Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-07-2012, 02:06 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,580
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default Bantuan: Bagaimana nak Download Video dari Youtube

Salam warga CG. nak minta tolong kepada sesiapa yg tau yg tak tau pun boleh ambil tahu.

Dulu nak download youtube guna pc macam senang install real player boleh klik download terus. tapi sekarang dah tak jalan kekadang je nasib2 dapat download selalunya tak jadi.

Download guna tablet sebelum ini install tubemate dari market memang ok dan senang bila2 boleh download tapi kini dah tak berfungsi. nak download semula pun tak jumpa di market.

minta bantuan kepada sesiapa yang ada cara nak download video dari youtube.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-07-2012, 02:08 PM
pajamada pajamada is offline
Active Plus

pajamada's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Location: Ranah Minang
Posts: 2,979
Thanks (Received): 1326
Likes (Received): 0
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Thumbs up

ok camni,
katakan link video tu;
youtube. com/watch?v=ccYBITyIRwQ&feature=g-all-xit

gantikan youtube dengan voobys
voobys.com/watch?v=ccYBITyIRwQ&feature=g-all-xit

siap bole pilih format lagi
done


Last edited by pajamada; 19-07-2012 at 02:13 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 19-07-2012, 02:11 PM
CL's CL's is offline
Legendary Member

CL's's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2009
Location: Bawah Langit Allah
Posts: 14,087
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

pegi kat keepvid.com jer...
pastu copy paste link dalam box tu...
tekan download...
pilih nak format apa...
Reply With Quote
  #4  
Old 19-07-2012, 02:14 PM
jack sparrows jack sparrows is offline
Regular

jack sparrows's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 982
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kawan pakai real player je.. Nk download klip kat atas kepala video..
Reply With Quote
  #5  
Old 19-07-2012, 02:16 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,580
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CL's View Post
pegi kat keepvid.com jer...
pastu copy paste link dalam box tu...
tekan download...
pilih nak format apa...
tak jelas la.

bukan nak buat link tapi nak copy video muat turun simpan dalam hard disk.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-07-2012, 02:17 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,580
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jack sparrows View Post
Kawan pakai real player je.. Nk download klip kat atas kepala video..
ada musim boleh. dulu2 boleh saja. sekarang kekadang je boleh
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #7  
Old 19-07-2012, 02:18 PM
addy addy is offline
Active Plus

addy's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,024
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Guna IDM senang....
Reply With Quote
  #8  
Old 19-07-2012, 02:20 PM
wong_fei_hung wong_fei_hung is offline
Active Plus

wong_fei_hung's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Location: Po-chi-lam (寶芝林)
Posts: 2,751
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 8
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalau nak download dalam hp android pulak mcmana
__________________
OPEN YOUR SAVING ACCOUNT, AND GET 35X LIFE INSURED. PROTECT YOUR MONEY FROM FROZEN FOR YOUR LOVE. GUARANTEE RETURN NO LOST. CONTACT ME 0183936098 KHAIRULNIZAM
Reply With Quote
  #9  
Old 19-07-2012, 02:22 PM
rozaidi rozaidi is offline
Super Active

rozaidi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 7,259
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by addy View Post
Guna IDM senang....
up balik. IDM paling senang
Reply With Quote
  #10  
Old 19-07-2012, 02:23 PM
Zul.H Zul.H is offline
Active Plus

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,751
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Real player boleh..tapi kena selalu update
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump