Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 07-06-2012, 12:09 PM
PELIKAN PELIKAN is offline
Super Active

PELIKAN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 7,027
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku suka tengok harith iskandar bab
CSI malaysia
tu la dia lawakkan
pekak badak lagi IGP mesia ni
Quote:
Originally Posted by matagas View Post
sebenarnya polis ni malas nak siasat..sebab dia kena keja lebih
tu pasal dia terus jatuh hukum..kata kita yg bersalah
jd klu ada duit lebih..boleh naik mahkamah
bg polis keja lebih pulak
__________________
SEBURUK BURUK WAJAH POCONG...DIA RETI TUTUP AURAT BOH..
MU TAK TUTUP AURAT...BURUK DARI POCONG LAGI...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 07-06-2012, 12:11 PM
benartzam benartzam is offline
Active Plus

benartzam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eday84 View Post
camne nak buat tu
aku langgar org jgk dia tiba2 kuar simpang
tapi sbb langgar blakang kene la saman
erm taktau la camne prosedur polis ni..
haha undang-undang dunia bro. biasala tu malas siasat. polis ni tak bg duit atau takde orang dalam atau kita ni rakyat biasa je. mmg dorg malas layan sgt.
Reply With Quote
  #73  
Old 07-06-2012, 12:22 PM
eijamir eijamir is offline
Regular

eijamir's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 448
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RuthlessFairy View Post
Jap. Laki ko mengelak ape?

Mungkin laki k di charge sbg pihak yg mengakibatkan kemalangan
spklan tuk aku ke ni..huhu...

asben aku elak lori sawit...dah mkn jalan asben aku..lau tak elak..mang kene hentam..laki aku nek bukit, lori sawit tu turun bukit..mamg agak laju la lori sawit tu..huhu
Reply With Quote
  #74  
Old 07-06-2012, 12:55 PM
warlord_84 warlord_84 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 348
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

smpat ambik lori nye no plat tak?
ambik name ngan no polis tur rujuk kat lawyer..
rase nye leh saman polis tur balik sbb tuduhan tak btol..
alang2 tur saman malu + saman suruh bayo lawyer nye charge.
Reply With Quote
  #75  
Old 07-06-2012, 02:30 PM
eijamir eijamir is offline
Regular

eijamir's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 448
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by warlord_84 View Post
smpat ambik lori nye no plat tak?
ambik name ngan no polis tur rujuk kat lawyer..
rase nye leh saman polis tur balik sbb tuduhan tak btol..
alang2 tur saman malu + saman suruh bayo lawyer nye charge.
no plt lori tu mang tak sempat asben nak amik..dia pon ngah panik mase tu..

pastu dier ade tanya kat insan mulia yang selamatkan dia tu...bro tu pon tak pasan no plat, tapi dier nampak lori tu...

nama polis tu ade..masih jelas kat ingatan aku..sbb aku tg dia dari tempat eksiden tu, sampai kat balai pon dia jugak..huhuhu
Reply With Quote
  #76  
Old 08-06-2012, 10:54 AM
AfickGenius AfickGenius is offline
Active Member

 
Trader Rating: (60)
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,440
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jgn susah2 la... kasi aku urus...
Reply With Quote
  #77  
Old 08-06-2012, 04:55 PM
eijamir eijamir is offline
Regular

eijamir's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 448
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AfickGenius View Post
jgn susah2 la... kasi aku urus...
boleh ker??...nak urus macam mane??...
Reply With Quote
  #78  
Old 08-06-2012, 07:38 PM
tokyotenshi tokyotenshi is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

polis mmg tuut sikit.. bulan 1 hari tu sy accident, terhentam belakang teksi yg berhenti mengejut selepas keluar traffic light.. rupanya dia confuse traffic light merah yg utk junction lain, dia ingat berhenti.. keluar2 budak muda mcm umur baru 18.. panas hati.. dah lah kereta baru

lawan jugak ngan polis sampai kena marah huhu dia check tempat accident, tp disebabkan sy langgar belakang teksi KENA SAMAN RM300. Mangkuk ayun betul. Teksi yang salah terang-terangan pastu kita kena saman sebab law mcm tu.. langgar belakang je kena saman. Panas hati. Dia kata tak puas hati pegi court, mungkin boleh menang sbb mmg dia pun setuju sy tak salah.. tapi malas nk panjang cerita. Dah lah hati remuk tengok kereta remuk. Mujur insurans cover semua termasuk saman.

So kalau pandangan polis org tu nampak salah, ckp lah apa pun tetap kena saman.
Reply With Quote
  #79  
Old 08-06-2012, 10:17 PM
karchis karchis is offline
Active Member

karchis's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,357
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

urm..TT pgi ke balai polis maner ea?sila rujuk ke OCPD..terus jer pgi jumpa OCPD..buat muka seposen..sbb..kdg2 pegawai ni sengal sikit..OCPD lebih timbang rasa..cuba jer..keputusan kita x tau..
Reply With Quote
  #80  
Old 09-06-2012, 04:22 AM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,895
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokyotenshi View Post
polis mmg tuut sikit.. bulan 1 hari tu sy accident, terhentam belakang teksi yg berhenti mengejut selepas keluar traffic light.. rupanya dia confuse traffic light merah yg utk junction lain, dia ingat berhenti.. keluar2 budak muda mcm umur baru 18.. panas hati.. dah lah kereta baru

lawan jugak ngan polis sampai kena marah huhu dia check tempat accident, tp disebabkan sy langgar belakang teksi KENA SAMAN RM300. Mangkuk ayun betul. Teksi yang salah terang-terangan pastu kita kena saman sebab law mcm tu.. langgar belakang je kena saman. Panas hati. Dia kata tak puas hati pegi court, mungkin boleh menang sbb mmg dia pun setuju sy tak salah.. tapi malas nk panjang cerita. Dah lah hati remuk tengok kereta remuk. Mujur insurans cover semua termasuk saman.

So kalau pandangan polis org tu nampak salah, ckp lah apa pun tetap kena saman.
senang jer...dlm kes accident mmg ada org silap...dan mesti dibuktikan..mcm kes langgar blakang...kompom org blakang salah..tk kira la org kuar mengejut ker..brek mengejut ker...
pasal org depan brek mengejut, mmg dia tk salah.kita kat belakang yg salah sbb gagal meastikan jarak selamat jika kereta depan berhenti...
klu org kuar simpang tiba2.kes mesti dibuktikan dgn saksi dan alat bantuan...mcm saksi,video atau foto...

mcm kes accident akak ni.lori satu lg tkder kt tmpat kejadian.so mmg kena charge atas asben akak ni dulu.pastu boleh bicara...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold