Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 22,875
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,467
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 40,905
More...
  #1  
Old 15-05-2012, 01:19 PM
penjualprepaid penjualprepaid is offline
Normal Member

penjualprepaid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 272
Poster Rank: #8183
Thanked 0 Times
Active Level
Default Kursus Intensif Penulenan Emas (KIPE) | Ilmu emas sebenar




ILMU EMAS SEBENAR!
ILMU EMAS FIZIKAL!
Adakaha anda berbekalkan ilmu emas hanya pada mainan HARGA atau sebaliknya?

Bilangan peserta: 2-5 peserta/kursus
Durasi:1 hari
Lokasi:Subang SS15

Kami dalam proses membincangkan yuran dan intipati.
Yang telah dibincangkan dan pasti:
1) Alatan:
a) set ujian ketulenan:
22K + 18K +14K + 10K + Silver tester + Batu hitam.

b)Special Premix:
Premix ini tidak dijual di Malaysia dan kami hanya akan bancuh/buat sehari sebelum Kursus.
Premix yang amat berguna dan antara premix yang penting.
Dapat mengesan kehadiran emas 4/1,000,000
Premix ini hanya tahan 6 minggu.
Sesuai bagi mereka yang kerap membeli emas terpakai/lombong
*Digunakan oleh peserta kami semasa kes Majidee,tak perlu berkhemah hanya amik satu batu sahaja sbg sampel.

c) Set penulenan lengkap:
- Asid + Pemendap + Bikar + Mangkuk Pijar
- Hand Torch (2,400c)
- Electric Cooker

*Set penulenan lengkap,peserta akan menggunakannya semasa kursus

2) Nota:
Nota/Kaedah penulenan emas yang mampu menghasilkan emas berketulenan 999.9
*Bukti assayer dan confirmation letter ada dari KL Assay

3) Life Support dari kami

4) Daytrip ke KL ASSAY:
Peserta akan kami bawa ke KL Assay untuk menguji emas mereka dan sedikit penerangan akan dibuat oleh Shukor


*Masih dalam perbincangan dengan shukor ttg penerangan tapi ujian adalah pasti.

Intipati Kursus:
1) Menentukan ketulenan secara:
-Asid 1 + asid 2 (Cara lama/Konvensional)
-Premix
-Ketumpatan
*semua kaedah ini di iktiraf oleh gold council,oleh itu teknik pembakaran tidak dimasukkan.
2) Cara menentukena emas tipu
3) Proses Penulenan * Paling Penting
4) Cara mengekstrak emas dari komponen elektronik
5) Pengasingan logam perak
6) Pengalaman dalam urusan membeli emas terpakai
7) Info lain yang tidak dapat kami tulis secara terbuka

Jumlah peserta yang kami tetapkan sedikit maka interaksi bersama tenaga pengajar dapat dimaksimumkan.

Bagi mereka yang berminat,boleh hantar email ke:
info@mmex.com.my
Tajuk:KIPE (CG)
+6013-6249100

Kami akan menghantar email penerangan tentang KIPE

*Ramai warga CG yang telah menyertai kursus kami.
KPE-1/2/3
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-05-2012, 04:15 PM
penjualprepaid penjualprepaid is offline
Normal Member

penjualprepaid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 272
Poster Rank: #8183
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Ilmu emas fizikal.
Ilmu yang dapat diwarisi.
Anda minat melihat video di youtube/internet ttg penulenan dan ekstrak emas?
Pelajarinya secara amali.
Emas yang kami tulenkan dapat menghasilkan 999.9
Keputusan XRF dan assay dikeluarkan oleh KL ASSAY
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2012, 05:03 PM
BC Gold Selangor BC Gold Selangor is offline
Active Member

BC Gold Selangor's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2012
Posts: 647
Poster Rank: #4839
Thanked 22 Times
Active Level
Default

Macam Menarik nih.. berapa harga yuran penyertaan? boleh dapat lesen assayer ke?
Reply With Quote
  #4  
Old 18-05-2012, 11:02 AM
mr achik mr achik is offline
Active Member

mr achik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 928
Poster Rank: #3721
Thanked 207 Times
Active Level
My Mood:
Default

Menarik ni.. sapa hardcore emas mmg Berbaloi2 ilmu ni..
Reply With Quote
  #5  
Old 22-05-2012, 03:37 PM
Dinar Bersinar Dinar Bersinar is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 120
Poster Rank: #12895
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BC Gold Selangor View Post
Macam Menarik nih.. berapa harga yuran penyertaan? boleh dapat lesen assayer ke?
ha...a lh. bc yg teknik diajar tu mcm nk jd certified aasayer je. menarik.
Reply With Quote
  #6  
Old 28-05-2012, 11:17 AM
Dinar Bersinar Dinar Bersinar is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 120
Poster Rank: #12895
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

xda post baru dr thread ni??
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2012, 05:51 AM
penjualprepaid penjualprepaid is offline
Normal Member

penjualprepaid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 272
Poster Rank: #8183
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Maaf semua yang bertanya.
Bagi yang berminat,boleh email ke info@mmex.com.my
Kursus terbuka terakhir adalah KPE-3
Selepas ini,hanya akan diadakan KIPE
Kami akan bawa anda sekali ke KL Assay utk pengesahan emas anda.
Maximum:2-3 org shj/kursus.

Bagi yang berminat,boleh email kepada kami:
info@mmex.com.my
Tajuk:KIPE
Harap dapat hantarkan:
Full Name:
Contact no:
Address:

Terima kasih dan maaf atas kelewatan kami utk respond.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-2012, 06:01 AM
penjualprepaid penjualprepaid is offline
Normal Member

penjualprepaid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 272
Poster Rank: #8183
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BC Gold Selangor View Post
Macam Menarik nih.. berapa harga yuran penyertaan? boleh dapat lesen assayer ke?
Lesen assayer tidak dapat tapi kami akan bawa ke KL Assay utk test emas yang anda telah tulenkan sendiri dan Shukor akan memberi sedikit penerangan.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-2012, 01:18 PM
BC Gold Selangor BC Gold Selangor is offline
Active Member

BC Gold Selangor's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2012
Posts: 647
Poster Rank: #4839
Thanked 22 Times
Active Level
Default

Berapa Yuran? dah tetapkan ke belom?
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2012, 05:34 PM
penjualprepaid penjualprepaid is offline
Normal Member

penjualprepaid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 272
Poster Rank: #8183
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BC Gold Selangor View Post
Berapa Yuran? dah tetapkan ke belom?
Ada thread disini =)
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=343352

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:59 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE