Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-12-2011, 08:48 AM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,607
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Cool Interbank transfer melalui ATM, duit masuk on d spot..dah tahu ke belum?

Salam.

Just nak sharing lah.

Selama ni aku ingtkn interbank nya transfer, amik masa 2,3 hari..
Aku baru tahu yang interbank transfer melalui ATM terus masuk on d spot ni minggu ni..
Aku rasa mcm semua org dah tahu, and aku sorang je lum tahu, so aku diam jek la...

Tetiba, hari ni ada plk kawan aku yang tak tahu pasal benda ni.

So aku anggap, ada yang tahu, ada yang lum tahu mcm aku hari tu..
Nak sharing lah kat CG ni buat yang belum tahu..

Interbank transfer melalui ATM, duit masuk on d spot..

NOTE : yang aku dah cuba - RHB ke CIMB

Selamat bertransfer duit.. hehehe

Quote:
Originally Posted by GASTER123 View Post
tu kalau guna ATM bos kan..klu internet banking sblm kul 12 masuk hari yg sama..lepas kul 12 masuk esok..tu yg aku tau la..sbb baru try transfer guna ATM public bank transfer ke mybank,mmg on de sepot masuk..
Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
kalau cimb ke bank lain memang on the spot tapi kalau dari maybank ke bank lain tak tahu pulak ada ke tak...
Quote:
Originally Posted by hany79 View Post
kalau guna kad mmg masuk on the spot..walaupun berlainan bank.
Quote:
Originally Posted by pay.sat View Post
CIMB ke Maybank on d spot.. tapi kena buat transfer di Maybank Atm Machine(rasanyer)
Quote:
Originally Posted by hany79 View Post
sy penah try maybank ke cimb,bank rakyat ke maybank ,cimb ke maybank..rasanya semua dah bole cuma berlainan bank caj RM1..tak silap sy bank islam je tak bole sbb penah try tapi tak ada dlm list..
Quote:
Originally Posted by pijoe View Post
pengalaman aku yang jaga local depositor ikofx... interbank guna kat atm di mana mana atm machine memang masuk on the spot ...takkira dari bsn ke maybank ke atau dari rhb ke maybank ke atau mana2 bank sekali pun.... memang on the spot..

make sure guna kad atm di machine atm.
__________________
AIA PUBLIC TAKAFUL

Takaful & Medical Kad

012-7796200

Last edited by Hidier; 22-12-2011 at 10:26 AM.. Reason: lupa nak kasitau bank mana yg aku dah cuba
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-12-2011, 08:49 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,682
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

aku pun tok tau pasal nih.. ingtkan 2-3 ari jugak... tq2 t.t
bleh ngetest jap agi ..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #3  
Old 22-12-2011, 08:49 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 233,674
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1372
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

btl ke da masuk on the spot skrg ni utk interbank
Reply With Quote
  #4  
Old 22-12-2011, 08:50 AM
[email protected] amy@promatt is offline
Legendary Member

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 19,966
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

thanks bro...aku baru tau nie.....interbank nie apa fungsi dia......
Reply With Quote
  #5  
Old 22-12-2011, 08:51 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,657
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 39
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

kalau cimb ke bank lain memang on the spot tapi kalau dari maybank ke bank lain tak tahu pulak ada ke tak...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 22-12-2011, 08:52 AM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,829
Thanks (Received): 445
Likes (Received): 1
Active Level
Default

tu kalau guna ATM bos kan..klu internet banking sblm kul 12 masuk hari yg sama..lepas kul 12 masuk esok..tu yg aku tau la..sbb baru try transfer guna ATM public bank transfer ke mybank,mmg on de sepot masuk..
Reply With Quote
  #7  
Old 22-12-2011, 08:52 AM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,607
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaih View Post
aku pun tok tau pasal nih.. ingtkan 2-3 ari jugak... tq2 t.t
bleh ngetest jap agi ..
try la test..kalau menjadi, leh update kat sini..

ps : aku lupa plk nak cakap, aku try bank RHB ke CIMB jek..

aku dah update kat 1st post pasal bank tu..
__________________
AIA PUBLIC TAKAFUL

Takaful & Medical Kad

012-7796200
Reply With Quote
  #8  
Old 22-12-2011, 08:52 AM
viper21my viper21my is offline
Super Active

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 7,446
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Bukan ibg sebelum pukul 12 tghari masuk hari sama, selepas 12tgh akan masuk esok hari, charhe RM2
__________________
Manfaat Untuk Anda dan Keluarga Muamalah To Muslim
Reply With Quote
  #9  
Old 22-12-2011, 08:53 AM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,607
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TXT View Post
btl ke da masuk on the spot skrg ni utk interbank
betul...tapi aku baru try RHB ke CIMB jek la..bank lain lum cuba..
__________________
AIA PUBLIC TAKAFUL

Takaful & Medical Kad

012-7796200
Reply With Quote
  #10  
Old 22-12-2011, 08:53 AM
Scorpions10 Scorpions10 is offline
Legendary Member

Scorpions10's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Location: Subang Jaya
Posts: 16,347
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
kalau cimb ke bank lain memang on the spot tapi kalau dari maybank ke bank lain tak tahu pulak ada ke tak...
tu la sll mmg mcm tu..btui ka skrg on the spot ni.klau btul dh blh kata interbank
__________________
DAPATKAN SIMKAD ATAU DAFTAR SUBDEALER ONEXOX DISINI
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold