Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,313
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,584
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 56,465
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-02-2012, 10:53 AM
forexian forexian is online now
Super Active

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,906
Poster Rank: #694
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default (WTA) Software/system saham !

Aku pernah tgk dalam satu blog, blogger tu update data technical analysis yg boleh bgtau stock company mana yg da overbought, oversell, break trendline dan sebagainye.....

contoh: org tu masukkan setting dia kat mana2 indicator, pastu software atau system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria setting tu. let say la org tu masukkan setting, moving average 21 bersilang dengan moving average 50 dan RSI > 70, break trendline itu ini, cross MACD....then software/system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria yg disetting tu.....

So, ada sape yg tau sofware ape yg boleh diguna kan mcm aku sebut tu tak? NAk tnya blogger tu, aku da lupa pulak kat blog mana aku tgk.

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-02-2012, 11:30 AM
forexian forexian is online now
Super Active

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,906
Poster Rank: #694
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default

lorr takde sorang pon tau ke.....
Reply With Quote
  #3  
Old 23-02-2012, 08:28 PM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Super Active

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,291
Poster Rank: #530
Thanked 179 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forexian View Post
Aku pernah tgk dalam satu blog, blogger tu update data technical analysis yg boleh bgtau stock company mana yg da overbought, oversell, break trendline dan sebagainye.....

contoh: org tu masukkan setting dia kat mana2 indicator, pastu software atau system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria setting tu. let say la org tu masukkan setting, moving average 21 bersilang dengan moving average 50 dan RSI > 70, break trendline itu ini, cross MACD....then software/system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria yg disetting tu.....

So, ada sape yg tau sofware ape yg boleh diguna kan mcm aku sebut tu tak? NAk tnya blogger tu, aku da lupa pulak kat blog mana aku tgk.

dulu den pernah pakai Chartnexus - Xperttrader.. kena subscribe..
__________________
Quote:
There are no guarantees in trading; just probabilities.
[[[[---> This Is MyLFC <---]]]]
Reply With Quote
  #4  
Old 24-02-2012, 02:12 AM
forexian forexian is online now
Super Active

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,906
Poster Rank: #694
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
dulu den pernah pakai Chartnexus - Xperttrader.. kena subscribe..
bro betul ke tu boleh ? rasanya mcm tak je...

chartnexus tu bukan ke mcm chart tool yg biasa ada kat mana2....

software yg aku nak cari tu ko just enter setting je, lepas tu dia akan listkan sebanyak mungkin counter yg kita da masuk setting tu....
Reply With Quote
  #5  
Old 24-02-2012, 05:15 PM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Super Active

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,291
Poster Rank: #530
Thanked 179 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forexian View Post
bro betul ke tu boleh ? rasanya mcm tak je...

chartnexus tu bukan ke mcm chart tool yg biasa ada kat mana2....

software yg aku nak cari tu ko just enter setting je, lepas tu dia akan listkan sebanyak mungkin counter yg kita da masuk setting tu....
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
__________________
Quote:
There are no guarantees in trading; just probabilities.
[[[[---> This Is MyLFC <---]]]]
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sony_Boy For This Useful Post:
forexian (25-02-2012)
  #6  
Old 24-02-2012, 09:18 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,868
Poster Rank: #579
Thanked 215 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
setujuuuuuu!
Reply With Quote
  #7  
Old 25-02-2012, 02:01 PM
forexian forexian is online now
Super Active

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,906
Poster Rank: #694
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
tq bro....nanti aku try !

hmmm yg pasti bukan free kan.....

Last edited by forexian; 25-02-2012 at 02:01 PM.. Reason: ...
Reply With Quote
  #8  
Old 25-02-2012, 02:18 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 92,871
Poster Rank: #4
Thanked 194 Times
Active Level
My Mood:
Default

yg free dapat chart je..lebih dari ok pun..yg bayar tu nnt die bg alert mane2 stok yg let say dah kua doji ke macd intersect ke dh signal buy tu..so xpyhla nk monitor satu2..beribu tu stok kt bursa
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TT For This Useful Post:
forexian (27-02-2012)
  #9  
Old 25-02-2012, 02:23 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 92,871
Poster Rank: #4
Thanked 194 Times
Active Level
My Mood:
Default

pg je chartnexus punye course..tp beribu gak..nak lg best n murah+support malay tgk blog ni..ak mmg recommend
Reply With Quote
  #10  
Old 27-02-2012, 02:03 PM
forexian forexian is online now
Super Active

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,906
Poster Rank: #694
Thanked 54 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post
yg free dapat chart je..lebih dari ok pun..yg bayar tu nnt die bg alert mane2 stok yg let say dah kua doji ke macd intersect ke dh signal buy tu..so xpyhla nk monitor satu2..beribu tu stok kt bursa
owh patutlah selama ni aku tercari-cari software apa yg dorang guna tu....rupenye chartnexus je...

aku mmg ada chartnexus ni....tapi yg free je la....

ada jugak aku terpandang yg berbayar tu, tapi selama ni aku ingatkan mcm takde apa2 beza sgt dengan yg free tu ....

rupenye berbeza sama sekali....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:37 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you