Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 159
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,187
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,798
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-03-2008, 12:59 AM
gambate gambate is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,772
Poster Rank: #528
Thanked 101 Times
Active Level
My Mood:
Default DEBAT AGUNG: ULAMA ISLAM vs. KETUA PADERI BESAR KRISTIAN (CD)

ini bukan aku punya bisnes..aku sengaja sampaikan

Assalammualaikum wrt. Wbt.

Saudara/ri yang dimuliakan,

Saya terpanggil untuk mencadangkan supaya Saudara/ri turut sama
mengetahui pembongkaran penyelewengan kitab Bible Kristian melalui
perdebatan agung di antara Ulama Islam dan Ketua Paderi Besar Sweden
yang diadakan di bandar suci kristian, Stockholm. Perdebatan tersebut
bertajuk : IS THE BIBLE TRUE WORD OF GOD?

Dalam perdebatan agung tersebut, anda pasti terkejut setelah
mengetahui bagaimana kitab Bible yang dijadikan panduan oleh penganut
Kristian sekarang ini sebenarnya bukan Bible asal. Di dalamnya
terdapat terlalu banyak pindaan dan penambahan yang dibuat tanpa
disedari umum.

Malah lebih menggemparkan lagi, hampir semua versi Bible berlainan
sesama sendiri. Semua ini berjaya dibongkarkan dengan jelas dalam
perdebatan ini sehingga tidak mampu disanggah oleh muktabar Kristian
sendiri.

Ulama Ahmad Deedat telah berjaya mengIslamkan bukan sahaja penganut
Kristian malahan juga ramai paderi kristian seluruh dunia dengan
kepintarannya membuktikan pemalsuan teks kitab bible.

Beliau terlah berdebat dengan ramai ketua paderi besar dunia, di
antaranya ketua paderi USA, Kanada, Australia dan Sweden dan sehingga
ke hari ini telah ramai orang kristian yang mula meragui kesahihan isi
kandungan Bible setelah mendengar hujahnya yang jelas, jitu dan masuk
akal.

Sehingga ke hari ini penjelasan beliau tidak mampu disanggah dengan
hujah yang tepat oleh golongan muktabar kristian.

Ahmad Deedat dianugerahkan Allah dengan kepintaran yang tinggi dan
luar biasa dalam ilmu comparative religion dan beliau seorang hafiz al-
quran dan turut menghafaz lebih dari 8 versi bible. Beliau juga mampu
bertutur dengan fasih lebih dari 10 jenis bahasa dunia.

Saya merasakan amat beruntung sekiranya Saudara/ri dapat menonton
perdebatan agung ini kerana kandungan ilmunya amat menarik dan boleh
diperturunkan kepada cucu cicit sehingga hari kiamat. Juga ianya amat
sesuai dikongsi bersama saudara mara dengan harapan tiada lagi yang
menjadi murtad kelak.

Melalui debat ini juga kita jelas dapat melihat kekuatan al-Quran
sebagai mukjizat yang terpelihara sehingga hari kiamat, dengan
kekuatan bahasanya tanpa sebarang kesilapan grammar dan kekuatan
isinya disebalik bahasanya, jelas sekali tidak seperti Bible yang
diselewengkan.

Saya sedia mengirimkan perdebatan tersebut dlm bentuk VCD (mengandungi
3cd) kepada Saudara/ri dengan harga RM13.00 setiap set (1 set= 3cd=
RM13). Saudara/ri hanya perlu memberikan kepada saya NAMA Saudara/ri,
ALAMAT POS LENGKAP untuk penghantaran pos serta NOMBOR HANDPHONE.
Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online
setelah penghantaran selamat diterima
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-03-2008, 01:11 AM
pad pad is offline
Active Member

pad's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Location: klang, shah alam, kl, kingdom of malaysia
Posts: 1,844
Poster Rank: #2152
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..
Reply With Quote
  #3  
Old 21-03-2008, 01:12 AM
gambate gambate is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,772
Poster Rank: #528
Thanked 101 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pad View Post
boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..
leh laa pad..takkan die nak scam 13 hinggit
Reply With Quote
  #4  
Old 21-03-2008, 01:22 AM
thesix thesix is offline
Active Member

thesix's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Location: edinburgh
Posts: 723
Poster Rank: #4527
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pad View Post
boleh caye ke? kang bg duit, tak dapat lak cd nya..
bace tul2 tuan umah kate tu Bayaran boleh dibuat melalui kiriman wang/ cek atau Banking Online
setelah penghantaran selamat diterima
__________________
“There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.”
Reply With Quote
  #5  
Old 21-03-2008, 01:27 AM
bumantara bumantara is offline
Active Member

bumantara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,550
Poster Rank: #2489
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

ala bro kasi free dah ler heheheh
Reply With Quote
  #6  
Old 21-03-2008, 01:29 AM
gambate gambate is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,772
Poster Rank: #528
Thanked 101 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bumantara View Post
ala bro kasi free dah ler heheheh
bukan aku punya..adehh
Reply With Quote
  #7  
Old 21-03-2008, 01:31 AM
pad pad is offline
Active Member

pad's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Location: klang, shah alam, kl, kingdom of malaysia
Posts: 1,844
Poster Rank: #2152
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
leh laa pad..takkan die nak scam 13 hinggit
ko ni pun satu la...
mmg la setakat RM 13, tp klu dah ramai2 dok beli, kan jdik banyak..
tapi ape kandungan cd tu?
bagus ke?
Reply With Quote
  #8  
Old 21-03-2008, 01:33 AM
gambate gambate is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,772
Poster Rank: #528
Thanked 101 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pad View Post
ko ni pun satu la...
mmg la setakat RM 13, tp klu dah ramai2 dok beli, kan jdik banyak..
tapi ape kandungan cd tu?
bagus ke?
aku pon lom tgk..dgr kata bagus..
Reply With Quote
  #9  
Old 21-03-2008, 02:00 AM
wheriz wheriz is offline
Active Member

wheriz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,047
Poster Rank: #1940
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Oh pasal syeikh Ahmad Deedat ni aku dah tgk dia debat dgn paderi2, mubaligh kristian ni,ya paderi dari stckholm, dari USA ke tak silap tapi keturunan arab palestin(paderi/mubaligh kristian) dan beberapa lagi.

Kat google video ada banyak kalau rajin googling. bukan versi youtube ya, sbb yg youtube tu pendek je. full version google video. aku pun dulu siap compile save kat dvd lagi sbb mmg best tgk dia debat. Dia sgt confident. Hujah fuhh banyak yang kita tak tahu kita akan tahu betapa kristian alahai rupanya tak hebat nya... rendah nya taraf bible ni.

Sapa yang nak beli tu go on. Lg senang tak yang susah2 download. Motifnya isi kandungan tu yg penting boleh kita hayati dan ambil iktibar sama2. Luaskan pengetahuan. banyakkan ilmu.

Syeikh Ahmad deedat ni asal dari india dok afrika selatan dari kecil. Dia dah meninggal dunia around 2000an. Allahyarham lah. Semoga roh nya dicucuri rahmat Amin. Org mcm ni terasa mcm kehilangan(dlm dunia Islam).

Last edited by wheriz; 21-03-2008 at 02:03 AM..
Reply With Quote
  #10  
Old 21-03-2008, 02:31 AM
TamingSari TamingSari is offline
CG Top Poster Club

TamingSari's Avatar

 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jun 2006
Location: FBS.MY
Posts: 24,224
Poster Rank: #59
Blog Entries: 2
Thanked 121 Times
Active Level
My Mood:
Default

sempat lg tu nak wat profit .. macam2
__________________
Quote:
100% Bonus Boleh Withdraw | Rebate 50% | Register HERE
Call/SMS/WhatsApp: 012.799.1752
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
debat lawan paderi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:09 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE