Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,690
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,896
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,665
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-02-2012, 10:53 AM
forexian forexian is offline
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,212
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default (WTA) Software/system saham !

Aku pernah tgk dalam satu blog, blogger tu update data technical analysis yg boleh bgtau stock company mana yg da overbought, oversell, break trendline dan sebagainye.....

contoh: org tu masukkan setting dia kat mana2 indicator, pastu software atau system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria setting tu. let say la org tu masukkan setting, moving average 21 bersilang dengan moving average 50 dan RSI > 70, break trendline itu ini, cross MACD....then software/system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria yg disetting tu.....

So, ada sape yg tau sofware ape yg boleh diguna kan mcm aku sebut tu tak? NAk tnya blogger tu, aku da lupa pulak kat blog mana aku tgk.

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-02-2012, 11:30 AM
forexian forexian is offline
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,212
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

lorr takde sorang pon tau ke.....
Reply With Quote
  #3  
Old 23-02-2012, 08:28 PM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Well-Known
Member

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,291
Poster Rank: #433
Thanked 179 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forexian View Post
Aku pernah tgk dalam satu blog, blogger tu update data technical analysis yg boleh bgtau stock company mana yg da overbought, oversell, break trendline dan sebagainye.....

contoh: org tu masukkan setting dia kat mana2 indicator, pastu software atau system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria setting tu. let say la org tu masukkan setting, moving average 21 bersilang dengan moving average 50 dan RSI > 70, break trendline itu ini, cross MACD....then software/system tu akan bgtau stock mana yg menepati kriteria yg disetting tu.....

So, ada sape yg tau sofware ape yg boleh diguna kan mcm aku sebut tu tak? NAk tnya blogger tu, aku da lupa pulak kat blog mana aku tgk.

dulu den pernah pakai Chartnexus - Xperttrader.. kena subscribe..
__________________
Quote:
There are no guarantees in trading; just probabilities.
[[[[---> This Is MyLFC <---]]]]
Reply With Quote
  #4  
Old 24-02-2012, 02:12 AM
forexian forexian is offline
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,212
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
dulu den pernah pakai Chartnexus - Xperttrader.. kena subscribe..
bro betul ke tu boleh ? rasanya mcm tak je...

chartnexus tu bukan ke mcm chart tool yg biasa ada kat mana2....

software yg aku nak cari tu ko just enter setting je, lepas tu dia akan listkan sebanyak mungkin counter yg kita da masuk setting tu....
Reply With Quote
  #5  
Old 24-02-2012, 05:15 PM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Well-Known
Member

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,291
Poster Rank: #433
Thanked 179 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forexian View Post
bro betul ke tu boleh ? rasanya mcm tak je...

chartnexus tu bukan ke mcm chart tool yg biasa ada kat mana2....

software yg aku nak cari tu ko just enter setting je, lepas tu dia akan listkan sebanyak mungkin counter yg kita da masuk setting tu....
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
__________________
Quote:
There are no guarantees in trading; just probabilities.
[[[[---> This Is MyLFC <---]]]]
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sony_Boy For This Useful Post:
forexian (25-02-2012)
  #6  
Old 24-02-2012, 09:18 PM
mytrade mytrade is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,413
Poster Rank: #550
Thanked 191 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
setujuuuuuu!
Reply With Quote
  #7  
Old 25-02-2012, 02:01 PM
forexian forexian is offline
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,212
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sony_Boy View Post
yg free charting cuma EOD biasa.. XpertTrader nih stock scanner - boleh filterkan stock ikut indicator, price/volume, candlestick bergantung pada setting mcm mana hang nak.. nak cuba kena subscribe dulu, ada '14-day money back guarantee'..
tq bro....nanti aku try !

hmmm yg pasti bukan free kan.....

Last edited by forexian; 25-02-2012 at 02:01 PM.. Reason: ...
Reply With Quote
  #8  
Old 25-02-2012, 02:18 PM
TT TT is offline
CG Top Poster Club

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin dr TT@cg
Posts: 43,752
Poster Rank: #16
Thanked 154 Times
Active Level
My Mood:
Default

yg free dapat chart je..lebih dari ok pun..yg bayar tu nnt die bg alert mane2 stok yg let say dah kua doji ke macd intersect ke dh signal buy tu..so xpyhla nk monitor satu2..beribu tu stok kt bursa
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TT For This Useful Post:
forexian (27-02-2012)
  #9  
Old 25-02-2012, 02:23 PM
TT TT is offline
CG Top Poster Club

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin dr TT@cg
Posts: 43,752
Poster Rank: #16
Thanked 154 Times
Active Level
My Mood:
Default

pg je chartnexus punye course..tp beribu gak..nak lg best n murah+support malay tgk blog ni..ak mmg recommend
Reply With Quote
  #10  
Old 27-02-2012, 02:03 PM
forexian forexian is offline
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,212
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post
yg free dapat chart je..lebih dari ok pun..yg bayar tu nnt die bg alert mane2 stok yg let say dah kua doji ke macd intersect ke dh signal buy tu..so xpyhla nk monitor satu2..beribu tu stok kt bursa
owh patutlah selama ni aku tercari-cari software apa yg dorang guna tu....rupenye chartnexus je...

aku mmg ada chartnexus ni....tapi yg free je la....

ada jugak aku terpandang yg berbayar tu, tapi selama ni aku ingatkan mcm takde apa2 beza sgt dengan yg free tu ....

rupenye berbeza sama sekali....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:01 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE