Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-03-2008, 02:54 AM
malique malique is offline
Regular

malique's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 602
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default pinjaman bercagar tanah

salam.aku nak buat pinjaman bercagar tanah.nak buat kat bank sangkut sbb blacklist.status tanah = luas 2 setengah ekar,tanah jenis residential.takda utang mana2 bank.
so aku nak minta tolong kawan2 kat cg ni bagi idea.......tq
__________________
http://inkubatorsabah.blogspot.com
FACEBOOK = mesintetastelur
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-03-2008, 11:04 AM
cinda cinda is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 222
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bukan senang nak pinjam duit walaupun ada cagaran....abg saya dia cagar tanah pun nak kena ada working paper..bank nak tau gak buat loan utk apa...tp kalau nama blclist tak blh rasanya w/pun ada cagaran.dan kat geran tanah nama siapa?lagi senang pegi bank tanya....abg saya buat kt bnk prtanian.
Reply With Quote
  #3  
Old 21-03-2008, 12:37 PM
Artsweet Artsweet is offline
Junior

Artsweet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 88
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Nama blacklist mmg susah nak pinjam bank.. kalo gaji lebih 3k sebulan bleh try tanya kat mbsb sbb diorang xde link ngan ccris.. tapi kalo dah sangkut kat ctoz mmg kene clear kan dulu ctoz and dapatkan release letter..
Reply With Quote
  #4  
Old 28-04-2008, 11:46 PM
malique malique is offline
Regular

malique's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 602
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

camner nak cek kat ctos tu?????aku cuma bnyak tunggak tapi dah setel sume utang.masih bleklist lagi ke tu???ada cadangan bank @ koperasi?
Reply With Quote
  #5  
Old 29-04-2008, 06:34 AM
Brad Pitt Brad Pitt is offline
Active Member

Brad Pitt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: P.Perhentian-P.Kapas-Hawaii-Selayang
Posts: 1,281
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cinda View Post
bukan senang nak pinjam duit walaupun ada cagaran....abg saya dia cagar tanah pun nak kena ada working paper..bank nak tau gak buat loan utk apa...tp kalau nama blclist tak blh rasanya w/pun ada cagaran.dan kat geran tanah nama siapa?lagi senang pegi bank tanya....abg saya buat kt bnk prtanian.
betul tu,aku pun ada jugak buat loan bercagar utk tanaman serai,takleh approve katanyer...dia nak com dh ada buat payment kt pekebun ataupun usahasama dgn jabatan pertanian baru leh pass...hampas tul!!
__________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE
Reply With Quote
  #6  
Old 29-04-2008, 10:03 AM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Super Active

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,290
Thanks (Received): 179
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malique View Post
camner nak cek kat ctos tu?????aku cuma bnyak tunggak tapi dah setel sume utang.masih bleklist lagi ke tu???ada cadangan bank @ koperasi?
nak check kat CTOS kena pegi office kat sini

http://www.ctos.com.my/
Reply With Quote
  #7  
Old 29-04-2008, 10:05 AM
naj2921 naj2921 is offline
Active Plus

naj2921's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: Ampang>>SalakTinggi>>Ampangan
Posts: 4,530
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
nak check kat CTOS kena pegi office kat sini

http://www.ctos.com.my/
valid lg ke system CTOS nih?
__________________
....ORANG YANG BIJAK ADALAH ORANG YANG MEMBERI MANFAAT PADA ORANG DI SEKELILINGNYA....
Reply With Quote
  #8  
Old 29-04-2008, 10:06 AM
naj2921 naj2921 is offline
Active Plus

naj2921's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: Ampang>>SalakTinggi>>Ampangan
Posts: 4,530
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malique View Post
salam.aku nak buat pinjaman bercagar tanah.nak buat kat bank sangkut sbb blacklist.status tanah = luas 2 setengah ekar,tanah jenis residential.takda utang mana2 bank.
so aku nak minta tolong kawan2 kat cg ni bagi idea.......tq
kalo bank pun ssh nak wat loan aku cadangkan ko jual je tanah tu.. kat area mana tanah tu?baper value semasa?bape harga ko nk jual? maybe warga CG bley tolong..
__________________
....ORANG YANG BIJAK ADALAH ORANG YANG MEMBERI MANFAAT PADA ORANG DI SEKELILINGNYA....
Reply With Quote
  #9  
Old 29-04-2008, 10:11 AM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Super Active

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,290
Thanks (Received): 179
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naj2921 View Post
valid lg ke system CTOS nih?
kenapa tak valid? ader bekas timbalan menteri fight taknak pakai sistem ni pun kena suruh duduk diam, he he he..
Reply With Quote
  #10  
Old 29-04-2008, 10:11 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

wak ader buat ngan BPM (noe Agro Bank) makan masa setahun la jugak, paling cepat pon 6bulan, kena kuar modal wat valuation tanah & lain2 kos guaman la jugak.Alhamdulillah.. akhirnya lulus. cuma nama nak kena clear la, xper klu blaklist sikit try mohon dulu, klu xok masa loan dah lulus nnt dia org minta tutup blaklist tu, klu duit dah nak dpt mesti leh cari duit punya tuk tutup blaklist tu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold