Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-05-2012, 06:57 PM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Pengguna Kawasaki Ninja KRR 150

Disini sapa yang pakai motor ni? aku baru je angkat motor ni seminggu lepas...dah cuba test long distance dari jitra, kedah ke genting highland..

bawak topspeed all the time memang tak menjadi masalah, suhu hanya naik sedikit je walaupun speed maintain 160km/h...

bab 2T lak..

2T, kat jitra aku isi 2T full 1 liter.. Jitra->Genting 450KMx2 (pergi/balik) Total 900KM...so 2T masih ada lagi separuh...

ada orang cakap motor ni antara motor yang paling jimat 2T, ada orang cakap 1 liter 2T boleh pergi sejauh 1300-1700KM...pergh...

time aku bawak Yamaha 125z sebelum ni...400KM dah kena topup 2T, leceh tol..

bab Fuel Consumption lak..

Speed 80-90km/h - > 30KM 1 liter
Speed 110-120km/h - > 23-24KM 1 liter
Speed 140-160km/h - > 16-18KM 1 liter
Speed 170-190/h - > 12-14KM 1 liter
Speed 200 - > 10KM 1 liter.. HAHAHA! !

So far memang puas hati benar2 la aku dengan motor ni...

Time aku bawak GT128 maintain 140km/h(meter ringan) Jitra-Penang 1jam 40 minit..FUH

sekarang ni Kips maintain 190km/h hari tu... Jitra-Penang 45minit..
Attached Images
File Type: jpg 080420094722.jpg (97.9 KB, 271 views)
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...

Last edited by rijal2009; 26-05-2012 at 09:00 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-05-2012, 07:07 PM
raingerz raingerz is offline
Regular

raingerz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 597
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

motor double R ni mmg terbaik!!!

serius
__________________
TIER 1:TOYOTA AE86 TIER 2:RX7 BATTLE MACHINE
Reply With Quote
  #3  
Old 26-05-2012, 07:16 PM
witchdoc witchdoc is offline
Regular

witchdoc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 821
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

top speed motor ni standard leh cecah 190kmh ke?
Reply With Quote
  #4  
Old 26-05-2012, 07:18 PM
nvmname nvmname is offline
Legendary Member

nvmname's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Location: Somewhere In My Mind
Posts: 10,532
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 1
Active Level
Default

1 liter = 1.3k = 1.7k ???
__________________


Allahumma salli `ala muhammadin wa'ali muhammad
Reply With Quote
  #5  
Old 26-05-2012, 07:57 PM
xerocracker xerocracker is offline
Active Plus

xerocracker's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Oct 2007
Location: Bumi Allah
Posts: 2,754
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Mmg minat motor ni.. mmg boleh g 200kmh, main sprocket jer..full tank berapa ek bro?
Reply With Quote
  #6  
Old 26-05-2012, 08:01 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 10,201
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

segala jenis motor2 2t mmg power..
Reply With Quote
  #7  
Old 26-05-2012, 08:09 PM
akeyrasta akeyrasta is offline
Super Active

akeyrasta's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Location: Tanjung Puteri
Posts: 5,937
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cer tepek gambar moto jimat ni.. nk tgk gak.
Reply With Quote
  #8  
Old 26-05-2012, 09:06 PM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by raingerz View Post
motor double R ni mmg terbaik!!!

serius
yup..memang terbaik la...wlaupun minyak dia agak kuat, tp rasa ketagih serupa isap dadah beb.. hahahaha...pick up dia mcm vtec !

Quote:
Originally Posted by witchdoc View Post
top speed motor ni standard leh cecah 190kmh ke?
dari 0-190 senang2 naik, tp 190 ke 210 slow sikit...boleh cecah 210..

Quote:
Originally Posted by nvmname View Post
1 liter = 1.3k = 1.7k ???
yup...mcm tak caya kan??? tapi memang betul serius jimat motor ni...tanya byk kedai gak hari tu, knp minyak 2T tak turun langsung lepas topup 1 liter, semua kedai bagi jawapan yang sama, motor ni memang tak makan 2T bro, moto ni bukan mcm rxz dan 125...

lepas aku jelajah 900km, baru la tgk ada luak...hahahahhaha...

yang paling aku best, motor ni leh maintain 160 tanpa engine jem...kalau 125z aku yg lama ni, maintain 120..tiba2 POOM engine jem. hahah...serius puas hati..

Quote:
Originally Posted by xerocracker View Post
Mmg minat motor ni.. mmg boleh g 200kmh, main sprocket jer..full tank berapa ek bro?
ye..betul tu, sprocket aku balance, pick up & top speed... 14/38...top speed setakat ni pnh bwk 200...x pnh cuba 210, tp serius, tak senang nak bwk 210...bila nak naik ke 205 je mesti ada keta kat depan...

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
segala jenis motor2 2t mmg power..
aah...

Quote:
Originally Posted by akeyrasta View Post
cer tepek gambar moto jimat ni.. nk tgk gak.
dah tempek kt 1st page, cer tengok bgi leleh sket.. hehehe..btw motor ni x la mahal sgt...10k OTR je,..

yg paling aku tak tahan, potong Superbike selamber je...tp xtau la SBK tu bwk full trottle ke tidak, tp dia usha panas je..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Reply With Quote
  #9  
Old 26-05-2012, 09:09 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Mmg ler best sbb harga pun best..
Adik aku pakai mmg syok try aritu
Reply With Quote
  #10  
Old 26-05-2012, 09:21 PM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by -RIZUAN- View Post
Mmg ler best sbb harga pun best..
Adik aku pakai mmg syok try aritu
mmg la..tp x semahal ninja 250 r.. hehehe..dengar kata ninja 250 kena tapau dgn kips ni senang2 je.. hehehehe...

kalau nak beli motor ni jangan beli bayar bulan, baik beli cash..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump