Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,361
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,080
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,238
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-01-2012, 12:30 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,840
Poster Rank: #2135
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vaksin View Post
ko dajalkn jerk umah dier.... klu dia report, ko ckp jerk, awal2 umah dier atap dah runtuh.. sink dh pecah, cermin pecah, dinding lekuk, pintu kopak, etcs lh... igt dia sorang ker boleh mainkotor... aku pn tahun lps bln 7 pn br pindah umah,klu nk pindah blk nie letih babe, br dpt abby, bini dlm pantang lg jd aku fhm perasaan ko bro.... owner umah ok, sempoi giler... aku byr sewa 20hb pn xbising, janji byr... condition umah oklh, cuma pintu ada yg kopak, lampu rosak n penutup lubang dpn umah hilang....
Tak payah nak dajalakan, rumah ni memang bermasalah, dulu sedap je dia ckp tolak je duit sewa kalau nak repair, sekarang bila dah problem, air sinki tandas semua, dia taknak repair. tak bagi tolak duit sewa.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-01-2012, 12:43 PM
kijangkota kijangkota is offline
Active Member

kijangkota's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 604
Poster Rank: #5097
Thanked 38 Times
Active Level
Default

ko ada hak bro.. bab stamping tu ko mmg betul.. ko stamping sebelum bawa gi mahkamah.. kena penalti sikit jer... aku cadangkan ko ambik lawyer yg bagus utk kes nie.. sepatutnya ko memang dapat at least 3 bulan notis utk keluar... dlm dlm masa 10 hari.. undang2 mana dia pakai.. undang2 rimba kot... aku harpa ko fight jer kes nie... biar ada akai sikit landlord yg mcm nie... good luck bro...
__________________
Khidmat Membeli Komputer Rosak - TUNAI Segera Untuk Anda... 019-6318547


Reply With Quote
  #13  
Old 23-01-2012, 12:46 PM
mohdshukortalib mohdshukortalib is offline
Active Member

mohdshukortalib's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,840
Poster Rank: #2135
Thanked 222 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kijangkota View Post
ko ada hak bro.. bab stamping tu ko mmg betul.. ko stamping sebelum bawa gi mahkamah.. kena penalti sikit jer... aku cadangkan ko ambik lawyer yg bagus utk kes nie.. sepatutnya ko memang dapat at least 3 bulan notis utk keluar... dlm dlm masa 10 hari.. undang2 mana dia pakai.. undang2 rimba kot... aku harpa ko fight jer kes nie... biar ada akai sikit landlord yg mcm nie... good luck bro...
Kalau nak ambik lawyer, costing kot? Kalau aku gi Small Claim Court camne? bleh tak?
Reply With Quote
  #14  
Old 23-01-2012, 12:49 PM
kijangkota kijangkota is offline
Active Member

kijangkota's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 604
Poster Rank: #5097
Thanked 38 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mohdshukortalib View Post
Kalau nak ambik lawyer, costing kot? Kalau aku gi Small Claim Court camne? bleh tak?
boleh bro.. tapi hang kena buat semua sendiri la bro.. kalau hang sanggup ok jer...

link ni mungkin membantu.... Small Claim Court

apa2 pun good luck TT
__________________
Khidmat Membeli Komputer Rosak - TUNAI Segera Untuk Anda... 019-6318547


Reply With Quote
  #15  
Old 23-01-2012, 12:55 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,075
Poster Rank: #36
Thanked 49 Times
Active Level
Default

blum sebulan dah kasi notis...

nie klau ko keluar dan klau penyewa baru nie komplen gak tak tau nak kata apa..
Reply With Quote
  #16  
Old 23-01-2012, 01:15 PM
ilhamic ilhamic is offline
Well-Known
Member

ilhamic's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Dec 2009
Posts: 6,922
Poster Rank: #496
Thanked 49 Times
Active Level
My Mood:
Default

apa punyer tuan rumah daa..
nak contact pun susah, by emel jerk..
Reply With Quote
  #17  
Old 23-01-2012, 01:44 PM
ceria28 ceria28 is offline
Legendary Member

ceria28's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Mar 2007
Location: earth
Posts: 10,878
Poster Rank: #247
Thanked 87 Times
Active Level
My Mood:
Default

mmg tension dpt tuan punya rumah mcm ni....mmg sengal laaa....
Reply With Quote
  #18  
Old 23-01-2012, 01:51 PM
sasuke88 sasuke88 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,920
Poster Rank: #1337
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

kalau ko pndah kat umah akak aku gerenti xde hal camni..
tapi kalau ko pindah kat umah sewa parent aku.
lg la xde hal sampaikan penyewa lama tu pijak2 parent aku sbb parent aku tu baik hati.. 8 bulan x byr sewa rumah.

tapi kes ko ni beza, kesian ko,.. ko mntak kos semula la.
jgn kasi muka sgt.
penat tu.. buang masa je
Reply With Quote
  #19  
Old 24-01-2012, 12:03 PM
noonaka noonaka is offline
Super Active Member

noonaka's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2010
Location: Lady’s room
Posts: 3,383
Poster Rank: #1136
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

lepas pindah nanti jgn lupe pi tnb ckp umah ni tak byr bil dh blh sekat meter
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 24-01-2012, 12:08 PM
TT TT is online now
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: .
Posts: 50,828
Poster Rank: #12
Thanked 165 Times
Active Level
My Mood:
Default

mber ak dlu siap kena halau..tuan rumah dtg 2kereta lg bwk geng..kena kua time tu jugak..nsib ad jiran tolong setel

-deposit 2bulan xnk pulangkn.mmg xhalal dunia akhirat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:24 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE