Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents > Q&A, Discussion, Info

Q&A, Discussion, Info Q&A section for agents & clients related to any types of available insurance

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-02-2012, 10:46 AM
Ramona Bunga Ramona Bunga is offline
Regular

Ramona Bunga's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default bagus ke guna medical card prudential?

Hai, siapa-siapa yang pernah guna atau still guna medical card prudential, jom la share info. Bagus ke tak?

Or kalau korang ada guna medical card lain? Which one yang the most reliable ek?
Reply With Quote
Thanks ckmuin86, AMICO66 thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-02-2012, 11:02 AM
Ridzuan_AIA Ridzuan_AIA is offline
Active Plus

Ridzuan_AIA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,993
Thanks (Received): 241
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Pendapat saya,mana2 punya medical card anda pakai. semuanya bagus belaka..janji claim depa bayar.

Cuma perbezaan medical card setiap company adalah FEATURE dan BENEFIT yand ditawarkan.....itu yg nk kena faham bebetul disitu.

contoh, kalau orang yg tgh nk shopping beli TV. macam2 jenis TV ada sekarang dalam pasaran, ada LCD,ada HD ada LED tapi semuanya TV juga!
__________________
Ridzuan Hafiz Bin Samsar Kamar
Founder RIDZ ONE Group
" TRUST The ONE "
www.ridzonegroup.com

Reply With Quote
Thanks Ramona Bunga, ckmuin86 thanked for this post
  #3  
Old 10-02-2012, 11:08 AM
Ramona Bunga Ramona Bunga is offline
Regular

Ramona Bunga's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

oooo yeke? so kalau nak tengok benefit, yang tinggi annual or life limit tu bagus ke?
Reply With Quote
Thanks ckmuin86 thanked for this post
  #4  
Old 10-02-2012, 11:14 AM
Ridzuan_AIA Ridzuan_AIA is offline
Active Plus

Ridzuan_AIA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,993
Thanks (Received): 241
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ramona Bunga View Post
oooo yeke? so kalau nak tengok benefit, yang tinggi annual or life limit tu bagus ke?
bukan itu sahaja, total pakej yang ditawarkan..maksud saya pakej disini adalah feature dan benefit medical card itu sahaja, bukan pakej2 sekali dengan rider macam2.... kerana persoalan sis berkenaan medical card kan?
__________________
Ridzuan Hafiz Bin Samsar Kamar
Founder RIDZ ONE Group
" TRUST The ONE "
www.ridzonegroup.com

Reply With Quote
Thanks Ramona Bunga, ckmuin86 thanked for this post
  #5  
Old 10-02-2012, 11:18 AM
Ramona Bunga Ramona Bunga is offline
Regular

Ramona Bunga's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yup. nak tau je. sebab search kat google ni, rata-ratanya guna prudential. that's why nak tau, betul ke prudential ni bagus.

hope sape2 yang ada pengalaman guna, boleh share kat sini
Reply With Quote
Thanks ckmuin86 thanked for this post
  #6  
Old 10-02-2012, 11:21 AM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (135)
Join Date: Oct 2008
Location: WASAP O19-6OO8O8O
Posts: 49,689
Thanks (Received): 339
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

jom share...minat juga nak tau ni...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-02-2012, 11:24 AM
Ramona Bunga Ramona Bunga is offline
Regular

Ramona Bunga's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

itulah, takde ke sape2 yang berpengalaman guna medical card. ejen-ejen ke? meh la explain. sharing is caring
Reply With Quote
  #8  
Old 10-02-2012, 11:24 AM
cili api cili api is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 712
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

kalu aku nak ambek medikal card ni kena tgk pakej dia.. faedah dia.. brapa lama kena bayar.. ROI.. pastu compare dengan medikal card company lain... mana yg lebih bagus pada aku tulah yg aku akan ambek.. bagi aku medikal card ni mmg perlu ambek..
Reply With Quote
Thanks Ramona Bunga thanked for this post
  #9  
Old 10-02-2012, 11:32 AM
Ridzuan_AIA Ridzuan_AIA is offline
Active Plus

Ridzuan_AIA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,993
Thanks (Received): 241
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ramona Bunga View Post
itulah, takde ke sape2 yang berpengalaman guna medical card. ejen-ejen ke? meh la explain. sharing is caring
telefon dan buat apoimen trus dgn ejen pru..better one to one session lagi dapat byk info dari secebis sini sikit, secebis sana sikit... antara ejen aku rekomen aziz riadi..call dia terus

p/s: komisen 50/50 ye cik aziz hhahaha
__________________
Ridzuan Hafiz Bin Samsar Kamar
Founder RIDZ ONE Group
" TRUST The ONE "
www.ridzonegroup.com

Reply With Quote
  #10  
Old 10-02-2012, 11:33 AM
Ramona Bunga Ramona Bunga is offline
Regular

Ramona Bunga's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

owh ok. kalau yang ada co-insurans tu macam mana? prudential ada co-insurans kan? AIA macam mana? ada co-insurans?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold