Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,426
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,148
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,315
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-03-2012, 11:12 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,390
Poster Rank: #864
Thanked 675 Times
Active Level
My Mood:
Default Terang nusa mendedah aurat

sebelum ni tt dgr org bgtau staff perempuan terang nusa dan adventa pengkalan chepa, kelantan,malaysia. dikehehndaki mbuka tudung semasa masuk kilang tersebut. baru2 ni tt kebetulan mlalui kawasan tersebut tt tkejut dgn keadaan tersebut dimana staff ppuan hanya pakai kain penutup kepala yg jarang dan jelas menampakkan rambut dan telinga. kalau pekara ini berlaku di negeri dan negara bukan islam mgkin xpelik tapi kalu berlaku di sini agak aneh dan tak sepatutnya berlaku. diharapkan pihak berwajib spt maik, jakim dan kerajaan dpt mperbetulkan keadaan ini.

apa yg dimaklumkan sbb kena buka tudung adlh utk mngelak dr masuk habuk dlm produk. adakah tudung lebih berhabuk dr baju atau seluar? bukankah kalu bertudung dpt mghindar rambut dr tjatuh? yg menghairankan lg staff yg kerja admin pn kena buka tudung juga. faham2lah dlm kilang tu ada lelaki.

tt xde gambar nak letak kalau nak tgk keadaan ini boleh lalu di kwsn ini trutama masa rehat.
No. 1 Jalan 8 Pengkalan Chepa 2 Industrial Zone
Kota Bharu, Kelantan 16100
Malaysia
tel: +60 609-7735133
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-03-2012, 11:17 PM
yusli yusli is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 673
Poster Rank: #4744
Thanked 9 Times
Active Level
Default

astaghfirullah...mcm tak caya pulak boleh berlaku kat sana
Reply With Quote
  #3  
Old 14-03-2012, 11:18 PM
zerkz zerkz is offline
Super Active Member

zerkz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,761
Poster Rank: #795
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

terpencil agaknya ni, atuapun kilang baru lagi.. tapi apepun kene kasi warning..
__________________
-signature untuk di sewa-
Reply With Quote
  #4  
Old 14-03-2012, 11:18 PM
abahmu abahmu is offline
Legendary Member

abahmu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: kb-kl
Posts: 16,566
Poster Rank: #119
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt boleh buat aduan online kpd PBT..insyaallah akan ada feedback dgn segera....aku selalu je buat aduan online psl2 bnda2 yg mcm ni mmg cepat tindakan diaorg..

ni link dia http://www.mpkbbri.gov.my/eaduan
__________________
Perbincangan Mengenai Hartanah
Lembu Dan Macai Tak Dapat Dipisahkan
Reply With Quote
  #5  
Old 14-03-2012, 11:19 PM
zerkz zerkz is offline
Super Active Member

zerkz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,761
Poster Rank: #795
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yusli View Post
astaghfirullah...mcm tak caya pulak boleh berlaku kat sana
mane2 leh terjadik.. yg penting kene bertindak
__________________
-signature untuk di sewa-
Reply With Quote
  #6  
Old 14-03-2012, 11:22 PM
waepy waepy is offline
Super Active Member

waepy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 3,400
Poster Rank: #1128
Thanked 142 Times
Active Level
Default

pekerja sana x report ke...???
Reply With Quote
  #7  
Old 14-03-2012, 11:23 PM
biggie80 biggie80 is offline
Super Active Member

biggie80's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2010
Location: .:depan lappy:.
Posts: 3,246
Poster Rank: #1185
Thanked 814 Times
Active Level
My Mood:
Default

ni kilang med equipment nih
__________________
"....Allah jualah Tuhan kami dan Tuhan kamu. Bagi kami amal kami dan bagi kamu amal kamu. Tidaklah patut ada sebarang pertengkaran antara kami dengan kamu (kerana kebenaran telah jelas nyata). Allah akan menghimpunkan kita bersama (pada hari kiamat), dan kepadaNyalah tempat kembali semuanya (untuk dihakimi dan diberi balasan)"
Reply With Quote
  #8  
Old 14-03-2012, 11:24 PM
zhafran86 zhafran86 is offline
Active Member

zhafran86's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,197
Poster Rank: #3068
Thanked 24 Times
Active Level
Default

ape ni tt..
Reply With Quote
  #9  
Old 14-03-2012, 11:24 PM
noraini@azlan noraini@azlan is offline
Legendary Member

noraini@azlan's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Nov 2008
Location: penang & sp
Posts: 13,877
Poster Rank: #166
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Takkan staff.senyap jer
Reply With Quote
  #10  
Old 14-03-2012, 11:28 PM
majuniagadotcom majuniagadotcom is offline
Active Member

majuniagadotcom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,397
Poster Rank: #1663
Thanked 5 Times
Active Level
Default

TT baru lalu dan ternampak.. tapi huraian macam dah comfirm.. huhuuu..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:02 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE