Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,135
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,760
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,720
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-03-2012, 02:13 PM
Silveray Silveray is offline
Active Member

Silveray's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Dec 2009
Posts: 970
Poster Rank: #3653
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default (habis stock) Buku Membongkar Rahsia Ar Rahnu

HABIS STOK

Buku Membongkar Rahsia Ar Rahnu
Karangan Ustaz A.Ali
(hardcopy bukan ebook)

12 Teknik Buat Duit dengan Ar Rahnu
Mesti dimiliki oleh setiap penyimpan emas



Harga : RM20.00
Pos Ekspress : RM5.00
Pos Laju : RM10.00
Cod : Taman Melati, Setapak

Berminat SMS 014-9702130











Quote:
Originally Posted by Kasyidi View Post
Alhamdulillah... dah order 20 buah buku dari TT untuk group Agensi Pengedar Kelantan Gold saya.

Buku yang amat berguna untuk orang yang terlibat dalam penyimpanan emas atau Perniagaan Emas...

Nak Bisnes Emas..?
Hubungi saya di talian 014-290 1177 atau klik je banner Kelantan Gold di siggy saya..

Quote:
Originally Posted by azhan_zamiri View Post
buku ni bagus saya dah beli,isi kandungkan yg terbaik membantu saya membuat pajak,,,thanks tt good luck
Quote:
Originally Posted by mohamad helmi View Post
salam TT memang terbaik..baru cod 2naskhah jer pon TT tetap terima,,memang TERbaekkkk...bump same TT,anything sayer roger tt...maseh

helmi
Quote:
Originally Posted by mahiscandevil View Post
saya dah dapat buku ini
sangat berguna utk beginer mcm saya..
mudah nak difahami
tahniah kepada penulis..
banyak dapat pahala tu...
Quote:
Originally Posted by hafeasy View Post
..
Tuan Zharifsofia< FYI..buku yang di jual oleh tuan tanah bukan ebook..tapi buku hardcopy yang boleh dibilik di pegang di baca sambil duduk mahupun baring

aku memang recomend kepada semua beginner yang mahu membeli buku ini sebagai permulaan cara belajar menggunakan kaedah ar rahnu untuk memperolehi simpanan emas yang banyak..

Frankly speaking, aku dah start membeli emas dan menggunakan kan kaedah ar rahnu ni since 2006 lagi masa tu harga emas dalam rm89.00/g dan kini harga emas bagi 916 ialah rm 180rm/g..dengan menggunakan teknik ar rahnu ni sekarang asset pegangan emas di tangan aku ada dalam 500g dan asset emas di dalam ar rahnu ada dalam 400g..aku target nak capai 1500g emas dalam tahun ni..bende ni tak mustahil..semua boleh jadi..dan telah terbukti..

ar rahnu merupakan sistem gadaian islam yang menepati syariah..dan apa kiranya kita memanipulasi sistem ar rahnu ni sikit bagi menjana keuntungan yang berlipat ganda..? emas kalis inflasi dan emas nilai nya tidak susut..kenaikkan purata 25% sethun..lebih baik dari asb atau UT..atau mana2 pelaburan pun..

apa2 bleh contact saya utk keternagan lanjut Hafiz 0172361609

Last edited by Silveray; 10-12-2013 at 01:14 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-03-2012, 02:15 PM
adil2604 adil2604 is offline
Well-Known
Member

adil2604's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2008
Location: DENPASAR-SHAH ALAM-JAKARTA-KL-GUANGZHOU-HK
Posts: 7,122
Poster Rank: #479
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

ooo jual ebook ker....ingatkan cite dlm nie...
__________________
jom masyukk dgn bob2e... pm sy jika berminat...lagi masyuk lagi telus
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2012, 02:17 PM
Silveray Silveray is offline
Active Member

Silveray's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Dec 2009
Posts: 970
Poster Rank: #3653
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adil2604 View Post
ooo jual ebook ker....ingatkan cite dlm nie...
jual buku la..hardcopy..boleh pegang..bukan ebook..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2012, 02:18 PM
Emie Emie is offline
Legendary Member

Emie's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Sharing Teknik Passive Income
Posts: 11,866
Poster Rank: #209
Thanked 73 Times
Active Level
My Mood:
Default

mesti di miliki oleh new player..

p/s ; smlm buat program di shah alam..ada open table jual buku ni..
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2012, 02:19 PM
adil2604 adil2604 is offline
Well-Known
Member

adil2604's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2008
Location: DENPASAR-SHAH ALAM-JAKARTA-KL-GUANGZHOU-HK
Posts: 7,122
Poster Rank: #479
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Silveray View Post
jual buku la..hardcopy..boleh pegang..bukan ebook..
oh yeker...heheh..ok goodluck TT...
__________________
jom masyukk dgn bob2e... pm sy jika berminat...lagi masyuk lagi telus
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2012, 02:34 PM
redace redace is offline
Active Member

redace's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,675
Poster Rank: #2320
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adil2604 View Post
ooo jual ebook ker....ingatkan cite dlm nie...
fobia ebook le ni
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2012, 02:57 PM
gombakman gombakman is offline
Super Active Member

gombakman's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Location: SRI GOMBAK
Posts: 3,179
Poster Rank: #1222
Thanked 480 Times
Active Level
My Mood:
Default

Boleh angkat satu ni...nanti aku SMS bila aku nak lalu area Taman Melati tu..
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2012, 09:14 PM
Silveray Silveray is offline
Active Member

Silveray's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Dec 2009
Posts: 970
Poster Rank: #3653
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gombakman View Post
Boleh angkat satu ni...nanti aku SMS bila aku nak lalu area Taman Melati tu..
ok...pape nanti contact ah...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-03-2012, 11:17 PM
arzaraza arzaraza is offline
Well-Known
Member

arzaraza's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2010
Location: Jln Pak Abu Bworth
Posts: 5,652
Poster Rank: #650
Thanked 26 Times
Active Level
Default

ust A Ali tu sapadia
betul-betul ust ke @ saja boh nama tu
__________________
Spanish Timbrado breeder
Reply With Quote
  #10  
Old 06-03-2012, 12:41 AM
Silveray Silveray is offline
Active Member

Silveray's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Dec 2009
Posts: 970
Poster Rank: #3653
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arzaraza View Post
ust A Ali tu sapadia
betul-betul ust ke @ saja boh nama tu
bekas cikgu..skarang pegawai kat jakim..
tu yg tertulis kat buku..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE