Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-03-2012, 10:05 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default Pakar Kulit di Kedah

Kepada kawan-kawan carigold.com siapa yang tau kat mana nak jumpa Doktor Pakar Kulit di Kedah?


20/3/12 saya ada bawah anak pergi klinik biasa kat Jitra. Doktor refer ke Hospital Jitra

Pergi ke Hospital Jitra doktor kata takdak apa tu


21/3/12 Sekali lagi pergi ke Hospital Jitra sebab makin teruk. Doktor lelaki yang check kata tak tau penyakit apa dan dia bawa pergi jumpa Doktor perempuan kawan dia pun tak tau penyakit apat.

Depa refer ke Hospital Alor Star

Jumpa pakar kulit pun kata tak tau penyakit apa dan dia bagi multivitamin

seminggu kemudian jumpa dia balik


22/3/12

nak bawa jumpa doktor pakar kulit. Dengar kata ada kat Alor Star


UPDATE CADANGAN DARIPADA AHLI CARIGOLD.COM


Quote:
Originally Posted by orgbendang View Post
dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? dulu ok gk...

Wan Mohd Zohdi Wan Ismail
1148A, Jln Seberang Perak, 05400 Alor Setar, Kedah
04-771 8644
Quote:
Originally Posted by Masterplan View Post
anak tt umur bpe? kalau masih kanak2, cuba klinik ni memang terbaik...


Klinik Pakar Kanak-Kanak Harcharan
No. 15, Lrg 20, Taman Petani Jaya, 08000, Sungai Petani, Kedah Tel. No: 04-4219484
Quote:
Originally Posted by dragger View Post
kalau kt SP ada klinik kulit yg terkenal. mmg ramai pesakit. Klinik Kulit Perdana
Quote:
Originally Posted by hairi1210 View Post
Kalau kat Sg. Petani saya tau satu klinik kulit ni..
boleh cuba usaha & ikhtiar kat sana.

KLINIK KULIT KHOO
POLIKLINIK PERDANA

Dr Khoo Oon Siang
MD USM, DPERM UK, MASD USA, DIP STD, ACD ITL

B7, Jalan Bakar Arang
08000 Sungat Petani Kedah

Tel: 04-424 4269

AHAD-JUMAAT
9 pagi-4petang, 7malam-8.30malam

TUTUP: SABTU


hint utk mencari klinik ni;

Dari Tol Sg. Petani (Selatan) Kedah
1-terus smpi jumpa traffic light (smpg 3, terus aja
2-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4) GIANT -ambik kanan
3-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4), teruskan lg
4-terus smpi jumpa traffic light (smpg 4)- TESCO, terus aja
3-terus, smpi agk2 jmp Logwan dikiri, then cari utk U-Turn
4-then selepas U-Turn ni, cari la kat lot2 kedai sebelah, selepas RHB bank, ada deretan kedai-kedai, then akan jumpa klinik ni (tingkat bawah ja)

Di harap dapat membantu saudara..
Quote:
Originally Posted by northbioasli View Post
bro....saya rasa ubat camni...kene ubat kampung...saya ada orang tua di kuala kedah..leh cuba ikhtiar...
Quote:
Originally Posted by aroy64 View Post
kalau nk cuba kat Kulim ada satu Klinik Pakar
kulit, Klinik Arun rata-rata org mai kat klinik
ni, yg sudah-sudah InsyaAllah lega...
Quote:
Originally Posted by gaban_baik View Post
tt... Aku saje searching kt google... jumpa yg ni...

Klinik Pakar Kulit Leh
A76, Jln Indah 1, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah
04-431 2178

mana la tau...
Quote:
Originally Posted by zydy View Post
tt duk mana,mai kat tunjang kedah ada kedai cina,bleh buat jgk,klu takmau mai kita try berubat kampung tgk,mai jumpa tok nyang kat pulaunyior,dia bleh berubat budak2,baru ni anak saya kena campak,buat ayaq ja,mandi 3 pagi campak keluaq habih,klu takmau jgk,ada 1 lagi tokwan plak kat kampung tok arang kodiang,yang ni pun byk jgk duk berubat budak,anak saya baru ni kena plak mcm kudis tu,dia gatai2 kat peha dia,kdg2 tu dia duk merap kita jgk la,pe kat toknyang tu ja,buat ayaq,mandi 3 pagi lega truih...klu kat nak mai try kat toknyang ni contct kita, 0195572102, ptg ka mlm ka mai ja,kat jitra,jalan pulau nyior tu.kita usaha ja.
Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
TT,

saya tak pasti sama ada klinik di bawah ni sesuai atau tak, tapi dia listed sebagai dermatologist kat directory.

Name 1 Dr Venkat Skin & Cosmetic Laser Centre
Address No. 207, Jln Putera, 06250 Alor Setar, Kedah
Telephone 04-734 4652
Category Dermatologists (Skin Specialists)
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Ni details klinik yang saya pegi tadi

POLIKLINIK KELUARGA
Perubatan Am dan Kulit

No.4, Taman Sri Cempaka,
06000 Jitra
Kedah Darul Aman

Tel: 04-919 0264

Ni gambar Dr. Mohd Nasir yang saya jumpa tadi
Quote:
Originally Posted by mr_x6006 View Post
YUP pndapat aku sama ngan Amry ni.

Kat Alor Setar ni Dr. Venkat ni paling femes..

Aku prnah bawak sedara aku p kat Klinik Dr. Venkat di Jln Putra, Alor Setar [brdekatan area Plaza Sentosa]




Kebetulan masa aku pegi klinik ni, aku jumpa Pakar Motivasi yg femes si Dr Shukri Abdullah.



Dia ni pun ade masalah kulit rupanya.. Hehe..

Alhamdulillah dgn izin Allah pnyakit kulit sdara aku sembuh spt biasa..

Last edited by ahib0205; 24-03-2012 at 08:41 AM.. Reason: UPDATE
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-03-2012, 10:10 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Setiap maam anak tidur tak lena.

Tidur sejam, terjaga nangis. Kadang kadang pujuk tidur balik

Macam pagi-pagi tadi dia terjaga asyik nangis tak mau tidur semula

saya bawa naik kereta pusing-pusing bagi dia ralit pastu tak nangis


Ni sekarang dia tengah tidur dan saya siap-siap nak pegi alor star cari pakar kulit


kesian nak merangkak tak boleh sakit kat lutut tu. tapi dia gagah merangkak jugak tonggeng guna kaki
Reply With Quote
  #3  
Old 22-03-2012, 10:12 AM
kasturi kasturi is offline
Legendary Member

kasturi's Avatar
 
Trader Rating: (46)
Join Date: Jul 2006
Location: Menuju puncak
Posts: 12,096
Thanks (Received): 2282
Likes (Received): 299
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

anak masta umur berape..? kulit dia melecet ke...?
Reply With Quote
  #4  
Old 22-03-2012, 10:19 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kasturi View Post
anak masta umur berape..? kulit dia melecet ke...?

anak umur 11 bulan

bukan melecet tapi ada macam gelembung ada air

doktor kata bukan kudis dan bukan campak

doktor kata jangkitan virus

saya tengah upload gambar
Reply With Quote
  #5  
Old 22-03-2012, 10:23 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Ni antara sakit kulit tu kat lutut, punggung dan tangan

sekarang dah nampak mula merebak kat leher, bawah mata, hidung, tapak tangan

siapa tau kat mana pakar kulit di kedah minta tolong sms alamat ke hp saya ye 013-2785 103

Terima kasih semua
Attached Images
File Type: jpg SAM_6702.JPG (857.8 KB, 82 views)
File Type: jpg SAM_6703.JPG (862.6 KB, 34 views)
File Type: jpg SAM_6704.JPG (831.1 KB, 25 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 22-03-2012, 10:26 AM
amry92 amry92 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2011
Posts: 391
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Ni antara sakit kulit tu kat lutut, punggung dan tangan

sekarang dah nampak mula merebak kat leher, bawah mata, hidung, tapak tangan

siapa tau kat mana pakar kulit di kedah minta tolong sms alamat ke hp saya ye 013-2785 103

Terima kasih semua


kalau alor star,yg berkesan utk jerawat sy taw la...

tp klau mcm nie....sy syorkan....cuba ke sungai petani....disana byk pakar kulit....

Reply With Quote
  #7  
Old 22-03-2012, 10:28 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amry92 View Post
kalau alor star,yg berkesan utk jerawat sy taw la...

tp klau mcm nie....sy syorkan....cuba ke sungai petani....disana byk pakar kulit....


boleh tau details kat mana lokasi?
Reply With Quote
  #8  
Old 22-03-2012, 10:30 AM
amry92 amry92 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2011
Posts: 391
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
boleh tau details kat mana lokasi?

ada 1 klinik cina,famous sgt....

tp sy lupa la nmanya,sorry sgt...

1 je sy egt...klinik dy berdekatan dgn pusat bandar iaitu dikawasan central square...

dah try poliklinik di pekan alor star?
di city plaza..
Reply With Quote
  #9  
Old 22-03-2012, 10:30 AM
nisuh nisuh is offline
Active Plus

nisuh's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2008
Location: di Atas bUmi ALLAH...
Posts: 3,003
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

x sampai hati nak nengok..

anak den yg kena chicken pox pon dah sayu..
Reply With Quote
  #10  
Old 22-03-2012, 10:31 AM
orgbendang orgbendang is offline
Regular

orgbendang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 730
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Active Level
Default

dh try klinik wan zohdi kt jln seberang perak ka? dulu ok gk...

Wan Mohd Zohdi Wan Ismail
1148A, Jln Seberang Perak, 05400 Alor Setar, Kedah
04-771 8644
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump