Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,344
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,942
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,343
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-03-2012, 09:03 PM
Authentic Authentic is offline
Active Member

Authentic's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Location: ........SomeWherE oVer thE rainbOw........
Posts: 1,695
Poster Rank: #2270
Thanked 56 Times
Active Level
My Mood:
Default [Perbincangan] Produk yang femes dan laris dijual di Facebook

Assalamualaikum w.b.t

*kalau salah parking harap mod betulkan..

Wujudnya thread ni utk membincangkan tentang produk apa yang paling sesuai dan laris buat masa ni utk dijual di facebook.

Memandangkan yang rajin facebook ni adalah student2 dan golongan berumur 12 tahun ke 40 tahun , market agak besar. tapi produk apa yg paling sesuai.

saya harap kawan2 dapat bg idea untuk dikongsi bersama.

kategori produk haruslah:

1. Tidak terlalu mahal. kalau murah lagi bagus.
2. Produk fizikal atau bukan fizikal.
3. Produk yang sesuai utk semua segment market (kanak2, remaja, org dewasa, lelaki /perempuan) kalau tak semua pun takpe
4. Produk boleh dipos.


List Produk:

1. Pakaian (butik online)
2. Handphone dan kedai topup
3. Kerepek dan snek ringan


bagi idea?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-03-2012, 09:51 PM
faridhbaharom faridhbaharom is offline
Newbies

faridhbaharom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 48
Poster Rank: #19456
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Lau nak tau pemasaran facebook kena blaja dgn irfan khairi..hee
Dia byk bagi informasi berguna untuk pasaran di facebook..

saya kongsi skit apa yg penah beliau katakan..

Perlu ada niche (sarang)
iaitu perlu kecilkan skop perniagaan
1 pokok dan 1 sarang
1 industri 1 fokus

sasaran terbaik wanita atau belia

tak perlu fokus pada semua, nanti hilang fokus
contoh niche yg baik list no 1 butik online
fokus pada golongan wanita

kebiasaanya wanita suka shopping dan suka menhabiskan masa memilih/melihat2 pakaian2 yang mereka minat..

kalau niche baik pun, tapi cara promote salah tetap tak laris..
so perlu byk belajar teknik dan strategi pasaran facebook

contoh
teknik menggandakan pelangan facebook
formula menukar pelawat jadi pelanggan

byk lagi kot, saya bukan tahu sgt..cuma kongsi skit apa yg saya tau.hee
tapi kalau nak blaja sedikit tentang perniagaan internet boleh klik sini
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 25-03-2012, 11:11 PM
Authentic Authentic is offline
Active Member

Authentic's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Location: ........SomeWherE oVer thE rainbOw........
Posts: 1,695
Poster Rank: #2270
Thanked 56 Times
Active Level
My Mood:
Default

Terima kasih encik farid. Perkongsian yang sangat berguna.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2012, 02:25 PM
macam2ada macam2ada is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 58
Poster Rank: #18014
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih pada sesipa yang kasi maklumat...

http://fakruza.blogspot.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-04-2012, 02:29 PM
wellfxsystem wellfxsystem is offline
Active Member

wellfxsystem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,672
Poster Rank: #2295
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

masalah sebenar untuk membuat sesuatu jualan di facebook adalah pembeli risau tidak mendapat barang yang di ingini..jika ingin menjual perfume juga tidaklah sesuai sangat memandangkan tiada sample..jadi susah nak tentukan apa yang ingin dijual
__________________
Pakej Trading Forex Automatik Dan Manual 2012-2013 V3
Blog Wellfxsystem | WellFX Forex System 2012 Facebook Group
Reply With Quote
  #6  
Old 12-04-2012, 02:36 PM
Authentic Authentic is offline
Active Member

Authentic's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Location: ........SomeWherE oVer thE rainbOw........
Posts: 1,695
Poster Rank: #2270
Thanked 56 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wellfxsystem View Post
masalah sebenar untuk membuat sesuatu jualan di facebook adalah pembeli risau tidak mendapat barang yang di ingini..jika ingin menjual perfume juga tidaklah sesuai sangat memandangkan tiada sample..jadi susah nak tentukan apa yang ingin dijual
betul tu...kadang2 nak jual gadget pun cust nak test drive dulu..klau jual online mmg susah skit klau harga tak competitive..cust pon mesti nk demand punye..'

so produk ape yg bersesuaian?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2012, 02:49 PM
wellfxsystem wellfxsystem is offline
Active Member

wellfxsystem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,672
Poster Rank: #2295
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Authentic View Post
betul tu...kadang2 nak jual gadget pun cust nak test drive dulu..klau jual online mmg susah skit klau harga tak competitive..cust pon mesti nk demand punye..'

so produk ape yg bersesuaian?
bergantung kepada jenis persaingan di facebook dan juga persediaan yang telah di buat CTH: blog,pages,berapa ramai bakal customer nak target (coz skrg ni ramai buat facebook fanpage untuk jual barang)

cuba tgk2 kat mana-mana kedai online terlebih dahulu..
strategi pemasaran,jenis produk yang dijual..etc..
then baru buat keputusan yang terbaik..
biasanya produk yang top tapi tidak banyak persaingan
__________________
Pakej Trading Forex Automatik Dan Manual 2012-2013 V3
Blog Wellfxsystem | WellFX Forex System 2012 Facebook Group
Reply With Quote
  #8  
Old 12-04-2012, 02:55 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 27,828
Poster Rank: #44
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Default

akak jual produk as beauty kat FB...skrg jual handbag dan brgn sophie paris lak....okey gak sambutan
Reply With Quote
  #9  
Old 12-04-2012, 02:58 PM
wellfxsystem wellfxsystem is offline
Active Member

wellfxsystem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,672
Poster Rank: #2295
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by insyiİ View Post
akak jual produk as beauty kat FB...skrg jual handbag dan brgn sophie paris lak....okey gak sambutan
ini salah satu cadangan bernas..cuma mungkin kena cari supplier dulu
__________________
Pakej Trading Forex Automatik Dan Manual 2012-2013 V3
Blog Wellfxsystem | WellFX Forex System 2012 Facebook Group
Reply With Quote
  #10  
Old 12-04-2012, 03:05 PM
kaklimah kaklimah is online now
Super Active Member

kaklimah's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,049
Poster Rank: #1258
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

cuba tengok blog saya..saya link kan dgn facebook page..
http://bajukostum.blogspot.com

https://www.facebook.com/KostumHaiwanKanakKanak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:24 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE