Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,605
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,798
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,567
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-06-2012, 12:46 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Exclamation Menyamar sebagai org maybank dan ugut

salam..
aku kembali lagi...
baru balik dari mahkamah pasal kes myvi tu.

now, aku nak kongsi lagi cerita yg baru aku alami beberapa minit lepas.
x panas lagi kerusi depan PC aku nie, fon berdering lagi.

aku pun angkat. perempuan yang cakap "nie encik ******** ke? sekejap ya. ada org nak cakap.".

aku dah mula serabut kepala sbb ada miskol dari dia masa aku kat mahkamah tadi. aku search kat google, ada forumer nie cakap itu no PENDAFTARAN SAMAN NEGARA. Tak penah dengar pon. so, aku layankan bila dia kol tu.

bila org tu cakap, dia perkenalkan diri. namanya encik AMIR. dia kata PEGAWAI MAYBANK dari maybank kl. dia tanya alamat umah sekian2 tu alamat sapa. aku dh pelik. aku cakap la tu alamat umah family aku. kenapa?
dia tanya aku duduk mana. aku cakap duduk dgn family lah.

kemudian dia cakap if tak byr utang maybank, dia nak tampal poster merah depan umah sbb aku x bayar utang cc. aku dah mula semangat nak trick dia blk. aku tau itu debt collector.

aku terus minta alamat opis maybank. dia berdolak dalih cerita pasal utang cc. aku push dia nak alamat opis maybank. dia ckp nanti kejap. die tanya org belakang nak alamat. punya la lama. xkan alamat maybank pon x tau. nampak sgt menipu. puiihh!!!

so, dia cakap, alamatnya adalah BANGUNAN DATO ZAINAL, JALAN MELAKA, KUALA LUMPUR.
aku mintak no ic,dia terus bagi. 921205-02-5727. Pastu aku cakap nanti aku kol balik. nak discuss dgn pegawai bank kat johor jap. dia ckp ok dan dia bagi no nie. dia kata itu no bos dia. terus bagi no 03-21452539, pastu terus letak.

x sampai beberapa saat, kol lagi skali. india plak cakap. no yg sama. dia tanya, bila mau bayar utang maybank. dia x sabar nak tunggu lama2. bayar rm2k skrg. kalau x, dia nak proceeed ke legal department. india nie pon cakap dia officer maybank. aku lupa ape nama dia.
aku cakap, u proceed lah. aku terus letak.

pastu org lain plak kol. lelaki.. no lain. dia tanya kenapa aku mintak alamat maybank dan no ic en amir tu. aku cakap aku tau korang sapa. dia terus back up dan kata encik amir sebut pasal maybank. bukan dari maybank atau pegawai maybank. aku gelak jer. aku cakap,calling korang semua aku dah rekod.. aku terus letak.

dia kol byk kali dgn mcm2 no.... so, berikut adalah no mereka...

03-2145 2539
03-2273 5205
03-2117 3360
03-2146 7000


dan mereka nie adalah dari

ZURI GROUP OF COMPANIES
Suite 702, 7th Floor
Sun Complex, Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala lumpur


x abis2 nak menipu.. siap ugut nak tampal poster merah depan rumah family aku.. along ke apa?

ko buat, mmg aku saman ko. kompom.,..!!!

Last edited by kuceng_gemok; 20-06-2012 at 12:57 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-06-2012, 12:47 PM
zaqwsx zaqwsx is offline
Well-Known
Member

zaqwsx's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Sep 2008
Location: Cyberjaya
Posts: 5,138
Poster Rank: #699
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

adoiii...marah betoi TT ngan maybank...kali ni kes nyamar plak ye..saman je kalau dia buat camtu...
Reply With Quote
  #3  
Old 20-06-2012, 12:48 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 27,988
Poster Rank: #42
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

relek bro.......
Reply With Quote
  #4  
Old 20-06-2012, 12:49 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zaqwsx View Post
adoiii...marah betoi TT ngan maybank...kali ni kes nyamar plak ye..saman je kalau dia buat camtu...
mmg marah.. ugut nak tampal poster merah plak....
aku baru jer balik dari mahkamah pasal maybank, nie plak dtg lagi masalah pasal maybank..
Reply With Quote
  #5  
Old 20-06-2012, 12:50 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrulazman View Post
relek bro.......
rileks tu rileks jugak. aku carik mamat amir tu kalu naik poster merah depan pintu pagar umah bapak aku...

setakat BB tu aku x heran la.. tempat aku main kapal kertas tepi longkang jer.. kacang nak carik. puiih..
tahap melampau ugutan dia tu..
Reply With Quote
  #6  
Old 20-06-2012, 12:51 PM
TAKZIM TAKZIM is offline
Active Member

TAKZIM's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,105
Poster Rank: #1831
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Rilek bro...

Kalau aku pun hangin mcm ni...
Reply With Quote
  #7  
Old 20-06-2012, 12:52 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

lahir tahun 1992.. muda lagi kot. dh keje tempat along.. adei...
kesian...
Reply With Quote
  #8  
Old 20-06-2012, 12:53 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TAKZIM View Post
Rilek bro...

Kalau aku pun hangin mcm ni...
tau xpe.. aku layan jer dia ckp.kat tgn aku dah siap pen dan kertas. semua dia ckp aku tulis sebagai point.

tetiba org lain kol tanya kenapa aku mintak ic n alamat.. tau dia takut..
aku letak, dia kol lagi byk kalu..
aku buat derk jer...
puuiihh!!
Reply With Quote
  #9  
Old 20-06-2012, 12:56 PM
fadziledel fadziledel is offline
Active Member

fadziledel's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2012
Posts: 1,449
Poster Rank: #2562
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

wat derkk jerk kalau kita tak salah...
Reply With Quote
  #10  
Old 20-06-2012, 12:58 PM
kuceng_gemok kuceng_gemok is offline
Active Member

kuceng_gemok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 778
Poster Rank: #4176
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fadziledel View Post
wat derkk jerk kalau kita tak salah...
utang tetap utang tapi jgn si.al sgt cara mintak utang. aku dh buat report kat maybank.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:58 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE