Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-01-2012, 10:04 PM
zaimi2 zaimi2 is offline
Legendary Member

zaimi2's Avatar
 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Mountain Of GOLD
Posts: 15,046
Thanks (Received): 389
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Senjata Yang Patut ada di dalam kereta?Ada Pengalaman Di Samun/Orang Serang?Sharekan!

salam semua jum sembang2..

sekarang ni di malaysia tak selamat dari di samun/rompak/rogol/curi kereta dan bermacam2 perkara lagi..

lagi2 di jalan raya biasa/jalan highway,kawasan RNR
kawasan2 sunyi dan lain2 kawasan yang menjadi target penjenayah..

so jum kita share apa jenis senjata,di mana nak dapat,cara guna untuk melindungi diri kita.dan pastikan jenis senjata itu bukan senjata seperti perang,karambit dan sebagainya melanggar undang2 malaysia.. 6 sebatan OoOo ..

saya mulakan perkongsian dengan

HAMMER BESAR

leh ketuk kepala orang 2..mudah di dapati dan x menimbulkan syak wasangka..

kayu

kayu/rotan panjang yang di simpan di bawah tempat duduk kereta..


pepper spray...

sembur kat muka orang 2 pas 2 tibai/or larikan diri


ada lagi x?

kalau leh senjata yang lawanyer ada parang,pisau dan kayu.. (penjenayah suka guna)
sila share kan kat sini
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-01-2012, 10:18 PM
zerkz zerkz is offline
Super Active

zerkz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,931
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

handle lock.. ynag macam kayu base ball tu.. aku ada satu.. tapi..... kualiti kene tengok la.. aku punyer dah longgar2 sikit..
__________________
-signature untuk di sewa-
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2012, 10:19 PM
Cynical_Cakcibor Cynical_Cakcibor is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,636
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

stun gun
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2012, 10:22 PM
rustam rustam is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,769
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Cota tak leh ke
Reply With Quote
  #5  
Old 02-01-2012, 10:25 PM
b0b0y b0b0y is offline
Regular

b0b0y's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2010
Posts: 657
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kayu besbol..
Reply With Quote
  #6  
Old 02-01-2012, 10:30 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,196
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 44
Active Level
My Mood:
Default

kalau lah boleh bawak pistol..
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
  #7  
Old 02-01-2012, 10:33 PM
aqhaziq aqhaziq is offline
Active Plus

aqhaziq's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,050
Thanks (Received): 159
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

aku sedaikan rotan je, yg lain xberani nak taruk
__________________
...tiada yang kekal di dunia ini...

komik manhua/manga
Reply With Quote
  #8  
Old 02-01-2012, 10:34 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

keberanian!!...tu yng penting..
Reply With Quote
  #9  
Old 02-01-2012, 10:35 PM
albxx83 albxx83 is offline
Active Plus

albxx83's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: planet bumi
Posts: 2,826
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku ada lock sterring yg mcm besboll tu.. xpenah pun pbuat lock.. utk prepare kalau ada kes2 emergency.. contohnye.. pemandu2 yg sgt kurang ajar di jalan raya.. juga utk kalau ada rompakan dan sebgainya.

Reply With Quote
  #10  
Old 02-01-2012, 10:35 PM
naz84 naz84 is offline
Active Plus

naz84's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 3,825
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 14
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default



yg ni mantap...keras n padu...tp kena tgk kualiti gak..jgn bli kt uptown punya..

Last edited by naz84; 02-01-2012 at 10:40 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump