Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-12-2011, 09:55 PM
fyreeze fyreeze is offline
Active Member

fyreeze's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,409
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to fyreeze
Default Persatuan Peniaga Burger CG

Salam,

Aku bukak thread ni khas untuk peniaga2 burger CG & kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang ni.. Kepada otai CG yang lain bleh memberi pendapat sepanjang melihat perniagaan burger beroperasi. Dalam thread ni aku nk bincangkan perkara berkaitan seperti ;

1. Masalah yang selalu dihadapai semasa menjalankan perniagaan burger. Bagaiamana utk menghadapainya.

2. Bahan2 yang terbaik untuk menjalankan perniagaan burger. (termasuk peralatan, bahan yang digunakan untu masakan)

3. Sistem yang terbaik untuk melicinkan perniagaan (termasuk pengurusan kewangan, dan pekerja)

4. Masalah semasa dan bagaimana hendak menghadapainya (contohnya : pengilang telah mencatu roti burger oleh sebab perkerja ramai blk kampung)

5. Mencari supplier yang terbaik dan murah untuk menjalankan peniagaan)

Aku adalah salah seorg peniaga burger dengan jualan 4 hingga 6 bag sehari. Aku harap dapat tips2 yang berguna untuk meneruskan perniagaan burger ni.. Kepada otai2 CG, semoga dapat memberikan idea yang bernas untuk peniaga2 burger seperti kami..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-12-2011, 09:57 PM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,302
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fyreeze View Post
Salam,

Aku bukak thread ni khas untuk peniaga2 burger CG & kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang ni.. Kepada otai CG yang lain bleh memberi pendapat sepanjang melihat perniagaan burger beroperasi. Dalam thread ni aku nk bincangkan perkara berkaitan seperti ;

1. Masalah yang selalu dihadapai semasa menjalankan perniagaan burger. Bagaiamana utk menghadapainya.

2. Bahan2 yang terbaik untuk menjalankan perniagaan burger. (termasuk peralatan, bahan yang digunakan untu masakan)

3. Sistem yang terbaik untuk melicinkan perniagaan (termasuk pengurusan kewangan, dan pekerja)

4. Masalah semasa dan bagaimana hendak menghadapainya (contohnya : pengilang telah mencatu roti burger oleh sebab perkerja ramai blk kampung)

5. Mencari supplier yang terbaik dan murah untuk menjalankan peniagaan)

Aku adalah salah seorg peniaga burger dengan jualan 4 hingga 6 bag sehari. Aku harap dapat tips2 yang berguna untuk meneruskan perniagaan burger ni.. Kepada otai2 CG, semoga dapat memberikan idea yang bernas untuk peniaga2 burger seperti kami..
kaya ni..4-6bag sehari..banyak tu untung..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-12-2011, 10:05 PM
fyreeze fyreeze is offline
Active Member

fyreeze's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,409
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to fyreeze
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
kaya ni..4-6bag sehari..banyak tu untung..
Boleh la bro.. cuma sakit sket je nk bayar gaji pekerja.. Sblom ni aku wat part time je niaga burger ni.. Skrg aku nk wat full time memandangkan sambutan yang agak baik untuk bisnes ni..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-12-2011, 10:11 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 231,491
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 767
Blog Entries: 44
Active Level
My Mood:
Default

org kg den jual burger je ilek je ley pakai Honda Civic
mmg sedap burger depa wat
Reply With Quote
  #5  
Old 25-12-2011, 10:14 PM
theBLOGGERboy theBLOGGERboy is offline
Super Active

theBLOGGERboy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Location: PlanetCalledEarth
Posts: 7,441
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fyreeze View Post
Boleh la bro.. cuma sakit sket je nk bayar gaji pekerja.. Sblom ni aku wat part time je niaga burger ni.. Skrg aku nk wat full time memandangkan sambutan yang agak baik untuk bisnes ni..
4-6 bags patty ke roti bro?
__________________
Okay, Now Make Me A Sandwich
Reply With Quote
  #6  
Old 25-12-2011, 10:22 PM
fyreeze fyreeze is offline
Active Member

fyreeze's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,409
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to fyreeze
Default

Quote:
Originally Posted by TXT View Post
org kg den jual burger je ilek je ley pakai Honda Civic
mmg sedap burger depa wat
Mmg bleh wat duit bro.. Benda pun bknla senang nk kena buang kalo org tak beli.. boleh guna blk..
Reply With Quote
  #7  
Old 25-12-2011, 10:24 PM
fyreeze fyreeze is offline
Active Member

fyreeze's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,409
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to fyreeze
Default

Quote:
Originally Posted by theBLOGGERboy View Post
4-6 bags patty ke roti bro?
4-6 bag roti bro.. Aku ada jual roti john skali, roti john ada la dlm 20 biji sehari.. Oblong aku takde sambutan byk sgt.. purata blehla jual 10 biji oblong sehari.. mungkin promosi agak kurang..
Reply With Quote
  #8  
Old 25-12-2011, 11:27 PM
AKMAL BURGER AKMAL BURGER is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 586
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus thread ni..sy ni pun baru nak merangkak dalam bisnes burger..plan nk bukak awal thun depan..setakat ni punye survey..sy dapati harga roti burger 1 bag rm8.20, ramly daging 420g rm 3.6 dan ayam ramly rm3.9..murah or mahal??
Reply With Quote
  #9  
Old 25-12-2011, 11:35 PM

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 19,964
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AKMAL BURGER View Post
bagus thread ni..sy ni pun baru nak merangkak dalam bisnes burger..plan nk bukak awal thun depan..setakat ni punye survey..sy dapati harga roti burger 1 bag rm8.20, ramly daging 420g rm 3.6 dan ayam ramly rm3.9..murah or mahal??
beli kat maner tue bro???...dulu tmpt member aku jual murah...siap hantar lg....pastue gaduh....kedai kena bakar...
Reply With Quote
  #10  
Old 25-12-2011, 11:36 PM
Toshinoda Toshinoda is offline
Super Active

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,893
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

aku ni pengemar makan burger.. tp apa yg aku lihat.. semua guna ramuan yang sma aja.. xada ke nk buat perubahan sikit ke? letak sengkuang ke... apple ke.. rasanya kos pn xada la tinggi sgt.. potong kasi nipis dalam bentuk bulat... time makan tu mesti rasa rangup2 sikit... peh!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:09 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you