Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Anda pengguna Celcom SKMM? Adakah simkad anda bermasalah?
Simkad ok je. Tiada masalah 222 68.31%
Simkad bermasalah. 103 31.69%
Voters: 325. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 07-12-2011, 03:26 PM
Roy2012 Roy2012 is offline
Regular

Roy2012's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 339
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sheila View Post
ni celcom broadband kan
celcom broadband x pandaila
aku tau maxis huawei je.
coz aku jual modem maxis tu...
ngeeeee
Tp aku pki modem celcom.
setting yg sama mcm ko je.
Dkt youtube slow ckit.
web ok je..
aah celcom..erm pm aku best price modem tu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 07-12-2011, 03:27 PM
soyabean84 soyabean84 is offline
Active Plus

soyabean84's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,998
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sheila View Post
x de ar rmi sgt.
klu rmi aku dah x wat dah biz ni...
aku dah jual 200 sim
hanya 4 je kena.
1 yg aku, 3 lg pelanggan aku.,..
Lebih dr sorg di kire ramai la kan... hehehehehe

Xpe lah, benda ni pn nasib jgk, x smua simcard yg klua elok, kene p celcom le jwbnye ni...
Reply With Quote
  #113  
Old 07-12-2011, 03:29 PM
syayzr syayzr is offline
Active Member

syayzr's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,638
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sheila View Post
yg ni antara 4 pelanggan bertuah aku alami.
jd sila pergi ke celcom center tukar sim
thankx syg...eh silap...thanx awak...nanti g cek center la...sabtu bukak tak?
__________________
Reply With Quote
  #114  
Old 07-12-2011, 03:32 PM
serai serai is offline
Super Active

serai's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2008
Location: on road
Posts: 6,012
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

korang g reg cmne sim skmm tu..
punya la ssh aku nk g reg..pegi celcom die ckp xleh reg..mcm2 alasan die kasi..
pegi ejen yg jual simkad kat pasaraya pon x nak buat.payah tol..ada sesapa leh tulung aku x?
sim ni nk kne reg umur 18thn keatas ke?
Reply With Quote
  #115  
Old 07-12-2011, 03:36 PM
MrKacanG MrKacanG is offline
Super Active

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,064
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serai View Post
korang g reg cmne sim skmm tu..
punya la ssh aku nk g reg..pegi celcom die ckp xleh reg..mcm2 alasan die kasi..
pegi ejen yg jual simkad kat pasaraya pon x nak buat.payah tol..ada sesapa leh tulung aku x?
sim ni nk kne reg umur 18thn keatas ke?
sim nie tuk bdk2 skolah punya aku register kat celcom center
tapi bawak anak menakan aku la bdk skolah
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #116  
Old 07-12-2011, 03:40 PM
serai serai is offline
Super Active

serai's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2008
Location: on road
Posts: 6,012
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MrKacanG View Post
sim nie tuk bdk2 skolah punya aku register kat celcom center
tapi bawak anak menakan aku la bdk skolah
bawah 18thn ke bro..nape aku g celcom center diorang xnk reg..tension btl
Reply With Quote
  #117  
Old 07-12-2011, 03:53 PM
Roy2012 Roy2012 is offline
Regular

Roy2012's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 339
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serai View Post
bawah 18thn ke bro..nape aku g celcom center diorang xnk reg..tension btl
ye ke bro..aku pun jual sim ni gak..meh aku tlong regkan,,aku mintak tlong ngn mmber aku yg keje kt kdai clcom gak tuk reg ni..aku try la mntak dia tlong dftarkan. meh bg no sim tu,serial no, nama n no ic..
Reply With Quote
  #118  
Old 07-12-2011, 03:59 PM
serai serai is offline
Super Active

serai's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2008
Location: on road
Posts: 6,012
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Roy2012 View Post
ye ke bro..aku pun jual sim ni gak..meh aku tlong regkan,,aku mintak tlong ngn mmber aku yg keje kt kdai clcom gak tuk reg ni..aku try la mntak dia tlong dftarkan. meh bg no sim tu,serial no, nama n no ic..
ten q tuan..cek pm
Reply With Quote
  #119  
Old 07-12-2011, 04:11 PM
Roy2012 Roy2012 is offline
Regular

Roy2012's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 339
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serai View Post
ten q tuan..cek pm
bro sy dah msg mmber sy..dia akn regkan.tp skng offline..tgu line ok dia akn regkan..sabar ek bro..insyalah boleh tu..x da hal la bro sy tlong ape yg sy blh..
Reply With Quote
  #120  
Old 07-12-2011, 04:20 PM
mozan mozan is offline
Super Active

mozan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2008
Posts: 6,009
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Roy2012 View Post
bro sy dah msg mmber sy..dia akn regkan.tp skng offline..tgu line ok dia akn regkan..sabar ek bro..insyalah boleh tu..x da hal la bro sy tlong ape yg sy blh..
bro, blh tlg rgstr kan sekali, dealer celcom kat sini pun xnak rgstrkan, dia ckp kod x sama.. nak minta seller, mcm sibuk sgt plak,sms pun x balas...
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump