Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,361
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,080
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,238
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-04-2012, 11:45 AM
dino95 dino95 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Posts: 419
Poster Rank: #6425
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by butterfingers View Post
yg tt pakai tu bukan maxis skmm tu,,
mmg skmm la bro...hehe.sy pun face bnda sma gk.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 04-04-2012, 11:48 AM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,663
Poster Rank: #214
Thanked 114 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dino95 View Post
hehe.ok la tu 2kali.sy lebih 10kali.hehe.last2 pas setting oleh bro azam dpt gk on9 n dwnload gune vpn
nmpaknye aku pn kena langan vpn la ni...
sekarang aku pkai celcom skmm je untuk surf..
maxis skmm dah habis quota lembab nk mamp0s..
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #23  
Old 04-04-2012, 11:48 AM
dino95 dino95 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Posts: 419
Poster Rank: #6425
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by butterfingers View Post
owh yeke..xtaw la..sbb bro ckp free 2 gb dlm mase 4 hari..aq silap kot..hehe
hehe.yg 2gb tu org lain la bro.yg 2gb tu pelan rm58 sbulan n djual pd harga rm20 je kt kdai
Reply With Quote
  #24  
Old 04-04-2012, 11:52 AM
dino95 dino95 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Posts: 419
Poster Rank: #6425
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by meijin View Post
nmpaknye aku pn kena langan vpn la ni...
sekarang aku pkai celcom skmm je untuk surf..
maxis skmm dah habis quota lembab nk mamp0s..
hehe.sokong2.bru shari je sy gune dh dwnload 5.6gb.hehe.speed bl gune vpn mmg mantap n cun
Reply With Quote
  #25  
Old 04-04-2012, 12:28 PM
kuraku kuraku is offline
Super Active Member

kuraku's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,003
Poster Rank: #1295
Thanked 68 Times
Active Level
My Mood:
Default

product yg ada skmm ni mmg xbole pakai la..
__________________
______________________________________________

3gp macam2 ada<< klik sini.

hot malaysian photo<< klik sini
Reply With Quote
  #26  
Old 04-04-2012, 12:36 PM
Shahzz Shahzz is offline
Active Member

Shahzz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,688
Poster Rank: #2289
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

korg try la byk kali..aku pun cmtu gak awal2..website nk activate tu x kuar2..pastu jd xde line..3,4 kali try la..mlm td br dpt tekan aktivate..pastu dia ckp kne tunggu around 30 minit..pastu aku tdo..pg ni try,dh blh online..plus vpn dpt gak cecah 2mbps td..hehehe..tp x stabil la..dlm 1.5mbps tu dpt kot..
Reply With Quote
  #27  
Old 04-04-2012, 12:38 PM
sitoplasmat sitoplasmat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,375
Poster Rank: #1140
Thanked 4 Times
Active Level
Default

ak cuma terpikir...klu kita masuk sim maxis bb kat modem utk buat tiemviwver, mcm mana nak run sebab nak coonect internet pun tak dpt..
Reply With Quote
  #28  
Old 04-04-2012, 12:49 PM
dino95 dino95 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Posts: 419
Poster Rank: #6425
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sitoplasmat View Post
ak cuma terpikir...klu kita masuk sim maxis bb kat modem utk buat tiemviwver, mcm mana nak run sebab nak coonect internet pun tak dpt..
hehe... macam saya, mule2 ingat nk gune maxis je time nak gune teamviewer. then suddenly terfikir, cmne nak gune sdgkn ada mslh kt sim card maxis... then terlintas, mule2 buat dulu profile Maxis SKMM/ Moonlight VPN Profile di modem manager (kt bahagian network). pastu gune celcom skmm sbb hnye celcom skmm je boleh online untuk teamviewer. selepas bro Azam masuk teamviewer, bro Azam set semua setting termasuk tukar setting kt profile maxis skmm sy (kat control panel sbb bile kita create new profile kat modem, new profile pun akan terbentuk di adapter setting).. pas set semua, saya bukak kad sim celcom n insert maxis lak cube connect.. pastu try mmg dh boleh connect.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-04-2012, 12:52 PM
sitoplasmat sitoplasmat is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,375
Poster Rank: #1140
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dino95 View Post
hehe... macam saya, mule2 ingat nk gune maxis je time nak gune teamviewer. then suddenly terfikir, cmne nak gune sdgkn ada mslh kt sim card maxis... then terlintas, mule2 buat dulu profile Maxis SKMM/ Moonlight VPN Profile di modem manager (kt bahagian network). pastu gune celcom skmm sbb hnye celcom skmm je boleh online untuk teamviewer. selepas bro Azam masuk teamviewer, bro Azam set semua setting termasuk tukar setting kt profile maxis skmm sy (kat control panel sbb bile kita create new profile kat modem, new profile pun akan terbentuk di adapter setting).. pas set semua, saya bukak kad sim celcom n insert maxis lak cube connect.. pastu try mmg dh boleh connect.
tak paham ler bro..blh bagi percerahan sikit tak? sy guna modem ZTE mf190..
Reply With Quote
  #30  
Old 04-04-2012, 01:33 PM
nuris nuris is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,116
Poster Rank: #1236
Blog Entries: 2
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sitoplasmat View Post
salam, sy dah aktifkan sim (dial 122)..tapi bila masuk kat modem dan connect, website tak keluar..website hotlink yg suruh clik utk 30 hari free acess pun tak keluar..guna windows 7, ada funtion auto fix connection tapi windows tak jumpa sebarang masalah..kadang2 ada keluar tanda seru (!) di icon network..kadang2 5 minit keluar lepas tu hilang..tapi sama, website maih tak dapat buka..

harap bantu...
dari apa yang saya baca masalah tt . . . .
ada 3 kemungkinan akan berlakau ?

1.broadband
2.windows
3.simcard

cuba ikut step by step dalam buku tu sampai abis . . .
x yah auto . . .

apn : bbnet
username : maxis
password : wap

kat atas tu buat manual semua . . .
jangan auto . . .

lepas tu masuk ke hotlink.com.my/web/portal/broadband . . .

kena ikut arahan tu . . .
kalau buat pakai auto memang susah nak dapat . .
ikut nasib je. . .


insya-allah . . .
lepas 30minit leh guna . .
__________________
[URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=446742"]IB ETERNALFX.COM[/URL]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:18 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE