Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,181
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,781
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,217
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-02-2008, 11:51 AM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default QQE + trendline and Divergence?

Assalammualaikum,

Nak minta otai2 komen sikit. Pernah ke sapa-sapa yg guna QQE indicator bersama-sama dgn trend line?

QQE setting at smoothing: 5
Time Frame: Any or preferably Daily


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Saya belum pernah guna secara live. Sebarang komen amat dihargai dan diminta.....

Thank you.....................

Last edited by spmaon; 10-02-2008 at 11:57 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-02-2008, 06:12 PM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Aiseyman,

Takde yg respon ke? Ramai gak yg view.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2008, 07:09 PM
dandyman_7 dandyman_7 is offline
Active Member

dandyman_7's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Posts: 868
Poster Rank: #3903
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

besok baru ade..kot
ari nie otai2 sume rehat
bersama keluarga...
sabar la bro
Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2008, 07:15 PM
Firma Firma is offline
Well-Known
Member

Firma's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,324
Poster Rank: #685
Thanked 240 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Aiseyman,

Takde yg respon ke? Ramai gak yg view.
sabar bro...klu sal trendline aku boleh komen kot tapi aku pon tak reti klu sal tiga nie....
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
DAFTAR EXNESS
Daftar forexhunT
[SIGPIC][/SIGPIC]ym=firmaexness
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2008, 07:38 PM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default

hehehehe...

Sorry la bukan apa. Cuma excited sikit. Memang betul la kot otai2 semua tengah bersama keluarga, cuma aku yg bukan otai nih masih dok study chart lagi...
Reply With Quote
  #6  
Old 11-02-2008, 08:02 PM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default pendapat aku...

Kalau ikut chart ni (GBP/CHF) QQE trendline dah break. Ikut apa yg aku tengok (history data) biasannya QQE macam bagi signal yg agak awal. Jadi Breakout yg betul2 kena tunggu price action atau breakout at level 2.1165. Kalau level nih betul-betul break then aku expect currency ni akan down trend lagi.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



So camni la cara aku tengok QQE. Korang ada tak guna QQE cari ni?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-02-2008, 08:09 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Experienced Trader

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 17,093
Poster Rank: #110
Thanked 300 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Assalammualaikum,

Nak minta otai2 komen sikit. Pernah ke sapa-sapa yg guna QQE indicator bersama-sama dgn trend line?

QQE setting at smoothing: 5
Time Frame: Any or preferably Daily


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Saya belum pernah guna secara live. Sebarang komen amat dihargai dan diminta.....

Thank you.....................
Boss,
QQE ni aku mmg guna cuma QQE+Trendline tu aku takde.
Ke boss ada yg leh plot terus trendline punya indi tu?

.
__________________
Rebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading selepas 24-48 jam. www.sureheboh.com
Tuntut $50 & $10 Free dengan saya selepas register bawah OS
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
  #8  
Old 11-02-2008, 09:05 PM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default trendline

hehehe....

TQ ada gak otai yg nak respon. Baru semangat sikit...

Sebenarnya trendline tuh semua manual je bos...Jadi memang perlukan sedikit interpretation sikit. Jadi sapa2 yg guna indicator nih mungkin pendapat diaorang takan dapat yang betul2 sama. Biasalah macam tengok gambar abstrak...macam-macam pendapat org boleh bagi.

Sekarang nih pun sebenarnya tengah test micro account..tengok dulu camner result dia..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2008, 09:15 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Experienced Trader

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 17,093
Poster Rank: #110
Thanked 300 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
hehehe....

TQ ada gak otai yg nak respon. Baru semangat sikit...

Sebenarnya trendline tuh semua manual je bos...Jadi memang perlukan sedikit interpretation sikit. Jadi sapa2 yg guna indicator nih mungkin pendapat diaorang takan dapat yang betul2 sama. Biasalah macam tengok gambar abstrak...macam-macam pendapat org boleh bagi.

Sekarang nih pun sebenarnya tengah test micro account..tengok dulu camner result dia..
Dlm pengamatan aku, QQE ( Quantitative Qualitative Estimation) mcm lain² indi yg bersifat crossing jugak - confirmation selalunya kat next cs kecuali kita berani (berani kerana indi sokongan kata mmg tu trendnya).

TF cun kat 1H, dan lebih cute lagi kalau dibantu oleh QQE with alert indi.

p/s : Aku mmg suka indi ni sebenarnya.
__________________
Rebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading selepas 24-48 jam. www.sureheboh.com
Tuntut $50 & $10 Free dengan saya selepas register bawah OS
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
  #10  
Old 11-02-2008, 09:28 PM
spmaon spmaon is online now
Normal Member

spmaon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 262
Poster Rank: #8359
Thanked 3 Times
Active Level
Default

itula...indi nih memang okay dan dia sememangnya lagging indicator. Cuma baru-baru nih aku hilangkan line yg lain dan tinggalkan line yg utama aje.

Hari minggu chinese new year nih memang dok study chart je la 3-4 hari. Nampaknya boleh guna utk divergence dan trendline. Tak tau camner kalau trendline break dekat indicator biasanya awal sikit (depend kita lukis camner la)macam cth kat GBP/CHF tuh. Trendline dah break tapi price belum break main support. Jadi kat sini possibility lebih pada short position. Cuma real breakout still tunggu actual iaitu pada CS.

Kekadang ada gak kejadian false break pada indicator dan juga pada CS. Nanti aku attach gambar lagi utk tunjuk false break.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:59 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE