Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-03-2012, 10:58 PM
gaban_baik gaban_baik is offline
Active Member

gaban_baik's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,080
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default Pendapatan yang boleh dikenakan cukai..

Assalam Warga CG...

Aku ni nak tanya pasal cukai pendapatan...

Berapa jumlah pendapatan yang boleh dikenakan cukai pendapatan? dan berapa peratus cukai yg kena bayar dari pendapatan bulanan... dari gaji kotor atau dari jumlah gaji bersih...

aku ni keje gomen pendapatan sekitar 2.7K tetapi potongan sediada dalam 1K...

mungkin ade yg boleh membantu bg aku paham...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-03-2012, 11:10 PM
black_apple black_apple is offline
Active Plus

black_apple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Location: jay bee...
Posts: 2,834
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

setau aku 3k ke atas br di kene kan cukai..
bpe byk x pasti plak...

maklum la gaji ciput je..
Reply With Quote
  #3  
Old 23-03-2012, 11:53 PM
gaban_baik gaban_baik is offline
Active Member

gaban_baik's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,080
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by black_apple View Post
setau aku 3k ke atas br di kene kan cukai..
bpe byk x pasti plak...

maklum la gaji ciput je..
cantekk.... hahahaha
Reply With Quote
  #4  
Old 23-03-2012, 11:55 PM
kicap_tamin kicap_tamin is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Posts: 560
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Keje kt luar je bro..cr negara yg tax free..hehehe
Reply With Quote
  #5  
Old 23-03-2012, 11:56 PM
msazmer msazmer is offline
Super Active

msazmer's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 5,836
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalo gaji lebih rm3k tp byk komitmen...bila dh tolak2 komitmen mcm hutang kete, umah tinggal rm2k kene jugak ke tak ek?
__________________
Quote:
Mencari Guru Tuisyen KIMIA D'Gombak?(TAHUN 2015).Cikgu Amer 0194548606
Reply With Quote
  #6  
Old 23-03-2012, 11:59 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,520
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

ang bia betul jang gaji 2.7k kena 1k?????
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #7  
Old 24-03-2012, 12:00 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by msazmer View Post
kalo gaji lebih rm3k tp byk komitmen...bila dh tolak2 komitmen mcm hutang kete, umah tinggal rm2k kene jugak ke tak ek?
beli kereta semua ada penolakkan cukai ke? mcm takde je. tunggu yg lebih arif la komen.

cuma yg hamba tahu isteri dan anak memang ada penolakan. so ramaikan bini dan anak2 wei
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #8  
Old 24-03-2012, 12:01 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,520
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by msazmer View Post
kalo gaji lebih rm3k tp byk komitmen...bila dh tolak2 komitmen mcm hutang kete, umah tinggal rm2k kene jugak ke tak ek?
tak dapek der.yg boleh tolak,epf max 6k,broadband,buku,insurance tapi semua ada limit.
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #9  
Old 24-03-2012, 12:01 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,520
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar View Post
beli kereta semua ada penolakkan cukai ke? mcm takde je. tunggu yg lebih arif la komen.

cuma yg hamba tahu isteri dan anak memang ada penolakan. so ramaikan bini dan anak2 wei
bini 9k tak silap.anak bawah 18 thn 1k.
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #10  
Old 24-03-2012, 12:03 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
tak dapek der.yg boleh tolak,epf max 6k,broadband,buku,insurance tapi semua ada limit.
KERAjaan mmg sengal. tp kalo gaji dlm 3k, cukai tak silap 2.4% je kot...

tp once naik gaji jadi 5k ke atas, dekat 11% gak rasanya
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump