Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-03-2012, 09:35 PM
amuk293 amuk293 is offline
Active Plus

amuk293's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,003
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Red face (HELP)Cara Membuat Bank Draft

Salam semua...
Maaflaa klu soalan ni soalan budak2..hehehe...saya nak tau cmne nak buat bank draft ye...saya ada duit di akaun maybank,cmne nk buat bank draft?adakah saya hanya boleh membuat bank draft di akaun maybank shj atau boleh buat di lain2 bank?berapakah fee yg perlu saya bayar dan berapa lamakah proses utk clearkan payment?

harap geng2 CG dapat membantu...
__________________
Jom Ke Open House Rumah Saya Di Sini: SHAIN'S HOUSE

Last edited by amuk293; 05-03-2012 at 09:38 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-03-2012, 09:52 PM
iswaraburuk iswaraburuk is offline
Legendary Member

iswaraburuk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Location: sri kembangan
Posts: 10,357
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

aku pun nk tau...
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2012, 09:53 PM
Quantum Success Quantum Success is offline
Super Active

Quantum Success's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Oct 2009
Location: Cheras - Kl - PJ
Posts: 5,997
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Active Level
Default

gi kaunter..kasi cash..cakap nak buat bank draft..
nnt dier kasi la bankers chq kat hang..
ni la keje aku tiap minggu dok finance..
zzzzzz..
clear 2-3 hari..
aku punye bank draft takyah byr pon sebab panel..
taktau la yg persendirian kene bayo ke x..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2012, 09:53 PM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,348
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

g je kaunter bank ckp mcmni "saya nk buat bank draf"....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2012, 09:54 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Quantum Success View Post
gi kaunter..kasi cash..cakap nak buat bank draft..
nnt dier kasi la bankers chq kat hang..
ni la keje aku tiap minggu dok finance..
zzzzzz..
yep...

bawak duit lebih sikit, ada charge.

tak banyak.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2012, 09:54 PM
WMComm WMComm is offline
CG Top Poster Club

WMComm's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Jan 2008
Location: Anfield, Liverpool
Posts: 22,848
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

berapa banyak nak open thread???
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2012, 09:55 PM
Quantum Success Quantum Success is offline
Super Active

Quantum Success's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Oct 2009
Location: Cheras - Kl - PJ
Posts: 5,997
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
yep...

bawak duit lebih sikit, ada charge.

tak banyak.
haa utk sendiri kene bayau tu..
klau kot2 hang panel bank pree ah..
charge tak la mahal sgt..
clear 2-3 hari..
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2012, 09:57 PM
amuk293 amuk293 is offline
Active Plus

amuk293's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,003
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by WMComm View Post
berapa banyak nak open thread???
tadi thread ni hilang...aku search tak jmpa...tu yg buka lagi satu tu..huhuhuhu .tetiba ada balik..sorry mod..
__________________
Jom Ke Open House Rumah Saya Di Sini: SHAIN'S HOUSE
Reply With Quote
  #9  
Old 05-03-2012, 09:59 PM
ramos ramos is online now
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,987
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

bleh je bank lain..kalo maybank senang die deduct trus dr akaum ko.. kalo bank lain cimb ke ko kna wat kuar cash la nk bli cheque diorang
Reply With Quote
  #10  
Old 05-03-2012, 09:59 PM
amuk293 amuk293 is offline
Active Plus

amuk293's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,003
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

maknanya memang aku hnya boleh buat bank draft di maybank shj laa ek??maksimum utk bank draft berapa ek??ada had limit ka?
__________________
Jom Ke Open House Rumah Saya Di Sini: SHAIN'S HOUSE
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump