Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 781
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,942
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,161
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-07-2012, 12:45 PM
lpfan182 lpfan182 is offline
Regular

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 770
Poster Rank: #4635
Active Level
My Mood:
Default Kisah benar dukun ahmad suradji-misteri kebun tebu

Assalamualaikum warga CG sekalian,

Hari ini aku bosan2..tertengok lak video Mona Fendi kat Youtube..hehe tengah2 dok layan dokumentari Mona Fendi tu..aku sengaja google Mona Fendi pasal citer dia mmg hot giler masa aku darjah 3..aku tak paham ape yg berlaku time tu..tp yang aku ingat,aku mmg takut habis dengan Mona Fendi ni..bila tgok kat tv..tp kat thread ni aku tak minat dah nak citer pasal Mona Fendi..biarlah kisahnya berlalu..

tp aku bminat nak bukak thread ni,utk memperkenalkan, satu lagi dukun yg lagi power dari Mona Fendi..dia sezaman ngan Mona Fendi..time aku kecik aku terbaca kisah dukun ni kat satu majalah..dan aku bgitu ngeri dengan perbuatannya..dia blaja ilmu hitam yg tahap dewa..memerlukan beliau membunuh 72 org wanita utk dihisap air liurnya...tp beliau hnya sempat membunuh 42 org... fulamak...sume dia tanam belakang umah dia,ladang tebu..kareer pembunuhan nya bermula seawal 1986 sehingga beliau ditangkap pada tahun 1996 kalau xsilap..dan dijatuhi hukuman tembak sampai mati pada tahun 2008..dengan tiga tembakan di dada..


ni info dari wikipedia

Quote:
Ahmad Suradji (populer dipanggil Dukun AS; juga dikenal dengan nama Nasib Kelewang, Datuk; 10 Januari 1949 10 Juli 2008) adalah seorang pelaku pembunuhan terhadap 42 orang wanita yang mayatnya dikuburkan di perkebunan tebu di Desa Sei Semayang, Kabupaten Deli Serdang, Sumatera Utara dari tahun 1986 hingga 1997.

Nama aslinya adalah Nasib. Karena sering menggunakan kelewang saat melakukan pencurian lembu di kawasan Stabat, ia pun dipanggil "Nasib Kelewang" oleh teman-temannya.[1] Nama "Ahmad Suradji" disandangnya setelah keluar dari penjara karena tersandung kasus pencurian lembu, sedangkan nama Datuk diberikan teman-temannya karena ia menikahi tiga kakak beradik kandung dan tinggal serumah.


Sehari-hari Suradji bekerja sebagai petani. Ia hanya lulus SD dan mempunyai tiga orang istri dan sembilan anak. Pihak kepolisian pertama kali menemukan mayat salah seorang korban pada 27 April 1997, seorang wanita berusia 21 tahun bernama Sri Kemala Dewi. Seminggu kemudian, seorang saksi mengatakan bahwa pada hari Dewi menghilang, ia telah mengantarkan Dewi ke tempat tinggal Suradji. Polisi kemudian menemukan setumpuk pakaian dan perhiasan wanita di situ, di antaranya barang-barang milik Dewi. Suradjipun ditangkap.


Apakah Suradji sendiri mengaku bersalah tidak diketahui jelas. Ada sumber-sumber yang menyebut bahwa ia tidak mau mengaku, namun ada pula yang menyatakan bahwa ia telah mengakui perbuatannya. Dalam sebuah laporan, Suradji mengaku membunuh karena hendak menyempurnakan ilmu yang sedang dipelajarinya. Agar ilmunya sempurna, ia harus membunuh 70 orang wanita dan mengisap air liur korban. Ilmu ini sendiri ia dapati dari ayahnya saat ia masih berusia 12 tahun, meskipun perhatiannya terhadap ilmu tersebut baru mulai terasa saat ia mencapai usia 20 tahun.
Pada tahun 27 April 1998, ia divonis mati oleh majelis hakim Pengadilan Negeri Lubuk Pakam karena terbukti bersalah melakukan pembunuhan terhadap wanita-wanita tersebut. Ia dieksekusi pada Kamis 10 Juli 2008, tepatnya pukul 22.00 oleh tim eksekusi Brigadir Mobil (Brimob) Kepolisian Daerah (Polda) Sumatera Utara.
Sebuah movie telah dihasilkan bersempena dukun ini disini,citer nye agak tunggang langgang,tp ade paparan video sebenar ngan audio temuramah dengan beliau sendiri..fuh seram..aku sanggup tengok pown siang hari di bulan puasa ni ehehe..:



saya balik dulu yer pak...hehehe
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-07-2012, 12:52 PM
CyberMachine CyberMachine is offline
Legendary Member

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 18,989
Poster Rank: #117
Active Level
My Mood:
Default

donlod dulu baru komen
Reply With Quote
  #3  
Old 29-07-2012, 01:04 PM
perfumeborong perfumeborong is offline
Regular

perfumeborong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 940
Poster Rank: #4030
Active Level
My Mood:
Default

masa ke barapa temuramah tu
Reply With Quote
  #4  
Old 29-07-2012, 01:07 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 36,843
Poster Rank: #31
Active Level
My Mood:
Default

citer dr indon.dulu tgk jugak citer dia nih.ahaha
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #5  
Old 29-07-2012, 01:09 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,808
Poster Rank: #102
Active Level
My Mood:
Default

ganas2..........
Reply With Quote
  #6  
Old 29-07-2012, 01:09 PM
lpfan182 lpfan182 is offline
Regular

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 770
Poster Rank: #4635
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by perfumeborong View Post
masa ke barapa temuramah tu
hehe ade dia selit2 time citer ni..so sepanjang citer ni ade suara sbnar dia dok citer2 ape dia buat..pastu pelakon lakon kan balik hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 29-07-2012, 01:10 PM
decalXsia decalXsia is offline
Super Active

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,416
Poster Rank: #773
Active Level
Default

pe type ilmu hitam dia?
kebal?
holowman?
__________________
BOLEH BACA AL-QURAN DALAM MASA 8 JAM
www.facebook.com/FurqanBase
PRINT APA SAJA
Reply With Quote
  #8  
Old 29-07-2012, 01:12 PM
lpfan182 lpfan182 is offline
Regular

lpfan182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 770
Poster Rank: #4635
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by decalXsia View Post
pe type ilmu hitam dia?
kebal?
holowman?
kebal kot..tp dia ditewaskan dengan mudah oleh polis yg ada ilmu gak..hehe..siap polis tu kuarkan susuk keris ke hapa dari dahi ngan dada dia..hehe ntah hape2,...
Reply With Quote
  #9  
Old 29-07-2012, 01:14 PM
d_conan d_conan is offline
Legendary Member

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 18,738
Poster Rank: #122
Active Level
My Mood:
Default

Fuhh.. Geng setan ni..
Reply With Quote
  #10  
Old 29-07-2012, 01:15 PM
perfumeborong perfumeborong is offline
Regular

perfumeborong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 940
Poster Rank: #4030
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpfan182 View Post
hehe ade dia selit2 time citer ni..so sepanjang citer ni ade suara sbnar dia dok citer2 ape dia buat..pastu pelakon lakon kan balik hehe
tengah tngk.. ada ..minit ke berapa tah lupe.. tapi tak la seram sangat sebb ada bahasa2 indon nie kurang paham
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 01:48 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you