Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,836
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,045
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,833
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31-05-2012, 11:05 AM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default Alat Ukur tekanan darah & Alat Monitor Gula dalam darah - Murah dari harga pasaran

Salam Kpd Semua warga CG. Diperkenalkan alat-alat Ukur tekanan darah & Alat Monitor kadar Gula dalam darah. Jenama yang saya jual ini adalah jenama yang popular dan terbukti ketepatan hasil bacaannya. Dengan harga yang ditawarkan jauh lebih rendah dari harga yang terdapat di pasaran mahupun di Farmasi.

Pengukur Tekanan Darah Omron HEM-7119 RM190 sahaja



•Alat Pengukur Tekanan Darah dari Omron ini adalah terbaik dan yang terlaris di pasaran.
•Amat mudah dan cepat apabila menggunakannya.
•Dijamin berkualiti. 1 tahun jaminan diberikan.

•Bacaan pengukuran boleh disimpan dalam memori yang telah tersedia.
•Bagi mereka yang berpengalaman seperti Doktor, Nurse, dan Farmasi sudah tentu alat ini tidak asing lagi bagi mereka.
•Harga yang ditawarkan adalah jauh lebih rendah dari harga yang terdapat di Pasaran dan Farmasi.

Ciri-ciri Istimewa:


1.Nama produk: Model HEM 7111
2.Display: LCD Digital
3.Mengukur pelbagai: tekanan darah: 0 - 299 mmHg / Pulse: 40 - 180 degupan / minit
4.Ketepatan: Tekanan: / - 3 mmHg Pulse: / -5% daripada paparan bacaan
5.Mengendalikan suhu / 10 C 40C
6.Termasuk: Alat Utama, pembalut Sederhana, manual arahan & 4 bateri AAA
1.Untuk Poslaju tambahan Rm10 (semenanjung).


Alat Tekanan Darah Omron HEM-7203 RM250 Sahaja (jauh lebih mudah dari harga pasaran)



Secara Klinikal telah disahkan, Blood Pressure Monitor HEM-7203 berkebolehan menghasilkan bacaan pengukuran yang tepat. Omron HEM 7203 memaparkan simbol unik yang menunjukkan Hipertensi, simbol tekanan darah anda sedang diukur. BP monitor digital juga mempunyai petunjuk jika terdapat kesilapan pengukuran yang mungkin berlaku.

Ramai para doktor, Klinik dan farmasi menggunakan alat ini disebabkan fungsinya yang banyak dan complete serta bacaan yang tepat.

Proses mengukur tekanan darah anda dengan HEM Omron 7203 adalah mudah dan ringkas. Apa yang anda perlu lakukan adalah balut pembalut di lengan anda dan mula mengukur tekanan darah anda dengan menekan butang Start. Dengan hanya pembalut dan panel paparan, monitor mudah alih dan mudah digunakan.

Prestasi dan Ciri

• Omron 7203 atas lengan BP monitor disokong dengan teknologi IntelleSense yang membolehkan inflasi dan deflasi automatik memberikan bacaan digital yang tepat dengan keselesaan yang terbaik mungkin.
• Automatik Omron BP monitor memaparkan pelbagai 0-299 mmHg untuk bacaan nadi dan 40 hingga 180 degupan / minit untuk denyutan nadi.

• kadar ketepatan monitor berdiri di + / - 3 mmHg tekanan darah dan + / -5%
HEM 7203 BP monitor digital boleh menyimpan sehingga 30 set membaca dengan tarikh dan masa dalam usaha untuk menjejak history pengukuran tekanan darah anda.

• Mampu mengira dan memaparkan purata bacaan 3 terakhir menjadikannya sangat tepat.

1. Dijual dengan harga yang lebih murah dari yang berada di pasaran atau farmasi
2. Dijamin berkuati dengan jaminan 1 tahun.
3. Pembayaran boleh dilakukan dengan Bankin dalam akaun Maybank atau CIMB. Sila hubungi saya untuk mendapatkan no akaun bank saya.
4. Tambahan Rm10 utk poslaju. (semenanjung).
5. COD hanya boleh di kawasan Kg.Meru, Klang Central dan Setia Alam Sahaja tanpa cost penghantaran. Luar kawasan tersebut boleh juga kalo nak COD cuma kene bayar skit cost Runner (hanya utk Area Lembah Klang sahaja).

Sila Hubungi:

1.Raziff : 013-3314646
2.Ary : 013-6978581
3.Email : raziff@windiany.com

Last edited by ashabulkahfi; 12-08-2013 at 11:55 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 31-05-2012, 11:08 AM
fadli1982 fadli1982 is offline
Legendary Member

fadli1982's Avatar
 
Trader Rating: (130)
Join Date: Dec 2008
Location: Muka Bumi Bertuah
Posts: 19,350
Poster Rank: #92
Blog Entries: 1
Thanked 229 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt alat yg monitor gula tu yg mana satu?
Reply With Quote
  #3  
Old 31-05-2012, 04:19 PM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Pengukur Kadar Gula Dalam Darah - Accu-Chek ActiveRm195 sekarang hanya RM 190.

ACCU-CHEK ACTIVE Glucose meter atau Alat Monitor kadar gula dalam darah dalam masa 5 saat sahaja.



Warranty kilang Seumur Hidup.

Bagi Anda yang menderita penyakit DIABETES / Kencing Manis baik ditahap 1 atau 2, perlu memiliki alat monitor kadar gula ini.

Sangat mudah digunakan. Hanya setitik darah dari hujung jari menggunakan pen dan jarum lancet Accu-Chek yang berkelajuan tinggi (Sudah termasuk dlm set ini) sehingga tidak ada rasa sakit.


Mempunyai memori sehingga 350 nilai bacaan bersama-sama dengan tarikh, masa dan terdapat fungsi Infrared yang boleh anda sambungkan ke PC membolehkan anda lakukan program analisis

Berat : 700 gram


Detail Produk:
Perlengkapan bersama alat:
* Alat Monitor (Utama)
* Bateri
* Lancet (Alat berjarum pengambil sampel darah)
* 10 jarum Lancet
* Warranty Card
* Manual Book

Perhatian. - Test Strips Untuk set ini tidak disertakan sekali. Anda boleh membelinya di Farmasi atau direct dgn saya sendiri. sekotak (50pcs) Accu-Chek Strips RM95.

Pengukur Kadar Gula - Abbott Optium Xceed Rm220 sekarang hanya Rm160



Abbott Optium Xceed Glucometer adalah alat pengukur gula dalam darah yang mudah digunakan dan berkesan membantu mereka yang menghidap diabetes serta menguruskannya.

Paparan Skrin yang besar dan kapasiti memori yang luas disamping boleh mendapatkan bacaan secara purata, Xceed Optium hanya memerlukan saiz sampel darah yang kecil hanya μL 0,3 sahaja sudah memadai.

Disebabkan hanya saiz sampel darah kecil, Optium Xceed telah menggunakan pen High Speed Lancing semasa mengambil darah yang mana ia kurang menyakitkan.

Xceed Optium boleh mengembalikan keputusan ujian dalam tiga saat, salah satu meter terpantas di pasaran.
Ketone testing

Optium Xceed juga Ciri-ciri Ketone testing, menyediakan jaminan tambahan bahawa pengidap Diabetis harus memilikinya.
  • Simple blood glucose testing
  • Large backlit display
  • Large memory with averaging
  • Ketone testing for extra reassurance
  • Strips: Abbott Optium Plus test strips and the meter automatically re-programs and calibrates the meter to use new test strips.
  • Batteries: The meter requires one replaceable #2032, 3 volt, lithium battery that should last for 1,000 tests.


Pengukur Kadar Gula dalam darah - One Touch-Ultra 2 Rm190 sekarang hanya RM180



Unik: Ciri-ciri seperti sebelum dan selepas purata makan - Membuat ia mudah untuk menguruskan diabetes sekitar makan. OneTouch Meter Ultra2 didatangi lengkap dengan pelajaran Diabetes peringkat permulaan + buku kecil yang boleh membantu anda menguruskan diabetes anda dalam pemakanan.

ciri-ciri

Kurang Kesakitan
Sekarang anda boleh menguji pada lengan anda. Ia kurang sensitif daripada jari anda kerana ia mempunyai hujung saraf yang lebih sedikit. Anda mempunyai kebebasan untuk memilih di mana untuk menguji

Hanya sedikit darah sudah memadai.

Meter OneTouch Ultra hanya memerlukan sampel darah kecil jadi anda boleh menggunakannya Pen Lancet darah yang didatangi sekali pada set ini.

Bacaan yang cepat.

Dengan keputusan yang tepat dalam masa 5 saat, Hampir tidak perlu menunggu lama. Anda boleh merasa yakin dengan keputusan anda. Sama ada anda berada dalam kawasan tanah tinggi atau rendah, Meter OneTouch Ultra menyampaikan bacaan yang tepat.

Persampelan lebih mudah

Rekabentuk Ujian Semenanjung OneTouch Ultra secara automatik menarik darah ke dalam jalur ujian, dan menunjukkan anda jika ada darah yang cukup untuk bacaan yang tepat.

Ujian yang lebih selesa

Sample Darah dari laras OneTouch Ultra mempunyai OneTouch UltraClear yang membantu anda untuk mendapatkan sampel yang diperoleh daripada lengan anda, dan menyesuaikan kepada kedalaman yang paling selesa untuk anda.

OneTouch Ultra2 Secara ringkasan.

Ujian ke atas lengan atau Jari, Memerlukan Saiz Sampel darah yang sedikit , 5 saat bacaan diperolehi, OneTouch Ultra Fast Draw Design Test Strip, 150 Ujian Memori, Boleh melakukan dounload Data, Saiz Meter yang Kecil,

Meter, buku log, OneTouch Ultra FastDraw Design Strips, pen dan jarum Lancets, Buku / Panduan Pantas Rujukan Pemilik, Penyelesaian Kawalan, OneTouch UltraSoft BloodSampler



Untuk Poslaju tambahan Rm10 sahaja (semenanjung).
Pembayaran boleh dilakukan melalui Akaun Maybank /Cimb saya. Sila hubungi saya untuk mendapatkan no akaun.

COD hanya boleh di kawasan Kg.Meru, Klang Central dan Setia Alam Sahaja tanpa kos penghantaran. Luar kawasan tersebut boleh juga kalo nak COD cuma kene bayar skit kos upah Runner (hanya utk Area Lembah Klang sahaja).



Sila Hubungi:

Raziff : 013-3314646
Ary : 013-6978581
Email : raziff@windiany.com

Last edited by ashabulkahfi; 16-12-2012 at 10:57 AM.. Reason: ubah harga
Reply With Quote
  #4  
Old 31-05-2012, 05:51 PM
fadli1982 fadli1982 is offline
Legendary Member

fadli1982's Avatar
 
Trader Rating: (130)
Join Date: Dec 2008
Location: Muka Bumi Bertuah
Posts: 19,350
Poster Rank: #92
Blog Entries: 1
Thanked 229 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt cod area mana?by post aku tak mau sbb tt belum ada testi.
Reply With Quote
  #5  
Old 31-05-2012, 06:44 PM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadli1982 View Post
tt cod area mana?by post aku tak mau sbb tt belum ada testi.
No Problem. Datang je kat Mana2 area Klang Centraal atau Setia Alam..
Reply With Quote
  #6  
Old 01-06-2012, 12:46 AM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Pos utk mlm ini. penjualan Pengukur kadar gula dan pengukur tekanan darah.

Jualan Promosi untuk sebulan dua InsyaAllah. Selepas itu mungkin harga berbeza. Harap2 boleh faham la ye..

Harga yang ditawarkan untuk semua barang tersebut adalah jauh lebih rendah dari yang ada di pasaran mahupun di Farmasi setakat ini.

Semua jenama tersebut (Omron, Accu-Chek, Abbott dan One Touch Ultra) adalah jenama yang terbukti berkualiti dan ketepatan bacaannya tidak perlu diperkatakan lagi.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2012, 03:04 PM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ada 3 jenis alat pengukur kadar gula dalam darah dari jenama yang terkenal, berkualiti dan bacaan yang tepat. Jgn takut, Test Stripsnya juga saya ada menjualnya. ataupun boleh didapati di farmasi InsyaAllah.


Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-2012, 03:22 PM
fadli1982 fadli1982 is offline
Legendary Member

fadli1982's Avatar
 
Trader Rating: (130)
Join Date: Dec 2008
Location: Muka Bumi Bertuah
Posts: 19,350
Poster Rank: #92
Blog Entries: 1
Thanked 229 Times
Active Level
My Mood:
Default

malam ni or esok boleh cod ke?mcm mana nk taw perbezaan ketepatan alat tt tu dari yg dijual di farmasi?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-2012, 06:25 PM
ashabulkahfi ashabulkahfi is offline
Junior Member

ashabulkahfi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 94
Poster Rank: #14458
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadli1982 View Post
malam ni or esok boleh cod ke?mcm mana nk taw perbezaan ketepatan alat tt tu dari yg dijual di farmasi?

Mlm ne InsyaAllah boleh. Esok tak bleh, kene keje la. Nanti Dah nak sampai Klang Central atau Setia Alam Sms/call sahaja saya.

Sbnrnya sama sahaja. dari saya atau Fermasi adalah brand yang sama. Cuma saya dpt direct supplier. En. Fadli nak yang mana satu?
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2012, 06:59 PM
fadli1982 fadli1982 is offline
Legendary Member

fadli1982's Avatar
 
Trader Rating: (130)
Join Date: Dec 2008
Location: Muka Bumi Bertuah
Posts: 19,350
Poster Rank: #92
Blog Entries: 1
Thanked 229 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ashabulkahfi View Post
Mlm ne InsyaAllah boleh. Esok tak bleh, kene keje la. Nanti Dah nak sampai Klang Central atau Setia Alam Sms/call sahaja saya.

Sbnrnya sama sahaja. dari saya atau Fermasi adalah brand yang sama. Cuma saya dpt direct supplier. En. Fadli nak yang mana satu?
saya pun taw taw yg mana satu,janji bagus mudah digunakan oklah..sbb nak bg parent.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:10 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE