Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,431
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,149
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,317
More...
View Poll Results: Penapis air apakah yang berbaloi untuk dibeli ?
Elken 58 21.32%
Bio Aura 39 14.34%
Zhulian 10 3.68%
Rx Water 26 9.56%
Al Jabar 28 10.29%
Diamond 38 13.97%
lain - lain (nyatakan ..) 73 26.84%
Voters: 272. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-01-2012, 02:52 PM
DNA_X10 DNA_X10 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Posts: 309
Poster Rank: #7698
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default Penapis air apa yang paling berkualiti ? Harga belakang kira....

Assalamualaikum,
Dah lama saya nak beli penapis air , memandangkan air dikawasan rumah saya asyik berkarat sahaja , sebelum masak kami kena biarkan dalam baldi besar dulu dan dari situ baru dapat lihat ada kesan karat dibawah dasar baldi ,
tangki air dah ada ,
saya dah buat survey ... untuk tangki fiber yang letak kat luar rumah tu , yg ada sistem 'flush' ,
selepas beli tangki penapis itu , saya nak beli penapis air dalam rumah pulak ,

jadi sebelum saya buat poll tentang penapis air apa yang paling bermutu , rakan - rakan bolehlah bagi pendapat dan pengalaman masing - masing dibawah.

p.s saya tak memerlukan sebarang pengedar penapis air , sebab saya boleh dapatkan penapis air tersebut dengan harga yang murah dari rakan sepejabat. Antara penapis pilihan saya penapis air ELKEN , BIO Aura , Zhulian , AL - Jabar , RX Water .

nampaknya saya tak jumpa icon nak edit poll diatas adehhh... buleh edit ke poll tu...
nampaknya pilihan dah bertambah iaitu

- imtiyaaz
- COway
- tupperware
- Amway
- Dr Rozmey punya produk
- COSWAY
- Swisspro
- Panasonic
- Dr Sukida
- PHP

Last edited by DNA_X10; 29-01-2012 at 05:39 PM.. Reason: tambah option XD
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-01-2012, 02:55 PM
ezeynet ezeynet is offline
Well-Known
Member

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,766
Poster Rank: #343
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

beli imtiyaaz
produk kepunyaan org muslim..
harga sangat murah..
kualiti sangat mahal (maknanya sama harga dgn 2k lebih)
kalau nak boleh ctc den..
no kat bawah tu..
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 24-01-2012, 02:59 PM
DNA_X10 DNA_X10 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Posts: 309
Poster Rank: #7698
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
beli imtiyaaz
produk kepunyaan org muslim..
harga sangat murah..
kualiti sangat mahal (maknanya sama harga dgn 2k lebih)
kalau nak boleh ctc den..
no kat bawah tu..
orait tq
menarik ni,
nanti saya masukkan kedalam poll
macam pernah baca tentang imtiyaaz ni.
Reply With Quote
  #4  
Old 24-01-2012, 02:59 PM
zaqwsx zaqwsx is offline
Well-Known
Member

zaqwsx's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Sep 2008
Location: Cyberjaya
Posts: 5,153
Poster Rank: #713
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai COway...ok lah setakat ni...servis pon diorang yg setelkan...yg aku tau..aku pakai xde masalah..."barula rasa macam pelanggan"
Reply With Quote
  #5  
Old 24-01-2012, 03:02 PM
momoque momoque is offline
Super Active Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 4,829
Poster Rank: #771
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

nape bro nak beli penapis air ke?

kawan ade nak tolak penapis air zhulian ni...

sbb kawan dah pakai penapis air RX-WATER...mmg terbaek bro...

tu pun produk org kite...
Reply With Quote
  #6  
Old 24-01-2012, 03:02 PM
cashguy cashguy is offline
Normal Member

cashguy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 351
Poster Rank: #7129
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Yg tahu elken...Bleh dpt murah ke? Elken utk air panas je dpt brpa? Pm
Reply With Quote
  #7  
Old 24-01-2012, 03:11 PM
DNA_X10 DNA_X10 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Posts: 309
Poster Rank: #7698
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cashguy View Post
Yg tahu elken...Bleh dpt murah ke? Elken utk air panas je dpt brpa? Pm
adeh, harga kawan2 tak tau ler dorang bagi berapa lagi ,
kalau nak kejar sale mungkin dapat murah ...
dan kena tengok juga masa yg dibeli tu ada offer ke tidak...

p.s saya buat poll untuk kegunaan peribadi , bukan nak jual dapat untung dan sebagainya gheeeeeeee....
Reply With Quote
  #8  
Old 24-01-2012, 03:12 PM
zaralove zaralove is offline
Well-Known
Member

zaralove's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #458
Thanked 330 Times
Active Level
My Mood:
Default

yang diamond kalao tak silap siap ada oksigen. bila buka air tu kaler macam susu sebab banyak buih2 oksigen. bila biar lamam sikit baru jadi jernih macam air biasa. aku tgok kat rumah mak cik aku
__________________

Quote:
Originally Posted by zaralove View Post
korang ker yang LIKE? kalau dah like, thanks.. huhu :((
Reply With Quote
  #9  
Old 24-01-2012, 03:17 PM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,806
Poster Rank: #127
Thanked 447 Times
Active Level
Default

aku pakai bio aura 2tahun dah ok je..
Reply With Quote
  #10  
Old 24-01-2012, 03:17 PM
DNA_X10 DNA_X10 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Posts: 309
Poster Rank: #7698
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
nape bro nak beli penapis air ke?

kawan ade nak tolak penapis air zhulian ni...

sbb kawan dah pakai penapis air RX-WATER...mmg terbaek bro...

tu pun produk org kite...
memang lama nak beli penapis air untuk seisi keluarga yang raaaaaamaaaiiiii ....... penat nak masak selalu ,
tambahan pula , air dikawasan rumah saya memang berkarat paling teruk kaler air Nescafe tuuu....
jadi kalau guna penapis air biasa , dalam masa sebulan buleh rosak , jadi saya kena beli penapis air bentuk tangki diluar rumah ,
nak beli penapis tangki , rumah selalu banjir hehehehehe
banyak dugaan... sabar2
jadi kena buat ubah suai sket dengan sistem paip rumah.
Tahun ni baru nak start projek tu..

tapi kenapa nak tolak Zhulian ?
apa kelebihan RX water ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:31 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE