Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-03-2012, 05:32 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,502
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default masalah kipas kereta kancil

salam geng,
kawan aku punya kereta kancil ada masalah dengan
bunyi kipas radiator kencil dia, tiap kali berpusing kipasnya
akan mengeluarkan bunyi yang kuar macam motor bot pun ada
greggrenggrenggg.. mcm tu la bunyinya, lepas matikan
enjin pulak ada bunyi macam air, plup3x....
jadi, ape patut kawan aku ni buat, tukar motor kipas?
atau tukar kipas? air dekat radiator pun semingu sekali
kene isi..cepat sangat kering, sapa2 pomen area kl ampang ke
gombak ke selangor ke boleh2 la kasi advice
terima kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-03-2012, 05:39 PM
anbusan anbusan is online now
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,420
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

kipas bunyi tu da wajib tuko da motor die tu
akak akunye iswara mggu lepas lepas direct 3 mggu terus bunyi kreennggggg.....pastu senyap kang x lame bunyi lagi hehe, goyang2 kipas da bunyi ketek2 so tuko le baru

bab bunyi air radiator ko bocor kot hehe cek la
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2012, 05:40 PM
SiRentap SiRentap is offline
Super Active

SiRentap's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Location: Borneo Island
Posts: 6,616
Thanks (Received): 369
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kancil thn berapa bro? radiator tu pon kena servis gak tuh dah banyak lubang tersumbat kot...aku hari tuh tukar radiator mau RM300 jugak
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2012, 05:47 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,502
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

agak2 brapa kos service radiator dengan tukar motor kipas ya?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2012, 05:49 PM
anbusan anbusan is online now
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,420
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

serbis RM150++ dan motor tu RM85 untuk iswara la
kancil lagi murah kot tp klu da bocor lai up kot rege atau kene tuko baru terus hehe
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2012, 05:51 PM
kalamsiber kalamsiber is offline
Super Active

kalamsiber's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2011
Location: tanah merah
Posts: 8,404
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ooowh itu aku tau..., cube stat
__________________
~yAng tErBang iTu kaMBing~
~seNyum iTu paNadOl~
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2012, 06:01 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,502
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kalamsiber View Post
ooowh itu aku tau..., cube stat
cube stat ape bro
Reply With Quote
  #8  
Old 07-03-2012, 06:12 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,502
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
serbis RM150++ dan motor tu RM85 untuk iswara la
kancil lagi murah kot tp klu da bocor lai up kot rege atau kene tuko baru terus hehe
mahal gak servisnya..hurmm
thnks bro
Reply With Quote
  #9  
Old 07-03-2012, 11:52 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by playermmc View Post
salam geng,
kawan aku punya kereta kancil ada masalah dengan
bunyi kipas radiator kencil dia, tiap kali berpusing kipasnya
akan mengeluarkan bunyi yang kuar macam motor bot pun ada
greggrenggrenggg.. mcm tu la bunyinya, lepas matikan
enjin pulak ada bunyi macam air, plup3x....
jadi, ape patut kawan aku ni buat, tukar motor kipas?
atau tukar kipas? air dekat radiator pun semingu sekali
kene isi..cepat sangat kering, sapa2 pomen area kl ampang ke
gombak ke selangor ke boleh2 la kasi advice
terima kasih
mcm radiator tu rosak ajer smpai bengkok kena kipas..radiator rosak mmg wap akan keluarkan kat tank lebihan tu..
Reply With Quote
  #10  
Old 08-03-2012, 10:13 AM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,502
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

sape tahu bape harga radiator ngan motor kipasss.?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump