Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,096
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,717
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,069
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-01-2012, 12:15 PM
mamaimran mamaimran is offline
Well-Known
Member

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 5,193
Poster Rank: #706
Thanked 139 Times
Active Level
My Mood:
Default Air Asia dan Promosi sepanjang 2014

Air Asia dan Promosi-promosi Air Asia 2014





Mulai 9 Mei 2014,Air Asia akan mula beroperasi di KLIA2





Promosi Terkini dari Air Asia





Note:For all return flights upon booking confirmed 14 days to 1 hour for AirAsia (AK, QZ, FD, PQ, JW) and 14 days to 4 hours for AirAsiaX (D7) before their flight.



Tutorial ringkas booking tiket Air Asia


Web Check-In (english)


Kiosk Check-In (english)



Disini TT nak kongsikan beberapa tips utk semua disini bagaimana nak grab harga tiket murah/tiket promo dari AirAsia.

#1 Sign in kat sini terlebih dahulu..http://www.airasia.com/my/en/home.page

#2 Kalau yg ada Facebook,jgn lupa tekan LIKE pada AirAsia punye wall.

#3 Sentiasa alert dgn sebarang promo dari AirAsia dan AirAsia X.

#4 Tidak semua promo AirAsia ni dipaparkan kat laman web dia...kekadang dia hantor email dan kekadang juga dicuma post kat wall fb AirAsia.

#5 Biasanya promo2 AirAsia nih bermula pada setiap hari ISNIN.

#6 Kalau sapa2 nak cari promo/tiket murah utk AirAsia X,cari masa promo AirAsia X bukannya time promo AirAsia..Selalunya akan dapat harga yg lebih murah..

#7 Pastikan anda dah menyediakan tarikh perjalanan pergi dan balik.Kalau boleh buat 2 atau 3 waktu travel date korang semua.Sekiranya travel date plan A tak menjadi,korang boleh skip dan tukar kepada Plan B pulak.

#8 Bila korang dah berjaya masuk ke paparan bagi book tiket,korang cuma ada masa selama 10 minit utk fill detail penerbangan korang...buat dgn teliti tetapi pantas..Jangan sesekali silap typo nama korang semasa sedang book tiket.Korang boleh skip terlebih dahulu utk pilih seat,bagasi dan makanan.

#9 Payment guna Credit card lebih pantas berbanding Debit..Stanby CC mastercard dan visa skali..Melalui pengalaman TT CC Visa lebih senang nak proceed berbanding CC master terutama sekali bila time promo besar.

#10 Happy Hunting

Last edited by mamaimran; 03-05-2014 at 10:00 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-01-2012, 12:33 PM
no trade no trade is offline
Super Active Member

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: May 2008
Posts: 3,328
Poster Rank: #1150
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2012, 12:40 PM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 23,005
Poster Rank: #65
Blog Entries: 55
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Erm menariknya
tapi ke miri xde lak huhu
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Creamako | Whitening Cream | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2012, 12:43 PM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 23,005
Poster Rank: #65
Blog Entries: 55
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
Nak tau jgk ni
ada yg perlu naik kereta parking di lcct
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Creamako | Whitening Cream | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2012, 12:44 PM
Dobit127 Dobit127 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,699
Poster Rank: #1448
Thanked 83 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
Kalau nak naik airasia ni dekat LCCT kan? Kalau aku bawak kereta ada parking ke kat situ? Kalau ada berapa charge dia?
ala.. ko parking jer kat sebelah lcct tu.. free jer.. jarak 10 minit jalan kaki..

kawan tinggal aritu 4 hari... rileks jer.... open parking..
Reply With Quote
  #6  
Old 03-01-2012, 12:51 PM
mfauzim mfauzim is offline
Active Member

mfauzim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 605
Poster Rank: #5075
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dobit127 View Post
ala.. ko parking jer kat sebelah lcct tu.. free jer.. jarak 10 minit jalan kaki..

kawan tinggal aritu 4 hari... rileks jer.... open parking..
Kat sebelah LCCT ni parking berbayar. Kalau tinggal keta satu dari dalam RM16 atau RM24 (tak ingat). Tapi ada jugak open parking kat depan POS Malaysia.. tapi tepi jalan cam tu jek. Tgk nasib lah..kalau cepat dapatlah... mmg jalan lebih kurang 10 minit. Selalunya polis jarang kacau sebab staf AirAsia pun banyak parking kat situ...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-01-2012, 01:06 PM
fuadfx fuadfx is offline
Active Member

fuadfx's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 526
Poster Rank: #5571
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

menarik nih...tq TT
Reply With Quote
  #8  
Old 03-01-2012, 01:08 PM
ennoar ennoar is offline
Super Active Member

ennoar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,759
Poster Rank: #1411
Thanked 34 Times
Active Level
Default

aku nak april....tony kasi sama aku offer april la tambey
Reply With Quote
  #9  
Old 03-01-2012, 01:09 PM
clorox_bersih clorox_bersih is offline
Legendary Member

clorox_bersih's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: United Mamak National Organisatio
Posts: 18,796
Poster Rank: #97
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eday84 View Post
Nak tau jgk ni
ada yg perlu naik kereta parking di lcct
ada free parking n ada paid parking..free parking tu yang menghala jalan keluar tu..
paid parking tak pasti lak rate daily die berapa
__________________
tak lama lagi dah..hehehe
Reply With Quote
  #10  
Old 03-01-2012, 01:20 PM
8553318 8553318 is offline
Active Member

8553318's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Location: setapak - kolumpo
Posts: 591
Poster Rank: #5154
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

air asia bila wt pengumuman mmg fail..phm good morning dgn thx je..tgh2 x phm..huhu..jgn maree rrr
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:23 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE