Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,714
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,384
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,560
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-01-2012, 06:55 AM
kodek kodek is offline
Active Member

kodek's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Location: Sydney
Posts: 1,567
Poster Rank: #2442
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default Kamal Ashnawi terkaya di dunia, miliki RM20 trilion?

KUALA LUMPUR 21 Jan. – Walaupun tidak tersenarai sebagai orang terkaya di dunia, anak kelahiran Perak, Kamal Ashnawi (KA) mendakwa beliau kini mempunyai wang simpanan melebihi 5 trilion Euro (RM20 trilion).

Dakwaan kekayaannya itu ditunjukkan dengan mengemukakan kepada pemberita salinan penyata bank HSBC di London yang seharusnya membolehkan beliau menjadi individu pertama di dunia bergelar ‘trillionaire’.

Kamal adalah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Sierra Petroleum (M) Sdn. Bhd. yang pernah mencadangkan projek kilang penapis minyak mentah di Kedah pada 2005.

Menurut majalah Forbes, Carlos Slim dari Mexico merupakan manusia terkaya di dunia tahun lepas dengan anggaran kekayaannya mencecah RM224.7 bilion dan Pengasas Microsoft, Bill Gates menduduki tempat kedua dengan kekayaan berjumlah RM170 bilion.

“Saya terpanggil untuk tampil bagi menolak segala tuduhan buruk yang dilemparkan sebelum ini ekoran cadangan projek pada 2005 yang tidak berjaya dilaksanakan kerana dihalang oleh pihak-pihak tertentu.

“Ini adalah tawaran terakhir saya bagi membantu orang Melayu dan syarikat-syarikat dengan melaburkan dana dalam tiga projek cadangan di Perlis, Johor dan Kelantan dalam masa yang terdekat,” katanya pada sidang akhbar di sebuah hotel di sini semalam.

Katanya, tiga projek yang bernilai trilion ringgit tersebut ialah projek pelancongan komersial di Kuala Perlis, taman tema berkonsepkan Pirates of The Carribean di Danga Bay, Johor Baharu, dan projek penempatan komersial di Kelantan.

Kamal berkata, segala urusan berkaitan tiga projek tersebut akan diserahkan kepada SAS Group iaitu sekumpulan pelajar alumni Sekolah Alam Shah yang merupakan bekas sekolah beliau sendiri.

Sejak projek penapisan kilang minyak di Kedah itu tergendala, katanya, dia lebih banyak menghabiskan masa di luar negara bagi menguruskan perniagaan.

Menurutnya, beliau akan bermastautin di Hong Kong mulai Mac ini bersama keluarganya sebelum ke Indonesia beberapa tahun kemudian.

Kamal memberitahu, kekayaan yang diperoleh berasal daripada warisan diraja menerusi akaun bagi Combined International Collateral of the Global Debt Facility yang dibuat keluarga diraja dunia pada 1875.

Dakwanya, beliau juga adalah keturunan diraja dari Jawa, Indonesia dengan namanya Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo dan dijangka ditabal menjadi Maharaja Indonesia dalam beberapa tahun lagi.

http://www.utusan.com.my/utusan/info...n&pg=mh_04.htm


Quote:
Originally Posted by taufic View Post
tau dah malas baca
  • bergelar Tuanku sebab dia ni sultan indonesia
  • pewaris maharaja china
  • akaun bank hsbc 20 trillion
  • jumpa harta 70mil dalam gua kat china (gua tu dijaga oleh immortals)
  • royal physician china approve dia ni penjelmaan semula maharaja depa
  • lebih dari 80% duit kat muka bumi ni dia punya
  • nanti nak p nego dgn IMF utk angkat dia jadi maharaja indonesia

dafuq
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-01-2012, 06:57 AM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 25,530
Poster Rank: #52
Thanked 11 Times
Active Level
Default

byknya duit.. camne leh kaya sampai camtu
Reply With Quote
  #3  
Old 22-01-2012, 06:59 AM
Mitokondrion Mitokondrion is online now
Well-Known
Member

Mitokondrion's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 7,122
Poster Rank: #475
Thanked 39 Times
Active Level
My Mood:
Default

adessss... waras ke x dia ni?
Reply With Quote
  #4  
Old 22-01-2012, 07:01 AM
azlalchedin azlalchedin is offline
Active Member

azlalchedin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,306
Poster Rank: #1720
Thanked 224 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BOCEH View Post
byknya duit.. camne leh kaya sampai camtu
anak raja ...
Reply With Quote
  #5  
Old 22-01-2012, 07:07 AM
zaimi2 zaimi2 is online now
Legendary Member

zaimi2's Avatar

 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Mountain Of GOLD
Posts: 14,751
Poster Rank: #146
Thanked 376 Times
Active Level
My Mood:
Default

mcm betul mcm x
Reply With Quote
  #6  
Old 22-01-2012, 07:09 AM
akeyrasta akeyrasta is offline
Well-Known
Member

akeyrasta's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Location: Tanjung Puteri
Posts: 5,962
Poster Rank: #604
Thanked 5 Times
Active Level
Default

Apalagi buat la BR1M kali kedua..
Reply With Quote
  #7  
Old 22-01-2012, 07:09 AM
Akulascalper Akulascalper is offline
Advanced Trader

Akulascalper's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere
Posts: 2,412
Poster Rank: #1640
Thanked 1,273 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
adessss... waras ke x dia ni?
Kabare!!!!
__________________
Aku adalah trader forex tegar. Aku tak akan mengalah walaupun aku jatuh 1000X kerana aku yakin kali ke 1001 akan datang kejayaan.

Reply With Quote
  #8  
Old 22-01-2012, 07:10 AM
iamloco iamloco is offline
Well-Known
Member

iamloco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2008
Location: Seri Iskandar/Melaka
Posts: 8,744
Poster Rank: #344
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Cam orang gila je bunyi.. sejak bila plak indon ada sistem raja
Reply With Quote
  #9  
Old 22-01-2012, 07:13 AM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,806
Poster Rank: #127
Thanked 447 Times
Active Level
Default

tepuk dahi je bill gates..
Reply With Quote
  #10  
Old 22-01-2012, 07:13 AM
REMEDY KARUNG GUNI REMEDY KARUNG GUNI is offline
CG Top Poster Club

REMEDY KARUNG GUNI's Avatar
 
Trader Rating: (167)
Join Date: Feb 2008
Location: https://facebook.com/MURAHKOMPUTER
Posts: 33,293
Poster Rank: #31
Blog Entries: 5
Thanked 401 Times
Active Level
My Mood:
Default

sebelum dia pergi hong kong baik aku buat appointment dgn dia dulu...yang risaunya duit dia tu dh kena freeze jer
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:55 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE