Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,300
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,271
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,623
More...
  #71  
Old 27-07-2012, 02:32 AM
muhdwaizhaikal muhdwaizhaikal is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 26
Poster Rank: #23758
Thanked 0 Times
Active Level
Default

salam, ari ni panel meter cfe aku keluar tanda amaran cvt. camne ye. bahaya ke tu. tgk simbol tu kat buku manual.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 27-07-2012, 02:46 AM
syahays syahays is offline
CG Top Poster Club

syahays's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Sep 2010
Location: forex is the world of confusions...
Posts: 21,950
Poster Rank: #66
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by danzig_08 View Post
jawapan: tak boleh bolt in
kalo nk jugak kene tukar satu set enjin, mounting, manifold dan ecu
kalo nk pakai turbo
boleh search kt pakcik google cps turbo kit
boleh usya xenon turbo..
antara awal2 turbo kan campro ni..
Reply With Quote
  #73  
Old 27-07-2012, 04:43 AM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 17,465
Poster Rank: #101
Blog Entries: 1
Thanked 465 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by muhdwaizhaikal View Post
salam, ari ni panel meter cfe aku keluar tanda amaran cvt. camne ye. bahaya ke tu. tgk simbol tu kat buku manual.
G SC bro...
Reply With Quote
  #74  
Old 27-07-2012, 06:13 AM
miehensem miehensem is offline
Well-Known
Member

miehensem's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Dec 2007
Location: Sg.Petani Kedah
Posts: 7,151
Poster Rank: #430
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Waa.. baru keluaq pun ada mcm2 issue ke.. tabah la pengguna eb..
__________________
Sambung Bayar Keta+Fixed Income Utk Owner Keta
Viva 1.0 (A) RM100/day | Myvi 1.3 (A) RM130/day | Proton Persona 1.6 (A) RM150/Day
Sungai Petani Car Rental( SPCR Enterprise )
PM/Call/SMS : 011-19987867
Reply With Quote
  #75  
Old 27-07-2012, 06:31 AM
tanahbengkok tanahbengkok is offline
Junior Member

tanahbengkok's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Posts: 76
Poster Rank: #15508
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum..
Saya owner EB CFE.. Guna EB sejak bulan march...
Masalah yg ada sekarang yang malas dah nak amik peduli ;-
1) bunyi something dalam dashboard bila terhentak jalan berlubang.
2) bunyi brake disc depan.

Time baru dapat kereta dalam 3minggu lepas dapat kereta, terkena masalah wiper belakang suka2 hati ja pasang sendiri.. Signal tak menyala.. Bawak pi SC diorang troubleshoot cakap BCM(body control module) unit problem, then ganti baru 2 3 kali bila bawak balek rumah masalah sama berulang. Then hantar seminggu kat SC juru, diorang salin wiring baru. Alhamdulillah terus ok sampai skarang.

Exora Cfe mmg terbaik.. Main pick up kat trafiklight la best.. Selamber ja pecut.. Mencanak2 perginya.. Dah layan provok dr lain2 jenis kenderaan mmg best la.. Braking pun terbaik.. Dah hampir eksiden van sekolah uturn depa tiba2, dalam bberapa saat exora yg gemuk ni mampu berhenti tanpa tayar mencakar jalan even dah tekan brek sekuat hati.. InsyaAllah..harap2 xdak masalah dengan bold cfe ni..

Penggunaan minyak pulak rm30 tu boleh la pergi dalam 120km++ kelajuan 130kmj.. Kalau duk pi kerja hari2 jarak tempat keja dengan rumah ulang alik dalam 43km minyak rm30 tahan 3hari.. Kira dalam jarak 43km tu minyak hampir rm10 gak la..
Reply With Quote
  #76  
Old 27-07-2012, 07:55 AM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 17,465
Poster Rank: #101
Blog Entries: 1
Thanked 465 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tanahbengkok View Post
Assalamualaikum..
Saya owner EB CFE.. Guna EB sejak bulan march...
Masalah yg ada sekarang yang malas dah nak amik peduli ;-
1) bunyi something dalam dashboard bila terhentak jalan berlubang.
2) bunyi brake disc depan.

Time baru dapat kereta dalam 3minggu lepas dapat kereta, terkena masalah wiper belakang suka2 hati ja pasang sendiri.. Signal tak menyala.. Bawak pi SC diorang troubleshoot cakap BCM(body control module) unit problem, then ganti baru 2 3 kali bila bawak balek rumah masalah sama berulang. Then hantar seminggu kat SC juru, diorang salin wiring baru. Alhamdulillah terus ok sampai skarang.

Exora Cfe mmg terbaik.. Main pick up kat trafiklight la best.. Selamber ja pecut.. Mencanak2 perginya.. Dah layan provok dr lain2 jenis kenderaan mmg best la.. Braking pun terbaik.. Dah hampir eksiden van sekolah uturn depa tiba2, dalam bberapa saat exora yg gemuk ni mampu berhenti tanpa tayar mencakar jalan even dah tekan brek sekuat hati.. InsyaAllah..harap2 xdak masalah dengan bold cfe ni..

Penggunaan minyak pulak rm30 tu boleh la pergi dalam 120km++ kelajuan 130kmj.. Kalau duk pi kerja hari2 jarak tempat keja dengan rumah ulang alik dalam 43km minyak rm30 tahan 3hari.. Kira dalam jarak 43km tu minyak hampir rm10 gak la..

thank bro kongsi citer......InsyaAllah harap takder masalah
Reply With Quote
  #77  
Old 27-07-2012, 10:43 AM
muhdwaizhaikal muhdwaizhaikal is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 26
Poster Rank: #23758
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ambil cfe 20/7 dari agen. hari pertama, reverse camera tidak berfungsi. 1/8 ni kena gi sc tukar camera lain.

26/7, tanda amaran cvt muncul pulak. belum col sc lg.col sc ke i-care?
odometer baru 400km.

tp bawa kete ok je. enjin je la bunyi kuat sgt. pickup mmg terbaik.
Reply With Quote
  #78  
Old 27-07-2012, 10:45 AM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 17,465
Poster Rank: #101
Blog Entries: 1
Thanked 465 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by muhdwaizhaikal View Post
ambil cfe 20/7 dari agen. hari pertama, reverse camera tidak berfungsi. 1/8 ni kena gi sc tukar camera lain.

26/7, tanda amaran cvt muncul pulak. belum col sc lg.col sc ke i-care?
odometer baru 400km.

tp bawa kete ok je. enjin je la bunyi kuat sgt. pickup mmg terbaik.
thank kongsi info...
Reply With Quote
  #79  
Old 27-07-2012, 02:35 PM
letstorque letstorque is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 1,800
Poster Rank: #2063
Thanked 9 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by miehensem View Post
Waa.. baru keluaq pun ada mcm2 issue ke.. tabah la pengguna eb..
Aku pernah pakai kereta CBU Jepun, dalam 3 bulan seat driver goyang pada mounting.
Apa cerita kata kereta Jepun, kena pulak CBU Jepun kualiti sangat?
Bukan recond ni.

Mana mana kereta pun ada masalah, kalau kena nasib.
Sedara aku pakai VW CBU German,bukan pasang Pekan, dalam 6 bulan 10 hari 3 kali kena angkat atas lori masuk SC. Ni kereta baru, bukan kereta recond atau second hand.
Kata kereta German power?

Tadak lah.
Semua kereta ada masalah.
Lagi bengang kalau harga mahal.
Reply With Quote
  #80  
Old 27-07-2012, 02:40 PM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 17,465
Poster Rank: #101
Blog Entries: 1
Thanked 465 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by letstorque View Post
Aku pernah pakai kereta CBU Jepun, dalam 3 bulan seat driver goyang pada mounting.
Apa cerita kata kereta Jepun, kena pulak CBU Jepun kualiti sangat?
Bukan recond ni.

Mana mana kereta pun ada masalah, kalau kena nasib.
Sedara aku pakai VW CBU German,bukan pasang Pekan, dalam 6 bulan 10 hari 3 kali kena angkat atas lori masuk SC. Ni kereta baru, bukan kereta recond atau second hand.
Kata kereta German power?

Tadak lah.
Semua kereta ada masalah.
Lagi bengang kalau harga mahal.
harap thread ni citer mslh dan solved dan cara untuk mantapkan kereta...
pasal kereta mana baik bagus buruk ok..xbest...xyah citer...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:54 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE