Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,720
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,387
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,565
More...
View Poll Results: Pendapat saya tentang pelaburan Dinar Iraq
Faham risiko dlm pelaburan dinar iraq & saya sedia menerima apa jua keputusan positif @ negatif. 466 62.47%
Melabur hanya sebab mengikut kawan.. atau termakan hasutan kawan.. 45 6.03%
Melabur dinar iraq hanya kerana kata2 manis penjual dinar. 51 6.84%
Melabur dinar Iraq kerana xnak terlepas seperti RV Kuwait 106 14.21%
Lain-lain 78 10.46%
Voters: 746. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #8481  
Old 10-02-2012, 09:32 AM
azhar86 azhar86 is offline
Well-Known
Member

azhar86's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Location: Malaysia
Posts: 9,554
Poster Rank: #301
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

hoho...semangat RV di pagi hari
__________________
Hartanah - Emas - Gaharu
Hubungi Encik Azhar
013-3260233
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #8482  
Old 10-02-2012, 09:33 AM
raikko5 raikko5 is offline
Legendary Member

raikko5's Avatar
 
Trader Rating: (154)
Join Date: Jul 2008
Location: Bandaraya Warisan
Posts: 13,942
Poster Rank: #164
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by atira View Post
parlimen msia bubar lpas bln 4...
Parlimen M'sia bubar... maybe before cuti sekolah bulan 3 atau bulan 6.....

rasanya.... RV terbaiknya... before Pilihanraya......
barulah.. semua parti politik ada sumber bosar bonar....
Reply With Quote
  #8483  
Old 10-02-2012, 09:42 AM
nisuh nisuh is offline
Super Active Member

nisuh's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2008
Location: di Atas bUmi ALLAH...
Posts: 3,004
Poster Rank: #1296
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epireve View Post
Itali baru sahaja melaburkan USD532 juta kepada Iraq sebagai bantuan projek strategik. Semua orng tahu Itali ada hutang negara sebanyak USD2.4 Trillion dengan pertumbuhan ekonomi negatif. Itali adalah diantara dari 4 negara yang diambang bankrap. Negara ekonominya negatif dan bernafas menggunakan straw pun tanpa teragak-agak lagi laburkan satu jumlah yang sangat besar di Iraq.

Persoalannya, kenapa labur dekat Iraq? Iraq tu miskin kot *sarkastik sekejap*

Berita positif ni. Jadi petandanya apa? Because there is an RV just around the corner. Europe is trying to save their currency and economy.


satu pelaburan jangka panjang..kenapa Iraq? kenapa bukan Kuwait..?

smua ada kaitan dgn potensi kewangan.

mereka melihat potensi dr perspektif berbeza-utk negara, kita plak lebih kpd individu..tp matlamat sama.

apa2 pon..


..


..


aR Vi woon neq!!



p.s: mesia punya politik pon pak maliki nak amik kira ke..? mcm2 la korang ni..

Last edited by nisuh; 10-02-2012 at 09:44 AM..
Reply With Quote
  #8484  
Old 10-02-2012, 09:49 AM
azhar86 azhar86 is offline
Well-Known
Member

azhar86's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Location: Malaysia
Posts: 9,554
Poster Rank: #301
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by raikko5 View Post
Parlimen M'sia bubar... maybe before cuti sekolah bulan 3 atau bulan 6.....

rasanya.... RV terbaiknya... before Pilihanraya......
barulah.. semua parti politik ada sumber bosar bonar....
mmg ada kaitan ek?
__________________
Hartanah - Emas - Gaharu
Hubungi Encik Azhar
013-3260233
Reply With Quote
  #8485  
Old 10-02-2012, 09:50 AM
danzig_08 danzig_08 is offline
Active Member

danzig_08's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Location: konot
Posts: 2,134
Poster Rank: #1855
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

masalah yg berlaku kt iraq
sebenarnya tentang perebutan hak telaga minyak
kerajaan pusat sedang membuat satu undang2 utk control
kerajaan negeri dlm memproses minyak
sbb tu byk kali HCL di rombak utk memuaskan hati semua pihak
tambah pening ada kerajaan negeri (Kurdish) dah buat deal sendiri
tanpa melalui kerajaan pusat dgn ExxonMobil

ni kira macam minyak kat Terengganu laaa
kalo ikut skang Kerajaan Pusat control
kalo nk disamakan mcm iraq Terengganu=Kurdish control sendiri
Ini yg nk dibuat kat iraq
supaya any deal pasal minyak kerajaan pusat control

korang paham ke ape yg aku membebel pagi jumaat ni
xpasal2 aku ambil tahu pasal ni
sbb dah hari2 baca news diorg ni
Reply With Quote
  #8486  
Old 10-02-2012, 09:51 AM
no trade no trade is offline
Super Active Member

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: May 2008
Posts: 3,412
Poster Rank: #1125
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epireve View Post
Itali baru sahaja melaburkan USD532 juta kepada Iraq sebagai bantuan projek strategik. Semua orng tahu Itali ada hutang negara sebanyak USD2.4 Trillion dengan pertumbuhan ekonomi negatif. Itali adalah diantara dari 4 negara yang diambang bankrap. Negara ekonominya negatif dan bernafas menggunakan straw pun tanpa teragak-agak lagi laburkan satu jumlah yang sangat besar di Iraq.

Persoalannya, kenapa labur dekat Iraq? Iraq tu miskin kot *sarkastik sekejap*

Berita positif ni. Jadi petandanya apa? Because there is an RV just around the corner. Europe is trying to save their currency and economy.
Italy beli IQD, abam Obama n IMF suruh gaknya. Bila dah RV derang senang2 dapat keuntungan dari penukaran IQD tu.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #8487  
Old 10-02-2012, 09:53 AM
danzig_08 danzig_08 is offline
Active Member

danzig_08's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Location: konot
Posts: 2,134
Poster Rank: #1855
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

dan aku rasa selagi HCL xlepas
susah sket nk RV
sbb memang iraq byk minyak
cuma profit tu tak 100% kerajaan pusat dpt
so susah sket la kerajaan pusat nk bajet
so HCL ni utk confirmkan keuntungan
yg diterima kerajaan pusat dari hasil jualan minyaknya
Reply With Quote
  #8488  
Old 10-02-2012, 09:54 AM
raikko5 raikko5 is offline
Legendary Member

raikko5's Avatar
 
Trader Rating: (154)
Join Date: Jul 2008
Location: Bandaraya Warisan
Posts: 13,942
Poster Rank: #164
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azhar86 View Post
mmg ada kaitan ek?
maybe ada.. disebabkan.... M'sia juga antara pelabur negara Islam terbesar di Iraq....
Reply With Quote
  #8489  
Old 10-02-2012, 09:57 AM
abuskyri abuskyri is offline
Active Member

abuskyri's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,640
Poster Rank: #2357
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by danzig_08 View Post
masalah yg berlaku kt iraq
sebenarnya tentang perebutan hak telaga minyak
kerajaan pusat sedang membuat satu undang2 utk control
kerajaan negeri dlm memproses minyak
sbb tu byk kali HCL di rombak utk memuaskan hati semua pihak
tambah pening ada kerajaan negeri (Kurdish) dah buat deal sendiri
tanpa melalui kerajaan pusat dgn ExxonMobil

ni kira macam minyak kat Terengganu laaa
kalo ikut skang Kerajaan Pusat control
kalo nk disamakan mcm iraq Terengganu=Kurdish control sendiri
Ini yg nk dibuat kat iraq
supaya any deal pasal minyak kerajaan pusat control

korang paham ke ape yg aku membebel pagi jumaat ni
xpasal2 aku ambil tahu pasal ni
sbb dah hari2 baca news diorg ni
make sense sbb apa, smua perangai manusia sama ja
__________________
"Kegagalan adalah peluang untuk hal yang lebih baik. Kegagalan adalah batu loncatan untuk pengalaman yang lebih berharga. Suatu hari nanti anda akan bersyukur ke atas beberapa kegagalan yang anda alami. Percayalah, ketika satu pintu tertutup untuk anda, sebenarnya pintu yang lain selalu terbuka" - InsyaAllah, RV akan tiba jua...
Reply With Quote
  #8490  
Old 10-02-2012, 09:58 AM
Sharpener Sharpener is offline
Junior Member

Sharpener's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 71
Poster Rank: #16565
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

true Man never giveup......

we miss you RV!!!!!hahahahaah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:47 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE