Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,387
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,112
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,271
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-02-2008, 01:38 AM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,239
Poster Rank: #372
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default Kedai Motor Termurah Area Serdang,Kajang dan Bangi

Salam geng2 semua..

Aku disini nak mintak tulun kawan2 yg dok area2 bangi, serdang atau kajang..bleh tak gtau kedai motor mana yg dapat bagi best price utk aku beli moto cash..aku tgh dok cari2 mana2 kdai moto yg leh bagi best price campur dgn pakej2 free gift yg menarik laa..

moto RGV 120 aku telah rosak system electronic nya, so aku ingat nak angkat Yamaha Lagenda yg terbaru tu..hehe,ngancam gak aku tgk..yg tu jer aku mampu wat masa ni..(nak angkat FZ150i tak mampu plakk..isk2)

aku usyar2 harga dkat2 utara,kampung halamanku dkat2 around RM4800 takder starter letric...tp aku tggal area bandar baru bangi, so kali dapat Harga kat sana lagi mengancam,aku pegi sana beli jer..


so sape2 ada pandangan pasal Kedai Menjual Motor terbest kat sana ? gtau la lokasi nya...hehe...aku ricky2 dulu,angkat lagi 2 mggu kot..hel me plzzz..thanks all CG members

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-02-2008, 02:34 AM
pioneerX pioneerX is offline
Junior Member

pioneerX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Location: kajang
Posts: 69
Poster Rank: #16704
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa kalo lc135 rm 6k leh dapat
dapat moto lagi best dari lagenda Z tu

aku rasa kat shah alam ada kedai murah sket nak beli
tapi beza dalam 2 3rat ja
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2008, 02:33 PM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,239
Poster Rank: #372
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pioneerX View Post
aku rasa kalo lc135 rm 6k leh dapat
dapat moto lagi best dari lagenda Z tu

aku rasa kat shah alam ada kedai murah sket nak beli
tapi beza dalam 2 3rat ja
haha..kalo ikut hati mmg nak yg tu..tp skang dah urgent sgt..

moto lama tu dah takleh jalan..susah lak aku nk gi kuliah ke..ape2 ke...so mmg nk amik lagenda z tu jer aku mampu..ala nk bawak2 biasa jaa...hehe...


shah alam? hurmmm...byk ckp sana murah,tp aku lagi sng nk gi beli kat Bangi,Serdang atau Kajang..

sapa2 lagi ada infoo ekk? kot2 pnah beli kedai2 around tu ke..takut la kne tipu ape2 ke...tu tnya2 dulu tuu..hehe

mana kdai murah ekk around tmpat aku nk cari tuu? tulun2
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2008, 02:38 PM
bosol bosol is offline
Active Member

bosol's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2007
Posts: 790
Poster Rank: #4202
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

bangi mahal..terutama sq..
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2008, 02:43 PM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,239
Poster Rank: #372
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bosol View Post
bangi mahal..terutama sq..
SQ ? apa tuu? nama kedai ke? kalo area2 sq.chua atau sri serdang camner? ada tau tempat murah ke? dan tempat yg ok dan tak tipu customer dgn bende2 remeh temeh skali pun...
Reply With Quote
  #6  
Old 13-02-2008, 01:55 AM
akmalnizam akmalnizam is offline
Active Member

akmalnizam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: Bandar Baru Bangi+Kuantan+Muar
Posts: 590
Poster Rank: #5179
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

adik aku dulu mase nak beli motor, aku cari kat bangi, die cari kat serdang...akhir sekali, kat serdang yang murah...ko pegi usha kat area arked makanan tuh..
Reply With Quote
  #7  
Old 13-02-2008, 02:17 AM
bosol bosol is offline
Active Member

bosol's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2007
Posts: 790
Poster Rank: #4202
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

nama kedai sq motor..die ade kat kajang,bangi pun ade,sg chua xpasti,sg tangkas pun ade..try tgk dpn bilion lama kat kajang..ok gak situ harga
Reply With Quote
  #8  
Old 13-02-2008, 03:49 AM
pioneerX pioneerX is offline
Junior Member

pioneerX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Location: kajang
Posts: 69
Poster Rank: #16704
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

yang dekat kedai makan tu ada 2 biji kedai besar, aku pernah antar moto kat sana.. rege leh tahan la

tapi tade lak aku gi tanya harga moto

sq motor? tak perasan lak aku kat bangi~ da 4 tahun lalu situ tak nampak.., kena usha gak nie
Reply With Quote
  #9  
Old 13-02-2008, 06:45 PM
akmalnizam akmalnizam is offline
Active Member

akmalnizam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: Bandar Baru Bangi+Kuantan+Muar
Posts: 590
Poster Rank: #5179
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pioneerX View Post
yang dekat kedai makan tu ada 2 biji kedai besar, aku pernah antar moto kat sana.. rege leh tahan la

tapi tade lak aku gi tanya harga moto

sq motor? tak perasan lak aku kat bangi~ da 4 tahun lalu situ tak nampak.., kena usha gak nie
kedai motor paling femes untuk pelajar2 ukm beli motor ialah SQ motor(aku pun beli kat situ gak...mase 1st year)...satu kat area sungai tangkas dan ade lagi satu seksyen 4 tambahan....kat tempat lain ade banyak lagi...

tapi harge kat serdang tu lagi murah...
Reply With Quote
  #10  
Old 14-02-2008, 02:26 AM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,239
Poster Rank: #372
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akmalnizam View Post
adik aku dulu mase nak beli motor, aku cari kat bangi, die cari kat serdang...akhir sekali, kat serdang yang murah...ko pegi usha kat area arked makanan tuh..
ooo...aku tau2...aku lagi suka kdai motor yg die nyer mekanik tak pkai uniform cantik2 tu..diorg tu peramah skit..nnti aku try usyar kat situ..

sri serdang kan? hehe..tau2...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:20 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE