Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,509
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,765
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,537
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-02-2012, 03:14 PM
farouq farouq is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 26
Poster Rank: #24197
Thanked 3 Times
Active Level
Default 'Tepukau' yun nam lesap hampir 25k

Januari 2012 akibat tak tahan dengan godaan dan pujuk rayu amoi yunnam lesap duit aku dkt 25k kisahnya bermula macam ni.

tengok iklan tv macam best sgt yunam ni.aku x la botak cuma rambut gugur sikit risau takut botak try masuk tanya2 yunam ioi puchong.dia suruh masuk bilik tanya dgn pakar.proses mula scan,dia ckp kulit kpala aku teruk kena kelemumur kena buat rawatan segera boleh cuba percuma je.

aku pun ikut masuk bilik rawatan.selepas buat memang nampak perubahan agaknya sebab kulit kepala masih basah x nampak la kelemumurnya.

teruja dgn rawatan percuma dia sarankan aku amik pakej 3 kali rawatan rm3600 mula minggu dpn aku terus setuju n bayar dibagi produk guna kat rumah.

pegi mimggu dpn scan lagi dia ckp rawatan yg dibagi x sesuai sebab tiada perubahan.aku kena amik rawatan lain rm 11k(sebelas ribu)kalu x amik memang tiada perubahan.mula la aku rasa mcm x kena duit dah keluar 3600 kalu x tambah kang rugi jenuh pikir.setelah dipujuk rayu dgn bermacam2 cara antaranya 11k ni dah diskaun 9k sebab time tu GM dia ada kt situ so aku paling bertuah sbb dpt pakej GM aku terpukau dgn ayat2 dia aku pun setuju tapi aku ckp x de cash kt bank ada la.

amoi tu sanggup temankan aku p maybank kat seberang jalan jauh juga.ringkas ckp aku dah kuarkan 11k blm sempat kuar maybank amoi tu ckp GM call dia ckp dah buat pelarasan pakej aku jadikan dia 28 kali kalu x tambah rawatan x sempurna sebab herbanya x sama banyak.
kalau aku tambah lg 9k aku dapat hadiah ipad2 so mcm best.aku kuar lagi duit 9k kami pun blk yunnam dan buat bayaran 20k menjadikan kesemua yg dah aku bayar rm23600.

lepas je aku bayar GM di keluar dan cakap kalau nak elok lg aku kena ambik rawatan 6 bulan kena tambah lagi 5k aku mula rasa mcm nak menangis.berapa kali nak kena tambah ni.so aku ckp minggu dpn aku bayar
Balik rumah ckp dgn bini dia bising sebab aku bazirkan duit aku ckp nak wat cmne dh bayar buat je la rawatan sampai habis.

Mgu dpn aku p yunnam teruk aku kena goda dgn amoi yunanm yg celaka tu mintak aku bayar 5k walaupun aku dh ckp aku x nak bayar.amoi tu x berjaya pujuk amoi lain pulak keluar pujuk dgn mcm2 cara lpas sorg sorag macam depa dh pakat.

haritu buat la juga rawatannya masa tgh buat rawatan aku tanya amoi tu banyak lagi ke yg aku nak kena tambah dia ckp ikutkan selepas bayar 5k aku kena tambah lg 15k itu proses last untuk gemokkan rambut aku menjadikan semuanya dkt 45k rawatan setengah tahun.

Aku mula naik angin tp x tunjuk kt amoi2 tu sbb dlm ati aku nak cancel rawatan n amik duit balik.dah balik rumah aku call ckp nak cancel dia ckp u beli baju kt pasaraya pun x boleh pulangkan balik inikan pulak kat yunnam.

Setelah itu sampai harini aku x pegi sambung rawatan.aduhh..sedih aku pikirkan mudahnya aku terkena yg pasti aku rasa mcm dipukau so kalau sapa2 yg nak p yunnam bacalah apa2 yg patut.

Skg aku tg buat proses tribunal harapnya dapat balik duitaku dah siap tribunal nanti aku post lg kat sini hasil tribunal.

Harapan aku sape2 nak buat apa benda pun cari dulu maklumat kat carigold.com insyaallah dapat memberi pedoman.menyesal aku sebab x rujuk kat carigold sblm pegi YUN NAM.

Last edited by farouq; 14-02-2012 at 09:38 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-02-2012, 03:15 PM
chenoi chenoi is offline
Super Active Member

chenoi's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,908
Poster Rank: #955
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam..

adehhh...tt nie copy paste ke...mane paragraph dia...sakit mato nie weiii
Reply With Quote
  #3  
Old 13-02-2012, 03:18 PM
RajaDiamond RajaDiamond is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,692
Poster Rank: #621
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

bwk gi tribunal..

kebanyakan kes menyebelahi pengguna..
__________________
[B][COLOR="DarkRed"][SIZE="3"][CENTER][URL="http://www.spypen2u.com"]PANAS!!! KOLEKSI KAKI SKODENG TERBONGKAR!!![/URL][/CENTER][/SIZE][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #4  
Old 13-02-2012, 03:20 PM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

azanney's Avatar
 
Trader Rating: (133)
Join Date: Oct 2008
Location: SMS/WASAP O17-372738O
Posts: 48,050
Poster Rank: #13
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

yun nam ni ada bab kot...

tu yg menipu je...
Reply With Quote
  #5  
Old 13-02-2012, 03:21 PM
rebung rebung is offline
Active Member

rebung's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,162
Poster Rank: #3080
Thanked 5 Times
Active Level
Default

bro duit dah byk.duit tu klu bagi kat anak yatim byk pahala dpt.yun nam tu penipu aje..ada kes dah dibawa ke tribunal..dan kes itu tak memihak ke yun nam..dia org kena pulangkan duit tu..
Reply With Quote
  #6  
Old 13-02-2012, 03:23 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 10,503
Poster Rank: #257
Blog Entries: 1
Thanked 204 Times
Active Level
My Mood:
Default

resit ade kan
bawak ke tribunal
boleh claim balik sebab tiada perubahan lepas rawatan
byk kes yang bawak tribunal menang
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 13-02-2012, 03:23 PM
noraini@azlan noraini@azlan is offline
Legendary Member

noraini@azlan's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Nov 2008
Location: penang & sp
Posts: 13,547
Poster Rank: #168
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tt kena pukau ngan amoi kot
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 13-02-2012, 03:26 PM
PELIKAN PELIKAN is offline
Well-Known
Member

PELIKAN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 7,029
Poster Rank: #472
Thanked 39 Times
Active Level
Default

soalnyer kemeneterian tahu...
yang pekak sgt pasal apa...
berhenti keje la klu dun.gu sgt
byk lain yg bole buat keje korang...
Quote:
Originally Posted by RajaDiamond View Post
bwk gi tribunal..
kebanyakan kes menyebelahi pengguna..
__________________
SEBURUK BURUK WAJAH POCONG...DIA RETI TUTUP AURAT BOH..
MU TAK TUTUP AURAT...BURUK DARI POCONG LAGI...
Reply With Quote
  #9  
Old 13-02-2012, 03:26 PM
N70 N70 is offline
Active Member

N70's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Location: Quill 9
Posts: 1,014
Poster Rank: #3432
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt tergoda ngan amoi seksi & cun nie.. tu yang sanggup berhabis tu.. hehehehe..

aku pun pernah pegi gak kat yu nam nie.. tp sori la diorang tak dapat nak scam aku..
__________________
Quote:
Originally Posted by zek85me View Post
TT kena check dulu dia pnya PxxN..tkut kot dah kena korek..klau dia xbg tu maknanya sah kna korek dah...klau dia bgi tu maknanya dia dah ketagih kena korek la tu...aku penah merasa berada di tempat lelaki tu dan aku xbohong,mmg aku dah korek dlam msa 2 hari kenal..lpas 3bulan dia blik ngn pakwe lma dia...Depa kawin tau 3thn lepas...TT fikirla sndiri sapa yg rugi
Reply With Quote
  #10  
Old 13-02-2012, 03:26 PM
KIOS KIOS is offline
Legendary Member

KIOS's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Oct 2008
Location: Port Dickson - Port Klang
Posts: 15,719
Poster Rank: #124
Thanked 91 Times
Active Level
My Mood:
Default

byk dah kes kalo bwk ke tribunal duit dapat balik...

try la usaha tt..
__________________
Fotografi Negeri Sembilan
>>> w w w . m o z f o t o g r a f i . c o m . m y<<<

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:42 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE