Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-05-2012, 07:06 PM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Motorsikal Apa Paling Murah? Nak Beli Plate WWW

Salam rakan semua,

Aku nak beli number plate WWW (tak tau la sempat tak)

Masalahnya plate baru tak dapat nak register kat kereta yang sedia ada
Jadi aku ingat nak cari motosikal baru yang murah dan beli untuk register WWW
Lepas tu nanti baru aku boleh tukar number plate dari kereta ke motorsikal tu

Ada tak sesiapa yang boleh bagi cadangan motorsikal apa paling murah?
Kalau boleh beritahu Model dan harga dia..

Thanks




RUMUSAN:
Terima kasih kepada rakan CG atas cadangan dan sumbangan anda
Antara pilihan yang sedang di kenal pasti:
1. Modena MR1 - tapi harga jual balik murah so baik simpan dan guna sendiri
2. Honda EX5 - harga jual balik tinggi
3. Motor Tumpang - ni aku masih tengah riki

Ada sesiapa yang ada pengalaman pasal Motor Tumpang? Selamat tak?

Terima kasih

Last edited by kronoz; 03-05-2012 at 08:33 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-05-2012, 07:07 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

amik demak yg mcm ex5 tu
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2012, 07:07 PM
anbusan anbusan is online now
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,420
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

kriss punye tu ape ke model bwh 3k x silap

MR1 motor rakyat le katekan hehe
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2012, 07:09 PM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,428
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

modenas MR1..tapi better ambik yang sale value tinggi..
lagenda ke atau modenas ace

Last edited by hum; 03-05-2012 at 07:13 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2012, 07:12 PM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
kriss punye tu ape ke model bwh 3k x silap

MR1 motor rakyat le katekan hehe
Modenas MR1

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2012, 07:13 PM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by -RIZUAN- View Post
amik demak yg mcm ex5 tu
Demak banyak model kan bro

Yang macam EX5 tu mana satu?

Demak Smart MTX ke? Harga dia berapa?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2012, 07:13 PM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,428
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kronoz View Post
Modenas MR1

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?
boleh je, ada jual kat kedai..bentuk macam kriss skit..
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2012, 07:14 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kronoz View Post
Modenas MR1

Terlupa pulak aku nak survey yang ini

Motor Rakyat ni semua orang boleh beli kan?
sapa2 blh beli...dia tak kira gaji bawah 3k..payslip...incometax
Reply With Quote
  #9  
Old 03-05-2012, 07:16 PM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
modenas MR1..tapi better ambik yang sale value tinggi..
lagenda ke atau modenas ace
Kalau boleh nak cari yang ada sales value la

Sebab lepas dah tukar plate nanti confirm aku nak jual balik

Modenas MR1 kalau aku jual balik dan letak plate A=Perak laku tak?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-05-2012, 07:18 PM
kronoz kronoz is offline
Active Member

kronoz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,969
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by -RIZUAN- View Post
sapa2 blh beli...dia tak kira gaji bawah 3k..payslip...incometax
mana la tau..

sekarang ni semua projek yang ada 1Malaysia semua kena ada criteria
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump