Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Journal

Forex Journal Some good forex trader prefer to record a journal for of their trading performance. This could bring some motivation for to be able to use in trading. However, some of them record a journal only to just take for granted to newbies. So please becareful.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,631
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,716
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,269
More...
Reply
 
Thread Tools
  #621  
Old 19-05-2012, 11:48 PM
abu85 abu85 is offline
Legendary Member

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 17,158
Poster Rank: #117
Thanked 393 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
saya pun biasa main gold juga, sedikit tambahan, sentiasa letak trailing stop dalam 10-30 point, cth kalau harga 1600, stop loss 1570-1590. jadi takda la abis terus segala untung setahun tu. gold takkan terus naik ke 3k atau 5k, tu sume citer dongeng je, diaorang control harga. bezanya gold lebih stabil dengan range semasa 1500-2000. harga akan cecah 2k above bila ada manipulator yg sengaja nak naikkan harga untuk kaut untung, tapi perlukan trilions tuk push harga level tu. kalau diaorang boleh push up harga untuk kaut untung, diaorang bleh juga push down harga tuk kaut untung. harga yg munasabah perlukan 5 ke 10 tahun untuk gold cecah 3k.
aku setuju.. pendapat ini.. tahun lepas pun kita dah tgk cam mana gold turun
__________________
OFFICIAL SUPPORTER INSTAFOREX
INSTAFOREX BONUS 55%
BUKA AKAUN INSTAFOREX ANDA
Rebet 80% CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
mu_abu85@yahoo.com
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #622  
Old 21-05-2012, 12:40 AM
No Name No Name is offline
Normal Member

No Name's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 367
Poster Rank: #7019
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
bila masuk cni rasa nk trade GOLD jer..
tp x ramai plak nk kasi signal GOLD nie.
ramai kenalan kawan2 kita yg trade gold kat sini..leh refer diorg kalau nak info terkini
Reply With Quote
  #623  
Old 21-05-2012, 12:42 AM
No Name No Name is offline
Normal Member

No Name's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 367
Poster Rank: #7019
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
saya pun biasa main gold juga, sedikit tambahan, sentiasa letak trailing stop dalam 10-30 point, cth kalau harga 1600, stop loss 1570-1590. jadi takda la abis terus segala untung setahun tu. gold takkan terus naik ke 3k atau 5k, tu sume citer dongeng je, diaorang control harga. bezanya gold lebih stabil dengan range semasa 1500-2000. harga akan cecah 2k above bila ada manipulator yg sengaja nak naikkan harga untuk kaut untung, tapi perlukan trilions tuk push harga level tu. kalau diaorang boleh push up harga untuk kaut untung, diaorang bleh juga push down harga tuk kaut untung. harga yg munasabah perlukan 5 ke 10 tahun untuk gold cecah 3k.
Good info bro..ada apa2 info yg baru boleh kami semua tumpang belajar..
Reply With Quote
  #624  
Old 21-05-2012, 05:16 PM
MC MC is offline
Active Member

MC's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,781
Poster Rank: #2219
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
bila masuk cni rasa nk trade GOLD jer..
tp x ramai plak nk kasi signal GOLD nie.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

mcm2 analisis leh dpt kt sini bos..
Reply With Quote
  #625  
Old 18-06-2012, 12:30 PM
dela snook dela snook is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 74
Poster Rank: #16383
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

mcm2 analisis leh dpt kt sini bos..
terima kasih dgn perkongsian
Reply With Quote
  #626  
Old 30-07-2012, 04:06 PM
!rF4N !rF4N is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 514
Poster Rank: #5742
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lama dah tak updated..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


test updated satu kali tgk cammana..
Attached Images
File Type: jpg projek gold.jpg (134.8 KB, 40 views)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:24 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE