Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-02-2008, 08:54 PM
tauke_830 tauke_830 is offline
Regular

tauke_830's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 558
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Lampu Neon bawah kereta

ada tak sesiapa kat cni pasang lampu neon bawah kereta. cam best jer need 4 speed. Ada sesiapa tahu kedai mana ada pasang neon tu kat area KL?
__________________
tiada keretaku bawa kau jalan-jalan, rumah pun ku tiada adapun bapa punya
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-02-2008, 09:06 PM
tauke_830 tauke_830 is offline
Regular

tauke_830's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 558
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Contoh nyer........
Attached Images
File Type: jpg 3636644231.jpg (3.1 KB, 142 views)
File Type: jpg neon 1.jpg (3.7 KB, 143 views)
File Type: jpg neon 2.jpg (3.2 KB, 141 views)
File Type: jpg neon 3.jpg (3.1 KB, 140 views)
__________________
tiada keretaku bawa kau jalan-jalan, rumah pun ku tiada adapun bapa punya
Reply With Quote
  #3  
Old 21-02-2008, 09:11 PM
waveVista waveVista is offline
Regular

waveVista's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Location: Kuala Lumpur
Posts: 739
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?
Reply With Quote
  #4  
Old 21-02-2008, 09:18 PM
izery izery is offline
Active Plus

izery's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2006
Location: From North 2 South
Posts: 3,661
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waveVista View Post
lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?

asapal tak lepas plak bro?
Reply With Quote
  #5  
Old 21-02-2008, 09:43 PM
tauke_830 tauke_830 is offline
Regular

tauke_830's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 558
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waveVista View Post
lampu neon ni bukan tak lepas ke JPJ?
ada member kata lampu neon bawah keta JPJ tak kacau. sebab pancarannya hanya bawah kereta. lain ler kalu lampu HID yang terang benderang kat keta mewah yang menyilaukan mata...
__________________
tiada keretaku bawa kau jalan-jalan, rumah pun ku tiada adapun bapa punya
Reply With Quote
  #6  
Old 21-02-2008, 09:51 PM
montok montok is offline
Active Member

montok's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,796
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro, aku penah denga membe aku ckp.. (membe aku ckp la..) yg ada keta yg kalo psg lampu neon bole short body...

p/s: aku pon x tau short body tuh mcm mana?..hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 21-02-2008, 09:51 PM
blitz5755 blitz5755 is offline
Regular

blitz5755's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 616
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

org xmo pakai dah lampu nie sbb..dh ketinggalan
Reply With Quote
  #8  
Old 21-02-2008, 09:54 PM
montok montok is offline
Active Member

montok's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,796
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blitz5755 View Post
org xmo pakai dah lampu nie sbb..dh ketinggalan
habis tuh.. apa yg up to date? pakai lampu kalimantang? ..
Gurau jer bro.. btol gak.. dah x byk aku nmpak yg pakai..
Tp kalo jumpa keta yg psg lampu neon nih nampak garang ooo
Reply With Quote
  #9  
Old 21-02-2008, 10:06 PM
seri seri is offline
Regular

seri's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 114
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jpj memang tak bagi pun....kawan aku dah kena...jpj tu kata 2 je lampu yang dibenarkan dipasang kat kereta...lampu kuning ( lampu biasa la..lampu utama , fog lamp..) dan lampu signal ( mesti warna kuning, selain tu kena la ). lagi satu tak boleh ada lampu yang berkelip2 ....kecuali lampu signal
Reply With Quote
  #10  
Old 21-02-2008, 10:14 PM
shah_azli shah_azli is offline
Active Plus

shah_azli's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Aug 2007
Location: Pasir Gudang - JB - Melaka - CG
Posts: 3,045
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by seri View Post
jpj memang tak bagi pun....kawan aku dah kena...jpj tu kata 2 je lampu yang dibenarkan dipasang kat kereta...lampu kuning ( lampu biasa la..lampu utama , fog lamp..) dan lampu signal ( mesti warna kuning, selain tu kena la ). lagi satu tak boleh ada lampu yang berkelip2 ....kecuali lampu signal
betul..aku setuju..sbb sblm ni trend org pasang lampu kat tempat pancut air kat cermin tu (windshield washer) pon kena saman gak tau...tu yg kecik cam semut je..ni yg terang benderang kat bawah kete tu..cari nahas laa beb..

p/s : kalo byk sgt duit nak pasang lampu bwh kete tu, baik sedekah kat umah org miskin yg x mampu psg letrik tu..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump