Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-04-2012, 10:50 PM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 5,955
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default Diagram kotak fius kete wira

sape de gambar atas kotak fius kete wira?aku punye dh pudar smpi xnmpk langsung..aku cadang nak wiring kipas ke fius so bile on kipas radiator pusing aje..xpayah nak tgg panas br nak pusing..kmdn de sape leh bg tunjuk ajar x kot ada cara lain
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-04-2012, 11:59 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
sape de gambar atas kotak fius kete wira?aku punye dh pudar smpi xnmpk langsung..aku cadang nak wiring kipas ke fius so bile on kipas radiator pusing aje..xpayah nak tgg panas br nak pusing..kmdn de sape leh bg tunjuk ajar x kot ada cara lain
kipas tu satu ke dua kat dlm enjin?...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2012, 08:44 AM
vardenq vardenq is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,503
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nak buat direct kipas bukan sambung kat fuse box,wire grounding kt radiator tu tab ke body,direct le dier....kipas pon tak tahan lama pas tu..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2012, 08:53 AM
achoy76 achoy76 is offline
Active Plus

achoy76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Location: inmylife(><)
Posts: 2,706
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

buang je thermostat
__________________
my facebook
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2012, 08:59 AM
azx1914 azx1914 is offline
Regular

azx1914's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 159
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dekat themostat sensor cabut dan shortkan dia
Reply With Quote
  #6  
Old 04-04-2012, 03:34 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vardenq View Post
nak buat direct kipas bukan sambung kat fuse box,wire grounding kt radiator tu tab ke body,direct le dier....kipas pon tak tahan lama pas tu..
setuju..kasi pintas sama sensor...itu sebtulnya..tapi hayat moto pon smpai setahun..sbb brush dah makan..
Reply With Quote
  #7  
Old 04-04-2012, 03:35 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azx1914 View Post
dekat themostat sensor cabut dan shortkan dia
tak semestinya..kekadang tu sensor temp....

klau kat radiator tu ada sensornya..
Reply With Quote
  #8  
Old 04-04-2012, 11:09 PM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 5,955
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
kipas tu satu ke dua kat dlm enjin?...
kipas single kat radiator..klu bwk g kedai brape upah buat yer?skrg ni aku direct wayar kipas ke +bateri...mslh kena bukak bonet bile berhenti

kmdn skit tambahan :

aku on suis enjin tp xhidupkan akan kuar gambar bateri dan simbol mcm pelita minyak kan..tp yg nyala cuma bateri aje lepas hidupkan enjin dia hilang..de pe2 prob ker?

kmdn : betul ke angin kipas menghala ke enjin bukan menghala ke radiator?

Last edited by myrayyan; 04-04-2012 at 11:13 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 04-04-2012, 11:47 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
kipas single kat radiator..klu bwk g kedai brape upah buat yer?skrg ni aku direct wayar kipas ke +bateri...mslh kena bukak bonet bile berhenti

kmdn skit tambahan :

aku on suis enjin tp xhidupkan akan kuar gambar bateri dan simbol mcm pelita minyak kan..tp yg nyala cuma bateri aje lepas hidupkan enjin dia hilang..de pe2 prob ker?

kmdn : betul ke angin kipas menghala ke enjin bukan menghala ke radiator?
cari wayar kipas yng dipotong oleh pomen cha tu,.;..smbg balik..kendian cari wayar sensor bwah radiator tu kasi pintaskan kat body..biasa sensor ada dua wayar atau satu..klau satu tu ambik wayar tulah..klau ada dua wayar..ambik yng selain hitam,,atau cantumkan itam dgn wayar non itam..
s
ttg lampu aladin tu susah nak paham..kekadang susah nak jangka..

mmg tulah angin kipas tu menghala enjin..sbb masa kereta run..udara pon kearah enjin gak...
Reply With Quote
  #10  
Old 05-04-2012, 11:57 PM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 5,955
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
cari wayar kipas yng dipotong oleh pomen cha tu,.;..smbg balik..kendian cari wayar sensor bwah radiator tu kasi pintaskan kat body..biasa sensor ada dua wayar atau satu..klau satu tu ambik wayar tulah..klau ada dua wayar..ambik yng selain hitam,,atau cantumkan itam dgn wayar non itam..
s
ttg lampu aladin tu susah nak paham..kekadang susah nak jangka..

mmg tulah angin kipas tu menghala enjin..sbb masa kereta run..udara pon kearah enjin gak...
betul dah step ko ckp cuma aku xleh nak ikut plak..ptg td g kedai aircon mintak cina tu wiring switch on kipas jalan aje..kena RM5 aje bayangkan klu aku terima upah cina yg tukar bateri aku mula2 RM45 mmg xberbaloi jawabnya...ha3x..

kmdn nak tanya lagi..

bile aku stat enjin mcm belting kat alternator berbunyi so nak kena ketatkan atau longgarkan..?asyik berbunyi aje bile nak stat enjin
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump