Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-05-2012, 10:37 AM
kotanegeri kotanegeri is offline
Active Member

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,588
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default pengalaman patah tulang,

salam semua ahli cg.

saya pernah patah tulang peha bulan 8 tahun lepas dan sekarang sudah 8 bulan selepas operation 'plating' masih ada rasa sengal+sakit bila kaki digerakkakn setelah duduk lama. hal ini akan berterusan ke?sapa-sapa ada pengalaman boleh tak share..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-05-2012, 12:24 PM
blindclownx blindclownx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,167
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

salam....
pernah....
dapat jalan n lipat kaki mcm biasa k???
Reply With Quote
  #3  
Old 15-05-2012, 12:34 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,419
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah patah jari kaki je tu pun x terase sbb kaki aku cedere lai teruk hehe...
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-05-2012, 12:35 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,415
Thanks (Received): 7711
Likes (Received): 9
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kotanegeri View Post
salam semua ahli cg.

saya pernah patah tulang peha bulan 8 tahun lepas dan sekarang sudah 8 bulan selepas operation 'plating' masih ada rasa sengal+sakit bila kaki digerakkakn setelah duduk lama. hal ini akan berterusan ke?sapa-sapa ada pengalaman boleh tak share..

gi urut traditional laa bro... insyaAllah muharab...



__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #5  
Old 15-05-2012, 12:36 PM
zaralove zaralove is offline
Super Active

zaralove's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,554
Thanks (Received): 330
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patah sebab apa bro? eksiden lker?
__________________
RM 10 shj Simkad ONEXOX boleh tahan sehingga 28 Bulan! Dealer Sangat diperlukan Klik Sini atau watsapp 01120882979
Reply With Quote
  #6  
Old 15-05-2012, 01:01 PM
lady_nite06 lady_nite06 is offline
Active Member

lady_nite06's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,175
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

dulu aku seronok tgk member patah tangan dan pakai simen...time aku berumur 10tahun sampai 14 tahun..then,aku jatuh men bola 2 kali.2 kali kena half simen pasal retak.kedua dua jatuh mengalami keretakan tulang di tangan kiri..fuh(xpuas ati lagi,hahahaha)...

umur aku 19 tahun.aku exsiden motor.tangan kanan aku mengalami fracture di pergelangan tangan.kedua dua tulang di tangan kanan aku patah dan dislocated dr jointer.bayangkan 1 tulang terkeluar ke tepi,satu lagi ke atas.tak sakit langsung.rasa mcm kebas jerk...nak pitam pon ada.

siap naek ambulan walaupon aku sedar diri,bleh berlawak,bleh bersembang lagi.check in je kat hospital.masuk ward.aku ingat prosedur biasa dihospital ipoh.rupa rupanya,tangan aku kene masuk besi.aku kata tarik jer la.doktor tulang pon x brani.kekeke.malam kejadian.merana sungguh malam aku.umpama darah x mengalir dalam tangan aku.perit giler.nak buang air susah.selepas Queue selama 2 minggu.aku sempat lari ke bomoh tulang.tapi tulang aku masih x full located.nak xnak.aku masuk operation room untuk jadik iron man kat sebelah tangan.besi dalam tangan aku berharga rm250(siap subsidi kot,student la katakan).bila x-ray.nampak 3 batang paku.2 batang skru.perghhh....

dah dekat 9 tahun,besi dalam tangan aku.aku dengar citer.pas 5 tahun dah bleh bukak.pas 5 tahun.aku gi balik hospital ipoh.doktor buat ***** jer.kekawan aku ada kata.xkan ko mati,besi ada kat tulang.bila pikirrr...mcm mana ekk.

keburukan ada besi...
1)sebelum aku pasang besi,aku selalu maen arm wrestler...tapi dah xbleh..
2)pas buat report pki tangan atau buat paper math atau overused hand...komfem sehari tangan aku rasa sakit yg begitu perit.aku kena rest tangan aku selama 1 hari
3)bila bawak motor time hujan dan sejuk.tangan aku mudah jammed.maksudnya,time traffic light.aku xbleh lepas minyak motor.nak xnak,tekan brek.engine motor mengaum.hahahaha(dulu punya citer,time jd rider)
4)pergerakan tangan(angle movement) berkurangan..

kelebihan
1)senang nak tackle awek,awek sure tanya.apa 'Parut' tu.sure aku kata darah panas muda muda.gaduh dan kena tetak dgn parang.hahahaha
Reply With Quote
  #7  
Old 15-05-2012, 01:06 PM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,656
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku patah paha n tangan eksiden 4tahun lepas..ade plate dlm tangan kiri n paha kiri aku..

alhamdulillah setakat ni paha xde rasa pape smpai skrg..jalan pn ok je...xtempang...

cuma tangan je kadang2 kalo aku tertindih masa tido rasa sakit kejap..sbb tulang tangan aku hancur...
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #8  
Old 15-05-2012, 01:13 PM
blindclownx blindclownx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,167
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by meijin View Post
aku patah paha n tangan eksiden 4tahun lepas..ade plate dlm tangan kiri n paha kiri aku..

alhamdulillah setakat ni paha xde rasa pape smpai skrg..jalan pn ok je...xtempang...

cuma tangan je kadang2 kalo aku tertindih masa tido rasa sakit kejap..sbb tulang tangan aku hancur...
fuhh...tulang tangan hancur???
Reply With Quote
  #9  
Old 15-05-2012, 02:50 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,978
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

perghhh x sanggup aku patah2 ni,so far x penah lg...
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 15-05-2012, 07:29 PM
pokmatsumak pokmatsumak is offline
Regular

pokmatsumak's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2010
Posts: 483
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Unhappy

semalam aku ter'cedera' selepas tergelincir dari tangga kat tempat keje sakit wooooooo!!!!!

pagi tadi gi hospital untuk x-ray kot2 la patah ke retak ke sebab pergelangan tgan kanan berdenyut2 dan bengkak..

lepas x-ray,sah la tulang jari kelingking dan jari manis retak dekat2 tulang pergelangan sendi..

22 hari mc daaa....tangan masih berdenyut2,kebas,5 jari sakit2

terbatas pergerakan kalu biarkan tangan bersimen gini... insya allah esok gi jumpe bomoh tulang "paklong mi".. xsanggup aku nk tggu 2 mggu bru buleh bukak simen ni..

sebelum di"simen"



selepas di"simen"



ada cara tertentu ke kalu nak berwudhu kalu tgn berbalut gini?? help plizzzzzz.....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump