Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,706
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,380
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,559
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-02-2012, 08:05 AM
azlalchedin azlalchedin is offline
Active Member

azlalchedin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,306
Poster Rank: #1720
Thanked 224 Times
Active Level
My Mood:
Default Bedah Batin oleh Bomoh Diraja Kedah ...kini di Sg. Petani ...

Assalammualaikum ....

2 org Abang ipar aku dah meninggal.
Yg berubat dgn Bomoh ni dan yg nak berubat dgn Adi.

org lain , aku tak tau ...
tapi ... lepas berubat dgn bomoh ni ... xder apa2 kesan kat aku ...

Last edited by azlalchedin; 09-10-2013 at 12:07 AM.. Reason: update
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-02-2012, 08:08 AM
azlalchedin azlalchedin is offline
Active Member

azlalchedin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,306
Poster Rank: #1720
Thanked 224 Times
Active Level
My Mood:
Default

PENAFIAN

- aku tak kenal pun perawat
- aku xder terima apa2 komisen
- aku buka tread atas niat nak bantu insan
- xder niat nak sabotaj sesaper

Jadi ... Tolong bincang @ komen sebagai org dewasa ...

peace ...
no war ...

Last edited by azlalchedin; 04-02-2012 at 08:56 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2012, 08:17 AM
haki-za haki-za is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 349
Poster Rank: #7175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

tukar tajuk thread, jgn kelirukan dgn thread lagi satu.. itu cadangan aku.

ini bedah batin ni.. hukumnya boleh ke tidak.. bolehlah di bincangkan di sini...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2012, 08:18 AM
azlalchedin azlalchedin is offline
Active Member

azlalchedin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,306
Poster Rank: #1720
Thanked 224 Times
Active Level
My Mood:
Default

komen cgrians :

Quote:
Originally Posted by malikamata30 View Post
alhamdulilah adik aku kencing manis la ni tak payah makan ubat dah..kawan bini aku nak naik tanggan tingkat 4 tak leh la ni leh naik dah..kawan aku ada saluran injap jantung tersumbat dua ..dah ok doktor kata tak payah buat operation tapi doktor tak caya sakit jantung boleh sembuh..dia kena buat stress test semua lepas..anak kawan aku kena pi tukar darah 2 minggu sekali ..la ni ok dah

semua dg izin allah sebab ada yg tak baik pun ada juga ..

lagi nak yakin buat istikhorah sebelum pi kalau tak pasti
Quote:
Originally Posted by malikamata30 View Post
kawan aku dulu pi dia tanya ustaz ...sekarang ok tak de lagi saluran injap yg tersumbat...hari joging dan main badminton..doktor tak caya stress test semua lepas
Quote:
Originally Posted by jazmi View Post
as-salam, byk kawan2 aku pegi berubat dgn paktih ni, tapi aku x ambik port sangat..

kes1 : mak kepada rakan sepejabat member aku ni ada kecacatan injap jantung, dia dijadualkan utk pembedahan dihospital jadi makcik ni selalu penat dan kurang stamina, tercungap-cungap. So dorang bawak jumpa paktih ni, dilakukan pembedahan batin ni dan skg dah ok.. dan makcik tu pergi jumpa doktor utk cancel operation sbb operation due dalam 5 hari lagi, doktor scan tgk jantung makcik tu normal, jadi operation cancel. Doktor pun pelik mcm mana boleh ok sbb dia tgk record sebelum ni mmg nampak injap yg cacat tu..

kes2 : adik kepada officemate member jugak, sakit jantung. Bawak berubat dgn paktih, sembuh sampai skg. Kalau x salah aku jantung berlubang kes adik dia tu.

Baru2 ni, kawan aku ada pegi sana (dia x bgtau nak berubat apa).. sampai sana ada kereta kerabat sultan kelantan dan penah dia tgk 3 ambulan hospital bawak pesakit berubat kat sana..

itu je la pengalaman yg aku dgr dari kawan aku tu.. tapi rata2 kalau ada masalah sakit2 ni mmg ramai kawan2 suruh pegi jumpa paktih.. ini bukan promo yer.. sbb aku pun x pasti status hukum berubat dgn cara ni..tapi disebabkan tuan azlal dah bukak thread dan memandangkan dia dah sakit ni.. jadi aku mencari2 jugak status hukum berubat cara ni..
Quote:
Originally Posted by jazmi View Post
setakat ni yg aku dgr dari kawan aku tu mereka semuanya dah sihat... makcik cacat injap tu siap boleh berkebun dah skg ni.. itu yg menurut kawan aku bagitau.. tapi bab2 hukum2 ni ada khilaf dan kita kena pastikan apa yg dipraktikkan oleh perawat tersebut tidak menyimpang dari syarak.. boleh rujuk pada msg aku yg lepas.. tapi lebih tepat solat istikharah, tunggu jawapan dari Allah.. cuma jgn kita matlamat menghalalkan cara.. nanti kesembuhan yg dapat tu mungkin istidhraj yg bakal menjauhkan kita dari Allah dikemudian hari..wallahualam.

Last edited by azlalchedin; 15-02-2012 at 12:11 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 04-02-2012, 08:27 AM
malikamata30 malikamata30 is offline
Normal Member

malikamata30's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 454
Poster Rank: #6138
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulilah adik aku kencing manis la ni tak payah makan ubat dah..kawan bini aku nak naik tanggan tingkat 4 tak leh la ni leh naik dah..kawan aku ada saluran injap jantung tersumbat dua ..dah ok doktor kata tak payah buat operation tapi doktor tak caya sakit jantung boleh sembuh..dia kena buat stress test semua lepas..anak kawan aku kena pi tukar darah 2 minggu sekali ..la ni ok dah

semua dg izin allah sebab ada yg tak baik pun ada juga ..

lagi nak yakin buat istikhorah sebelum pi kalau tak pasti
Reply With Quote
  #6  
Old 04-02-2012, 08:28 AM
haki-za haki-za is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 349
Poster Rank: #7175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

tak cukup bagus tajuk thread ni, tolong buang element yg ko copy paste dari thread lagi satu lagi afdal, sebab bila sama macam ada unsur perbandingan.. apa motif nak samakan tajuk walaus atu perkataan pun.. biarlah thread nia da identiti sendiri...
Reply With Quote
  #7  
Old 04-02-2012, 08:29 AM
haki-za haki-za is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 349
Poster Rank: #7175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

malikamata.. hang rasa dari segi hukum, berubat secara bedah batin ni, boleh ke? AKu tak tau pasal ni...
Reply With Quote
  #8  
Old 04-02-2012, 08:32 AM
haki-za haki-za is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 349
Poster Rank: #7175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

yg aku nampak harga caj adalah mampu utk kebayakan rakyat malaysia ni, so di situ tak timbul isu yg kurang mampu tak dapat pegi merawat.. semua rawatan sama rata...

dari segi hukum berubat bedah batin ni, kalau yg tahu hukum hakam, tolong lah share. mana yg mungkar, kita cuba korek...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-02-2012, 08:36 AM
haki-za haki-za is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 349
Poster Rank: #7175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

sekali lagi aku pohon bro azlalchedin tukar tajuk thread supaya jgn ada unsur copy paste thread lain.. utk mengelakkan kekeliruan dan jugak jgn nak tumpang glemer thread yg lagi satu tu udah le..

harap niat TT bukak thread ni mmg betul nak tahu la.. sebab ada unsur sindiran pada pendapat aku dgn tajuk thread ni.. tu yg aku rasa la..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-02-2012, 08:37 AM
malikamata30 malikamata30 is offline
Normal Member

malikamata30's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 454
Poster Rank: #6138
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau ikut tu jarak jauh dan bedah batin ni ada dua pendapat..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:30 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE