Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Anggaran jumlah hutang saya ialah
< 50 ribu 73 34.60%
< 100 ribu 49 23.22%
< 500 ribu 61 28.91%
< 1 Juta 8 3.79%
< 5 Juta 2 0.95%
> 5 Juta 8 3.79%
Alhamdulillah saya sudah bayar semua hutang dan kini saya bebas hutang 10 4.74%
Voters: 211. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-03-2012, 08:56 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default Hutang dan usaha

Berapa jumah hutang anda?

Apakah antara usaha yang dibuat untuk langsaikan semua hutang tersebut dan hidup tanpa ada hutang?

UPDATE


Quote:
Originally Posted by mr.dede View Post
nak share sikit.aritu org akpk dtg jabatan aku buat ceramah..mcm2 hal pasal hutang dorg bgthu.ade yg gaji 4k setelah diptg tggal 4rts lebih,ayah beli rumah guna nama anak yg masih bljr,pastu ayah mati...mcm2 lagi le.so pd sesapa yg rasa takle nak handle hutang byk sgt,aku cdgkan korg p jmp akpk.dorg ley restructure balik hutang korg.
Quote:
Originally Posted by zammmm View Post
mungkin dlm ni aku lah antara yg paling miskin,aku cuma ade sebuah kereta proton je...rumah masih sewa,tp aku xde hutang..alhamdulillah xde la se serabut mcm org lain nak byr hutang tiap bulan... tp tak juga nampak mewah mcm org lain walaupun berhutang.... teringt ayat ni...biar pape asal bergaye...hehe...tp aku biar nampak sederhana,asalkan xde hutang...fuh..

Last edited by ahib0205; 19-03-2012 at 08:53 PM.. Reason: update
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-03-2012, 09:09 AM
gianttora gianttora is offline
Active Plus

gianttora's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,593
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku ade hutang total lebih kurang RM 50K. Dulu ada 5 jenis hutang sekarang tinggal 3 jer.

Ape aku buat? Aku saving duit gaji, meniaga dan kereta aku buat sewa. Aku nak gerak mana2 pi naik motor je
__________________

Reply With Quote
  #3  
Old 19-03-2012, 09:15 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gianttora View Post
Aku ade hutang total lebih kurang RM 50K. Dulu ada 5 jenis hutang sekarang tinggal 3 jer.

Ape aku buat? Aku saving duit gaji, meniaga dan kereta aku buat sewa. Aku nak gerak mana2 pi naik motor je
bro bagi sewa kat student ke macam mana?
Reply With Quote
  #4  
Old 19-03-2012, 09:16 AM
suprol suprol is offline
Legendary Member

suprol's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: somewhere......
Posts: 13,024
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bookmark dulu thread nih...
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 19-03-2012, 09:17 AM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,921
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

hutang kete 4 tahun lg.
hutang rumah 29 tahun lg
hutang pelbagai=takde peruntukan ms

anggaran smua tu 400k-500k

usaha=byr ikut time.jgn terlewat atau tangguh.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-03-2012, 09:17 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 179,817
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

hidup tanpa hutang mmg nikmat paling best
Reply With Quote
  #7  
Old 19-03-2012, 09:23 AM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 36,001
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 245
Active Level
My Mood:
Default

PL suma dah setel... cuma hutang koperasi ... x byk la... ciput jerk..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #8  
Old 19-03-2012, 09:23 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,561
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

hutang ratus2 ribu.......makan puluh taun nak setel......
Reply With Quote
  #9  
Old 19-03-2012, 09:24 AM
gianttora gianttora is offline
Active Plus

gianttora's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,593
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
bro bagi sewa kat student ke macam mana?
bagi sewa kat student .. ex-opis mate aku yang tolong uruskan
__________________

Reply With Quote
  #10  
Old 19-03-2012, 09:31 AM
quasar10 quasar10 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 586
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 2
Active Level
Default

umur dah dekat 40.
rumah baki 40k. 10 tahun
kereta dlm 40k. 5 tahun lagi.
tekun 12k, 2 tahun lagi.
jpa 2.5k. hujung tahun ni abis kot.
keluarga - 8k. nak settle secepat mungkin.

sekarang saya bayar hutang dalam 2.5k sebulan. nak settle secepat mungkin. malas dah nak berhutang. berhutang dulu untuk berniaga.

"Ya Allah saya berlindung kepada Engkau dari kesusahan dan kesedihan, saya berlindung kepada Engkau dari kelemahan dan kemalasan, saya berlindung kepada Engkau dan kepengecutan dan kekikiran, dan saya berlindung kepada Engkau dari himpitan hutang dan paksaan orang."
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump