Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-05-2012, 05:49 PM
pep guardiola pep guardiola is offline
Regular

pep guardiola's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 767
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Used Car yang guna Sistem tukar hak milik sementara

Sistem tukaran hak milik sementara untuk kereta jual kereta terpakai kepada used car dah dilancarkan. Tapi aku bacaČ, benda ni belum diwajibkan lagi tapi akan diwajibkan. Cuma ada 135 lebih kurang used car yang dah ambil bahagian. Ada x siapaČ tahu mana used car yang dah ada sistem ni? Terima kasih semua yang sudi membantu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-05-2012, 09:07 AM
pep guardiola pep guardiola is offline
Regular

pep guardiola's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 767
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Xde orang tau ke?
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2012, 09:39 AM
Zul.H Zul.H is offline
Active Plus

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,751
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Rasanya masih belum 'on' lagi nih..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-05-2012, 11:37 AM
pep guardiola pep guardiola is offline
Regular

pep guardiola's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 767
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zul.H View Post
Rasanya masih belum 'on' lagi nih..
Patut le orang macam xtau jek..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-05-2012, 02:44 PM
JaweWetan JaweWetan is offline
Active Member

JaweWetan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,671
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

laa.. mcmne tu? cube tt story skit... maybe rmai yg x tau termasuk sy.. pis!
Reply With Quote
  #6  
Old 25-05-2012, 02:57 PM
driftking driftking is offline
Active Member

driftking's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,395
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Xpaham...maksudnye kite beli tapi ade jangka masa tertentu ke jadi hak kite?
Reply With Quote
  #7  
Old 25-05-2012, 05:26 PM
pep guardiola pep guardiola is offline
Regular

pep guardiola's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 767
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by driftking View Post
Xpaham...maksudnye kite beli tapi ade jangka masa tertentu ke jadi hak kite?
Kita jual kete @ trade in kat used car, pastu, used car kena tukar milik ke pihak dia terus. Maknanya, nama kita clear terus bila kereta tu masuk used car. Kalau used car x dapat jual kereta tu pun, lepas 6 bulan akan terus kekal milik used car tu.
Jadi kita xyah risau pasal nama x clear kat bank lagi ke, used car x bayar ke. Memang ada used car yg tukar nama terus, ada yang x tukarČ sampai kete tu terjual.
Kerajaan kata nak wajibkan. Baru kata NAK, belum wajib lagi. Tapi ikut berita dalam link kat bawah, ada used car yang dah wat camni di KL&selangor. Itu le aku tanya kot sapaČ tau mane used car yang dah ikut sistem ni. Ni link berita yang aku baca.


http://www.mot.gov.my/CurrentNews/Pa...0Dilancar.aspx
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump