Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 130
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,183
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,794
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-07-2012, 08:31 AM
qqbeh qqbeh is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 12
Poster Rank: #32327
Thanked 0 Times
Active Level
Default Dubai roaming...harga berapa????

Nak tanya sikit pasal roaming kat sini…
I kena pergi ke Dubai bulan depan… dan masih tak tau nak pilih service apa untuk I bawa kat sana yang boleh guna di negara Timur Tengah?????
Siapa tau yang mana lebih murah, dapatkan data roaming service kat sini atau di Dubai???
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-07-2012, 09:25 AM
andychong24 andychong24 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Poster Rank: #38248
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Wah ni org kaya saje blh pergi ke dubai kakaka. nak bagi u advise sikit, baik ko off data roaming lu.
kalau tidak pasti bill u mahal giler apabila u balik, lagi mahal dari perbelanjaan semasa trip u kakaka!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2012, 06:25 PM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,540
Poster Rank: #2504
Thanked 9 Times
Active Level
Default

berapa hari pegi... guna sikit2 je,, sms je.. takde mahal pun. tapi klu sebat guna mcm kat m'sia... silap2 exceed limit terus block.... panas giler skrg kat sana,
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2012, 06:30 PM
SayaAndaKita® SayaAndaKita® is offline
Well-Known
Member

SayaAndaKita®'s Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2011
Location: tengah bawa netbook guna lori ais kiub...ha ha
Posts: 5,908
Poster Rank: #612
Blog Entries: 80
Thanked 171 Times
Active Level
Default

kalau x silap saya, digi ada pakej utk roaming yg tak nak kena caj lebih. try call centre digi.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-07-2012, 06:36 PM
fzlik fzlik is offline
Advanced Trader

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,029
Poster Rank: #396
Thanked 846 Times
Active Level
My Mood:
Default

pegi cari simkad sana jer... roaming ni mahal giler... malah agkat tel lbh mahal dari call... sms konfem atas dari rm2 sekali sms
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2012, 09:53 AM
pikochew pikochew is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 9
Poster Rank: #35365
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Semua bergantung kepada kamulah.. Berapa lama u dekat sana dan berapa data yang kamu guna…
Ingat lagi dulu I pergi Bahrain guna telco services sebelum ni I guna… mereka kata telco tu bukan partner mereka dan tak boleh activated untuk i…
Tapi sekarang tak ada lagi masalah ni… I guna Celcom Unlimited Data Roaming di mana sahaja I dekat luar negara…
Reply With Quote
  #7  
Old 04-07-2012, 11:15 AM
syam82s syam82s is offline
Super Active Member

syam82s's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Posts: 4,961
Poster Rank: #749
Thanked 363 Times
Active Level
Default

wahhh..tt nk pergi dubai ler..
Reply With Quote
  #8  
Old 05-07-2012, 09:56 AM
leeyinghung leeyinghung is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Poster Rank: #51054
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pikochew View Post
Semua bergantung kepada kamulah.. Berapa lama u dekat sana dan berapa data yang kamu guna…
Ingat lagi dulu I pergi Bahrain guna telco services sebelum ni I guna… mereka kata telco tu bukan partner mereka dan tak boleh activated untuk i…
Tapi sekarang tak ada lagi masalah ni… I guna Celcom Unlimited Data Roaming di mana sahaja I dekat luar negara…
wah saya jugak.... perkara yg paling best ialah tak payah commit kat pla n tu dan tak payah bayar subscription fee!

Sy kerja kat kabin di airlines.... selalu pergi ke banyak tempat di dunia tapi setiap kali pun stay kat sana beberapa hari sahaja. so data roaming ni mmg sesuai untuk sy kerana hanya bayar rm38 setiap hari kalau ada guna...
lu boleh semak senarai negara dan rakan kongsi syarikat telco mrk... huhuhu
http://www.celcom.com.my/international/rates-data.html

Last edited by leeyinghung; 06-07-2012 at 10:10 AM..
Reply With Quote
  #9  
Old 06-07-2012, 09:15 AM
qqbeh qqbeh is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 12
Poster Rank: #32327
Thanked 0 Times
Active Level
Default

wow… merangkumi 58 buah negara!!!?? Bagus lah tu… macam ni I boleh lah connect dengan Facebook I selalu.. Tanpa Facebook rasa macam tak sempurna….
Reply With Quote
  #10  
Old 08-07-2012, 01:40 AM
mysaza mysaza is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 42
Poster Rank: #20520
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ak penah g dubai thn lepas.. gune celcom pnye..klu prepaid celcom rm10 tu, mmg cpt gile abes.call mahal.. msj pn mhal.. lupe da brape caj dy..huhu better gune simkad negara diorang je..
__________________
~~H!duP b!@r $LuMbeR~~
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:47 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE