskipun perhatiannya terhadap ilmu tersebut baru mulai terasa saat ia mencapai usia 20 tahun.
Pada tahun 27 April 1998, ia divonis mati oleh majelis hakim Pengadilan Negeri Lubuk Pakam karena terbukti bersalah melakukan pembunuhan terhadap wanita-wanita tersebut. Ia dieksekusi pada Kamis 10 Juli 2008, tepatnya pukul 22.00 oleh tim eksekusi Brigadir Mobil (Brimob) Kepolisian Daerah (Polda) Sumatera Utara.
Sebuah movie telah dihasilkan bersempena dukun ini disini,citer nye agak tunggang langgang,tp ade paparan video sebenar ngan audio temuramah dengan beliau sendiri..fuh seram..aku sanggup tengok pown siang hari di bulan puasa ni ehehe..:



saya balik dulu yer pak...hehehe
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-07-2012, 12:52 PM
CyberMachine CyberMachine is offline
Legendary Member

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,688
Poster Rank: #156
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

donlod dulu baru komen
__________________
External Hardisk WD[500GB - RM160][750GB - RM180][1Terra - RM220]
PM JIKA BERMINAT - HARGA TERMASUK POS
[/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 29-07-2012, 01:04 PM
perfumeborong perfumeborong is offline
Active Member

perfumeborong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 941
Poster Rank: #3545
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

masa ke barapa temuramah tu
Reply With Quote
  #4  
Old 29-07-2012, 01:07 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 25,108
Poster Rank: #48
Thanked 108 Times
Active Level
My Mood:
Default

citer dr indon.dulu tgk jugak citer dia nih.ahaha
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 29-07-2012, 01:09 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is online now
Legendary Member

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 16,815
Poster Rank: #109
Thanked 583 Times
Active Level
My Mood:
Default

ganas2..........
Reply With Quote
  #6  
Old 29-07-2012, 01:09 PM
lpfan182 lpfan182 is online now
Active Member

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 676
Poster Rank: #4519
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by perfumeborong View Post
masa ke barapa temuramah tu
hehe ade dia selit2 time citer ni..so sepanjang citer ni ade suara sbnar dia dok citer2 ape dia buat..pastu pelakon lakon kan balik hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 29-07-2012, 01:10 PM
decalXsia decalXsia is offline
Well-Known
Member

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,157
Poster Rank: #668
Thanked 99 Times
Active Level
Default

pe type ilmu hitam dia?
kebal?
holowman?
__________________
BOLEH BACA AL-QURAN DALAM MASA 7 JAM
www.facebook.com/harakiselangor

PEMBIAYAAN PERIBADI KHAS UNTUK GURU INTERIM. MAXIMA 50K.
Whatsapp 0132317546
Reply With Quote
  #8  
Old 29-07-2012, 01:12 PM
lpfan182 lpfan182 is online now
Active Member

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 676
Poster Rank: #4519
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by decalXsia View Post
pe type ilmu hitam dia?
kebal?
holowman?
kebal kot..tp dia ditewaskan dengan mudah oleh polis yg ada ilmu gak..hehe..siap polis tu kuarkan susuk keris ke hapa dari dahi ngan dada dia..hehe ntah hape2,...
Reply With Quote
  #9  
Old 29-07-2012, 01:14 PM
d_conan d_conan is online now
Legendary Member

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 12,508
Poster Rank: #176
Thanked 108 Times
Active Level
My Mood:
Default

Fuhh.. Geng setan ni..
__________________
"Your hardest times often lead to the greatest moments of your life, keep the faith, it will all be worth it in the end"
Reply With Quote
  #10  
Old 29-07-2012, 01:15 PM
perfumeborong perfumeborong is offline
Active Member

perfumeborong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 941
Poster Rank: #3545
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpfan182 View Post
hehe ade dia selit2 time citer ni..so sepanjang citer ni ade suara sbnar dia dok citer2 ape dia buat..pastu pelakon lakon kan balik hehe
tengah tngk.. ada ..minit ke berapa tah lupe.. tapi tak la seram sangat sebb ada bahasa2 indon nie kurang paham
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:33 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE