Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You will be expecting smooth & fast browsing by early this morning till now as we have fixed some lagging issues that had caused unpleasant browsing since last Sunday. Thank you for your great support into this great community :))


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 1
Views: 894
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,010
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,224
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2012, 10:13 PM
ree1 ree1 is offline
Active Member

ree1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,145
Poster Rank: #3478
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Lightbulb 10 Teori Konspirasi Terkenal Di Dunia

1. Serangan 9/11 Dirancang Oleh Orang Dalam Kabinet Amerika Sendiri

Peristiwa ni memang terkenal dan mendedahkan satu demi satu dari keadaan George Bush sebelum letupan sehinggalah tamatnya perang di Afghanistan. Erm, antara konspirasi yang paling tepat sekali untuk didakwa menjadi betul

2. Pendaratan Alien Di Roswell

Alien ni masa kecik-kecik aku percaya la. Dah besar, peh segalanya mengarut! Ahli astronomi dah meneroka alam semesta ni sejauh berbilion-bilion tahun cahaya dengan teleskop, takde satu pun planet yang mampu menyediakan atmosfera yang sebaik Bumi untuk membolehkan hidupan hidup. Planet ada air tu biasa la, tapi planet yang ada tumbuhan, oksigen, tekanan udara yang sesuai dan sebagainya takde yang sepadan dengan Bumi. Kalau ada pun alien ni, bila sampai Bumi konfem tak boleh hidup sebab diorang hidup dalam suasana atmosfera yang lain. Kita hidup pakai oksigen, diorang hidup pakai benda lain agaknya,haha.

3. Pembunuhan John F Kennedy

JFK ni terkenal sebab antara pemimpin terkenal Amerika kerana memulakan kariernya hanya sebagai pelakon. Kematiannya akibat dibunuh disangsikan apabila ada yang mendakwa wujud tangan-tangan ghaib yang cuba membunuhnya termasuk dari CIA, FBI, KGB, Federal Reserve dan sebagainya. Kenapa nak bunuh dia? Sebab orang kata dia ni antara pemimpin yang bekerja untuk rakyat Amerika.


4. Global Warming Adalah Palsu

Teori global warming diwujudkan untuk mencipta rasa panik manusia. Tapi rasanya teori ni memang sangat diragui sebab tanda-tanda global warming tu memang jelas.


5. Pembunuhan Puteri Diana

Ni dah diterangkan dalam The Arrival yang dia dibunuh kerana didakwa bercinta dengan seorang putera Arab dan mungkin akan menjejaskan sistem warisan pemerintahan beraja Britain


6. Penaklukan Dunia Oleh Yahudi

Ni memang dah terkenal sangat dah ni. Bermula dari terciptanya buku Protocols of Elders of Zion, dunia mula merasa sangsi kerana buku tu secara jelas menunjukkan zionis akan menakluki dunia ni dengan cara yang sangat kejam dan ganas sekali.


7. Pendaratan Manusia Di Bulan Adalah Palsu

Didakwa Amerika cuma berlakon akan pendaratan ni demi memenangi Perang Dingin dengan Rusia di mana angkasawan Rusia, Yuri Gagarin berjaya menjadi manusia pertama mengelilingi Bumi di ruang angkasa. Ni cerita betul. Amerika yang terdesak dengan kecanggihan Rusia tu, mendakwa 3 angkasawan mereka merupakan manusia pertama menjejak bulan. Memang negara kuat menipu betul.


8. Serangan Pearl Harbor


Ada pihak mendakwa bahawa presiden Amerika waktu itu, Roosevelt(FDR) mengetahui bahawa serangan itu akan dilakukan dan sengaja membiarkan serangan itu berlaku demi memancing Hitler merancakkan Perang Dunia Kedua. Semua kod rahsia Jepun didakwa telah dipecahkan sebelum itu maka mustahil pihak tentera tidak bersedia dengan serangan itu. Kenapa serangan ni boleh pancing Hitler, rujuk Wikipedia ni


9. Rahsia Ketiga Fatima

Ni ada kaitan dengan Kristian, Virgin Mary dan ramalan-ramalan siapa yang memiliki keupayaan seperti Virgin Mary. Aku agak samar-samar pasal isu ni kerana memang aku baru tahu pasal isu ni tapi ni antara konspirasi yang terkenal jugaklah. Sory ye tak dapat bagi penjelasan, hanya mampu beri link Wikipedia je.


10. Eksperimen Philadelphia

Salah satu eksperimen ketenteraan yang kontroversi dari Amerika. Eksperimen ni didakwa mampu hilang beberapa waktu dari pandangan manusia. Namun, US Navy menafikannya dan mendakwa ia satu cerita palsu.

Namun, ada pihak mendakwa menemui maklumat bahawa eksperimen ni dijalankan oleh seorang professor iaitu Dr Franklin Reno atau Rineheart bahawa nama projek ni ialah Unified Field Theory. Professor itu didakwa menggunakan beberapa teori untuk memesongkan hukum fizik seperti graviti agar kapal US Destroyer boleh hilang dari pandangan manusia. Aku pun tak berapa jelas tentang hal ni tapi kononnya didakwa semua krew2 dalam kapal ni hilang.Yang tinggal cuma kapalnya sahaja. Link wikipedia untuk bacaan lanjut.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-03-2012, 10:20 PM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar
 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,383
Poster Rank: #35
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

Menarik tgh nk buke link..jom baca zpmc
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 11-03-2012, 10:25 PM
Syedz Syedz is offline
CG Top Poster Club

Syedz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2008
Location: Shah Alam, Selangor
Posts: 20,931
Poster Rank: #101
Post Thanks / Like
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

ni semua Amerika ada campur tangan..
__________________
/server irc.kampungchat.org /join #syedz
Model kereta, helikopter dan aircraft untuk ditolak TGK DULU SINI
<<<<
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 11-03-2012, 10:26 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 23,565
Poster Rank: #81
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Eksperimen Philadelphia

lawak plak experiment nyer.. klu kapal ilang sekali x pe .. ni krew je yg ilang... hahahahah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 11-03-2012, 10:27 PM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,226
Poster Rank: #1011
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terbaik......
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 11-03-2012, 10:27 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 27,116
Poster Rank: #58
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ni belum lagi konspirasi d malaysia sendiri..hahaha
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 11-03-2012, 10:30 PM
mollucs mollucs is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 866
Poster Rank: #4253
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Kebanyakan teori mengarah ke new world order..kalo nk tau byk lg teori,lyn la 'the arrivals malay sub' smp abis..ade 50++ episod..tu pn kalo ade lg..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 11-03-2012, 10:33 PM
hum hum is online now
Active Plus

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 4,963
Poster Rank: #845
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by potsmoker View Post
ni belum lagi konspirasi d malaysia sendiri..hahaha
konspirasi kat malaysia boleh tahan hebat gak..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 11-03-2012, 10:34 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Location: WhatsApp 017 3533105
Posts: 168,930
Poster Rank: #2
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

banyak tipu daya dari US
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 11-03-2012, 10:36 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 27,116
Poster Rank: #58
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
konspirasi kat malaysia boleh tahan hebat gak..
a ah..aku try senaraikan sikit la ea..

1) konspirasi bendera malaysia lbh kurang sm bdnera US
2) teori rahman
3) NFC ni yang terbaru..
4) konspirasi altantuya
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 01:22 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you