Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,386
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,112
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,270
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2012, 10:13 PM
ree1 ree1 is offline
Active Member

ree1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,145
Poster Rank: #3183
Thanked 376 Times
Active Level
My Mood:
Lightbulb 10 Teori Konspirasi Terkenal Di Dunia

1. Serangan 9/11 Dirancang Oleh Orang Dalam Kabinet Amerika Sendiri

Peristiwa ni memang terkenal dan mendedahkan satu demi satu dari keadaan George Bush sebelum letupan sehinggalah tamatnya perang di Afghanistan. Erm, antara konspirasi yang paling tepat sekali untuk didakwa menjadi betul

2. Pendaratan Alien Di Roswell

Alien ni masa kecik-kecik aku percaya la. Dah besar, peh segalanya mengarut! Ahli astronomi dah meneroka alam semesta ni sejauh berbilion-bilion tahun cahaya dengan teleskop, takde satu pun planet yang mampu menyediakan atmosfera yang sebaik Bumi untuk membolehkan hidupan hidup. Planet ada air tu biasa la, tapi planet yang ada tumbuhan, oksigen, tekanan udara yang sesuai dan sebagainya takde yang sepadan dengan Bumi. Kalau ada pun alien ni, bila sampai Bumi konfem tak boleh hidup sebab diorang hidup dalam suasana atmosfera yang lain. Kita hidup pakai oksigen, diorang hidup pakai benda lain agaknya,haha.

3. Pembunuhan John F Kennedy

JFK ni terkenal sebab antara pemimpin terkenal Amerika kerana memulakan kariernya hanya sebagai pelakon. Kematiannya akibat dibunuh disangsikan apabila ada yang mendakwa wujud tangan-tangan ghaib yang cuba membunuhnya termasuk dari CIA, FBI, KGB, Federal Reserve dan sebagainya. Kenapa nak bunuh dia? Sebab orang kata dia ni antara pemimpin yang bekerja untuk rakyat Amerika.


4. Global Warming Adalah Palsu

Teori global warming diwujudkan untuk mencipta rasa panik manusia. Tapi rasanya teori ni memang sangat diragui sebab tanda-tanda global warming tu memang jelas.


5. Pembunuhan Puteri Diana

Ni dah diterangkan dalam The Arrival yang dia dibunuh kerana didakwa bercinta dengan seorang putera Arab dan mungkin akan menjejaskan sistem warisan pemerintahan beraja Britain


6. Penaklukan Dunia Oleh Yahudi

Ni memang dah terkenal sangat dah ni. Bermula dari terciptanya buku Protocols of Elders of Zion, dunia mula merasa sangsi kerana buku tu secara jelas menunjukkan zionis akan menakluki dunia ni dengan cara yang sangat kejam dan ganas sekali.


7. Pendaratan Manusia Di Bulan Adalah Palsu

Didakwa Amerika cuma berlakon akan pendaratan ni demi memenangi Perang Dingin dengan Rusia di mana angkasawan Rusia, Yuri Gagarin berjaya menjadi manusia pertama mengelilingi Bumi di ruang angkasa. Ni cerita betul. Amerika yang terdesak dengan kecanggihan Rusia tu, mendakwa 3 angkasawan mereka merupakan manusia pertama menjejak bulan. Memang negara kuat menipu betul.


8. Serangan Pearl Harbor


Ada pihak mendakwa bahawa presiden Amerika waktu itu, Roosevelt(FDR) mengetahui bahawa serangan itu akan dilakukan dan sengaja membiarkan serangan itu berlaku demi memancing Hitler merancakkan Perang Dunia Kedua. Semua kod rahsia Jepun didakwa telah dipecahkan sebelum itu maka mustahil pihak tentera tidak bersedia dengan serangan itu. Kenapa serangan ni boleh pancing Hitler, rujuk Wikipedia ni


9. Rahsia Ketiga Fatima

Ni ada kaitan dengan Kristian, Virgin Mary dan ramalan-ramalan siapa yang memiliki keupayaan seperti Virgin Mary. Aku agak samar-samar pasal isu ni kerana memang aku baru tahu pasal isu ni tapi ni antara konspirasi yang terkenal jugaklah. Sory ye tak dapat bagi penjelasan, hanya mampu beri link Wikipedia je.


10. Eksperimen Philadelphia

Salah satu eksperimen ketenteraan yang kontroversi dari Amerika. Eksperimen ni didakwa mampu hilang beberapa waktu dari pandangan manusia. Namun, US Navy menafikannya dan mendakwa ia satu cerita palsu.

Namun, ada pihak mendakwa menemui maklumat bahawa eksperimen ni dijalankan oleh seorang professor iaitu Dr Franklin Reno atau Rineheart bahawa nama projek ni ialah Unified Field Theory. Professor itu didakwa menggunakan beberapa teori untuk memesongkan hukum fizik seperti graviti agar kapal US Destroyer boleh hilang dari pandangan manusia. Aku pun tak berapa jelas tentang hal ni tapi kononnya didakwa semua krew2 dalam kapal ni hilang.Yang tinggal cuma kapalnya sahaja. Link wikipedia untuk bacaan lanjut.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-03-2012, 10:20 PM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar

 
Trader Rating: (97)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,145
Poster Rank: #27
Blog Entries: 26
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

Menarik tgh nk buke link..jom baca zpmc
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2012, 10:25 PM
Syedz Syedz is offline
Legendary Member

Syedz's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2008
Location: Shah Alam, Selangor
Posts: 17,626
Poster Rank: #108
Blog Entries: 25
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

ni semua Amerika ada campur tangan..
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2012, 10:26 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 21,782
Poster Rank: #81
Thanked 196 Times
Active Level
My Mood:
Default

Eksperimen Philadelphia

lawak plak experiment nyer.. klu kapal ilang sekali x pe .. ni krew je yg ilang... hahahahah
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2012, 10:27 PM
skafever69 skafever69 is offline
Super Active Member

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: Atas Pokok
Posts: 3,428
Poster Rank: #1114
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

terbaik......
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2012, 10:27 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 26,231
Poster Rank: #48
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

ni belum lagi konspirasi d malaysia sendiri..hahaha
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2012, 10:30 PM
mollucs mollucs is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 835
Poster Rank: #4051
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Kebanyakan teori mengarah ke new world order..kalo nk tau byk lg teori,lyn la 'the arrivals malay sub' smp abis..ade 50++ episod..tu pn kalo ade lg..
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2012, 10:33 PM
hum hum is offline
Super Active Member

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 4,011
Poster Rank: #949
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by potsmoker View Post
ni belum lagi konspirasi d malaysia sendiri..hahaha
konspirasi kat malaysia boleh tahan hebat gak..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2012, 10:34 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Location: Gunung Jerai
Posts: 132,229
Poster Rank: #2
Thanked 58 Times
Active Level
My Mood:
Default

banyak tipu daya dari US
Reply With Quote
  #10  
Old 11-03-2012, 10:36 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 26,231
Poster Rank: #48
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
konspirasi kat malaysia boleh tahan hebat gak..
a ah..aku try senaraikan sikit la ea..

1) konspirasi bendera malaysia lbh kurang sm bdnera US
2) teori rahman
3) NFC ni yang terbaru..
4) konspirasi altantuya
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:37 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE